Het vinden van de juiste kliniek voor jou

Het is zo belangrijk om de juiste vruchtbaarheidskliniek te kiezen, omdat de impact van naar de verkeerde gaan financieel en emotioneel kostbaar kan zijn. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u uw onderzoek doet en, waar mogelijk, absoluut noodzakelijk om te weten dat het is geregistreerd bij de IVF-regelgevende instantie van uw land.

HFEA

Als je in het VK bent, kijk dan eens op de HFEA, de onafhankelijke regulator van het VK voor behandeling met eieren en sperma, en voor behandeling en onderzoek met menselijke embryo's. Ze stellen normen voor en verlenen vergunningen aan vruchtbaarheidsklinieken. Ze zijn toegewijd aan het verlenen van vergunningen aan en het monitoren van Britse vruchtbaarheidsklinieken en al het Britse onderzoek met menselijke embryo's, en het verstrekken van onpartijdige en gezaghebbende informatie aan het publiek.

SART

Als je in de VS bent, kijk dan eens naar SART, de primaire organisatie van professionals in de Verenigde Staten die zich toelegt op de praktijk van IVF, of geassisteerde reproductieve technologie (ART). De organisatie vertegenwoordigt de meerderheid van de ART-klinieken in het land. De missie van SART is het vaststellen en handhaven van standaarden voor ART, zodat u de hoogst mogelijke zorg krijgt. SART-klinieken voldoen aan de hoogste normen voor kwaliteit, veiligheid en patiëntenzorg.

Andere landen hebben echter niet hetzelfde bestuur. De vruchtbaarheidsbehandeling in Europa is bijvoorbeeld onderworpen aan de normen die zijn vastgelegd in de EU-richtlijn weefsels en cellen. Hoewel hiermee vastgestelde normen voor kwaliteit en veiligheid zijn vastgesteld waaraan in alle EU-onvruchtbaarheidsklinieken moet worden voldaan, hebben niet alle landen binnen de EU deze normen aanvaard of geïmplementeerd. Ga er daarom niet van uit dat de door u gekozen kliniek zich aan deze regels houdt zonder verdere controles uit te voeren.

ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology), het primaire Europese orgaan voor onvruchtbaarheidsklinieken, heeft in 2010 een studie gehouden en ontdekte toen dat een derde van de landen over de hele wereld niet-gereguleerde vruchtbaarheidsklinieken hadden.

Laat dit je niet afschrikken als je overweegt naar het buitenland te reizen voor ivf. We hebben klinieken bezocht in Spanje (ivf Spanje en Clinica Tambre) en Indië (Nova) tot nu toe en zijn overweldigd door de hoge normen en het zorgzame personeel. We hebben de missie om zoveel mogelijk klinieken te bezoeken, zodat we kunnen rapporteren over onze bevindingen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u zich ergens voor verbindt. Er is ook een privé IVF Abroad Facebook-pagina waar u lid van kunt worden, zodat u de TTC-gemeenschap advies en begeleiding kunt vragen over klinieken die zij in het buitenland hebben ervaren.

Dus als u naar een kliniek kijkt, moet de eerste vraag die moet worden gesteld, schriftelijk bewijs zijn van het succes van de kliniek met 'live' geboortecijfers, dit moet op hun websites worden vermeld.

De tweede moet wat zijn testen voor de behandeling ze zullen het uitvoeren voordat ze doorgaan. Als u een onderliggend probleem heeft, moet dit worden beoordeeld en behandeld voordat u met IVF begint, waarom zou u onnodig geld uitgeven terwijl het altijd niet kon werken vanwege een onopgelost probleem.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de locatie van de kliniek voor u werkt. Waar mogelijk wilt u elke dag uren reizen van en naar uw kliniek vermijden. Bekijk de openingstijden en ontdek hoe gemakkelijk het is om afspraaktijden en -datums te wijzigen. Bieden ze begeleiding? Kijk of de kliniek een open dag heeft, zodat u rond kunt kijken en een deel van het personeel kunt ontmoeten. Als u een shortlist van klinieken in het buitenland hebt, waarom dan niet een skype-oproep met een van de coördinatoren instellen zodat u een persoonlijk gesprek kunt voeren.

Praat met de ttc-gemeenschap en vraag hen om je te vertellen over hun ervaringen met klinieken die zijn geweest en, als je twijfelt, laat het ons weten en we helpen je met eventuele vragen op info@ivfbabble.com

Dit artikel van een van onze lezers, Thora Negg legt briljant uit hoe ze haar kliniek heeft gekozen:

We willen graag weten hoe u uw kliniek hebt gekozen. Was je grondig in je onderzoek? Was je blij met je keuze? Heb je tips voor anderen die op zoek zijn naar de juiste kliniek? Laat het ons weten zodat we uw wijsheid kunnen delen! info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »