IVF snelvuurvragen

Wanneer u wordt verteld dat IVF een haalbare optie voor u is, om uw droom van ouderschap te verwezenlijken, begint uw geest te racen met vragen en wilt u de antwoorden om snel en direct te zijn

Kennis is de sleutel tot het vergroten van uw succes, dus doe uw onderzoek grondig, praat met uw arts en neem de tijd om het te bekijken artikelen over eerste stappen.

Ondertussen hebben we een aantal van de meest gestelde vragen op een rijtje gezet met een aantal snelle antwoorden, om u een idee te geven van wat u kunt verwachten ...

Wat is IVF precies in een notendop?

IVF is het proces van bevruchting door een ei en sperma te combineren in een laboratorium schotel en vervolgens het embryo over te brengen naar de baarmoeder.

Ga voor meer informatie over het IVF-proces naar IVF uitgelegd. 

Hoe lang duurt IVF van start tot finish?

Een IVF-cyclus kan tot 2 maanden in beslag nemen. Iedereen is echter anders en uw arts zal het beste plan voor u bespreken. Om u echter een idee te geven, is de basisbeschrijving van een cyclus als volgt:

 Voorafgaande afspraken en testen

 Benedenregulatie: 2-4 weken

 Ovariële stimulatie: 8-14 dagen (start behandeling)

 Monitoring: vanaf dag 5 van stimulatie

 Trigger Shot: tussen dag 8 en 12 van stimulatie

 Egg Retrieval: 36 uur na trigger shot

 Embryo-ontwikkeling in het laboratorium: 2-5 dagen

 Embryo-overdracht: 3-5 dagen na het ophalen van eieren

 Zwangerschapstest 2 weken later

De tijdlijnen voor de behandeling moeten worden aangepast op basis van hoe elke patiënt op zijn medicatie reageert. Neem een ​​kijkje door IVF uitgelegd voor een meer gedetailleerde uitleg van de stadia van IVF.

Hoe lang is de wachtlijst?

De lengte van wachtlijsten voor door NHS gefinancierde IVF-behandeling varieert echt, afhankelijk van waar u woont. In sommige gebieden kunnen paren twee of drie jaar wachten om met de behandeling te beginnen, in andere zullen ze slechts een paar maanden wachten.

Als u ervoor kiest om privé te gaan, is de de snelheid van de behandeling kan veel sneller zijn en u hoeft niet aan de strenge criteria van de NHS te voldoen. Sommige klinieken kunnen binnen zes weken na verwijzing door een arts met de behandeling beginnen. 

Moet ik vrijaf nemen als ik eenmaal met de behandeling ben begonnen?

Tijdens stimulatie moet u om de dag een afspraak maken met uw kliniek om de ontwikkeling van uw follikels en hormoonspiegels te volgen. De de bewakingsfase kan tot 10 dagen in beslag nemen, dus het kan zijn dat u op het werk enige hinder ondervindt als u geen vroege afspraak kunt krijgen. U moet de dag vrij nemen voor het ophalen van eieren, en hoewel dit niet nodig is, wilt u misschien ook een paar dagen vrij nemen nadat u de embryotransfer heeft gehad. 

Zal er een enorme hoeveelheid medicijnen en injecties moeten worden ingenomen?

De hoeveelheid geneesmiddel en de injectiefrequentie is voor elke persoon verschillend.

Voordat de stimulatie begint, krijgt u mogelijk het orale anticonceptiemiddel. Om uw eierstokken te onderdrukken, krijgt u medicijnen in de vorm van een neusspray of dagelijkse injecties. Een keer neerwaartse regulatie is voltooid, moet u injecteren follikelstimulerend en ovulatie regulerende hormonen elke dag via kleine naalden. De naald is erg klein en de meeste vrouwen zijn verbaasd over hoe pijnloos de dagelijkse shots eigenlijk zijn. De dag na het ophalen van de eieren wordt u gegeven Progesteron supplementen of injecties.

Zullen de medicijnen me mentaal en fysiek beïnvloeden?

Niet iedereen heeft last van bijwerkingen. U zult echter hormooninjecties nemen, dus u kunt zich tijdens de behandeling emotioneel voelen. Het is niet ongebruikelijk vrouwen tijdens downregulatie om hoofdpijn, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen te ervaren. Tijdens stimulatie kunt u zich opgeblazen en licht ongemakkelijk voelen. 

Hoe waarschijnlijk is het dat IVF werkt?

Volgens de HFEAwas het percentage IVF-behandelingen dat resulteerde in een levend geboren kind 32.2% voor vrouwen onder de 35 jaar. 

Tussen 2014 en 2016 was het percentage IVF-behandelingen dat resulteerde in een levend geboren kind:

29% voor vrouwen onder de 35

23% voor vrouwen van 35 tot 37 jaar

15% voor vrouwen van 38 tot 39 jaar

9% voor vrouwen van 40 tot 42 jaar

3% voor vrouwen van 43 tot 44 jaar

2% voor vrouwen ouder dan 44 jaar

Hoeveel pogingen krijg ik op de Britse NHS?

Over het algemeen krijgt u één tot drie pogingen, maar dit is volledig afhankelijk van uw lokale Clinical Commissioning Groups (CCG's) die beslissen of ze een IVF-behandeling op de NHS willen financieren. Volg Le Bel Objet deze link om te zien of u in aanmerking komt voor IVF op de NHS:

Hoeveel kost het om privé te gaan?

Een cyclus kost tussen de € 4,000 en € 10,000. Sommige klinieken in Londen vragen meer dan £ 15,000. Verwacht geen medische verzekering om de kosten te dekken. Ze betalen voor onvruchtbaarheidstesten, maar niet voor de behandeling.

De meeste 'standaard' IVF-kosten in klinieken bevatten geen speciale medicatie, waarmee u uw embryo's kunt kweken blastocyst fase (om de kansen op succes te vergroten) of over te dragen - de kosten kunnen £ 1000 tot £ 2500 extra bedragen.

Neem een ​​kijkje op IVF financieren - Omgaan met de kosten

Kan ik sporten tijdens IVF?

Het in de sportschool weggooien kan schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid, net als te weinig lichaamsbeweging; het kan de afgifte van het stresshormoon cortisol veroorzaken, wat kan interfereren met reproductieve functies.

Mag ik alcohol drinken tijdens mijn IVF?

Studies hebben dat aangetoond alcohol gebruik bij mannen of vrouwen tijdens een IVF-cyclus kan een negatief effect hebben op de uitkomsten van de cyclus, met name het falen van de bevruchting. Voor deze reden alleen al zeggen de meeste artsen dat je uit de buurt van alcohol moet blijven. Anderen zeggen echter dat het vreemde glas af en toe geen kwaad kan. Praat met uw arts, bekijk het onderzoek en maak het bepaal uw eigen mening over wat voor u geschikt is.

Wat kan ik doen om me voor te bereiden op mijn IVF?

Je kunt drie maanden vooruit plannen omdat de cyclus van een ei 90 dagen duurt, dus wat je ook doet eet, drink, adem in, hoe u uw lichaam behandelt en de gezondheid van uw bloedstroom kan van invloed op de ei gezondheid. Het is logisch om je lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft eieren ontwikkelen en verminderen de stress die op je pad komt.

Alternatieve therapieën kunnen dat wel geef je lichaam en geest ook een boost. De levenscyclus van sperma, van productie tot rijping varieert van 42-76 dagen en het is dus voor mannen net zo belangrijk om een ​​plan te maken om de vruchtbaarheid te vergroten en het stimuleren van de gezondheid van het sperma minstens 2-3 maanden voorafgaand aan het geven van sperma voor IVF.

Kijk eens als IVF iets voor jou is, kun je dan je kans op succes vergroten?

Hoe lang moet ik wachten tussen cycli als er een mislukt?

Tussen behandelingen wordt minimaal een maand tussen cycli aanbevolen.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »