Paar uit Essex betalen voor IVF na verkoop van waardevolle Grayson Perry-sculptuur

Aangezien de Britse NHS-financiering voor IVF geleidelijk is afgebouwd en nu in veel delen van het land niet meer bestaat, wordt het voor individuen en koppels steeds moeilijker om vruchtbaarheidsprocedures te hebben ondersteund.

IVF en andere procedures kosten routinematig duizenden ponden per cyclus, waardoor ze op een tragische manier buiten bereik komen voor mensen die zichzelf financieren die deze kosten simpelweg niet kunnen betalen.

Als gevolg hiervan wenden veel mensen zich tot andere manieren om geld in te zamelen, van het lenen van geld van familie, het aangaan van leningen en creditcards, of zelfs crowdfunding. Maar een stel uit Essex heeft een heel andere manier gevonden om geld in te zamelen. Ze veilen een sculptuur gemaakt door kunstenaar Grayson Perry om hun behandeling te betalen.

Grayson maakte de aardewerksculptuur voor het paar nadat ze hen in 4 hadden ontmoet voor een Channel 2018-programma. Het programma, Rites of Passage, keek naar de rituelen en ceremonies rond geboorte, volwassen worden, huwelijk en dood in verschillende culturen.

Oorspronkelijk afkomstig uit Chelmsford in Essex, maakte de Grayson, een winnaar van de Turner Prize, de sculptuur als onderdeel van een reeks van 12 metalen geglazuurde potten. Ze lijken allemaal op 'buitenaardse baby's' en zijn gemaakt om de NHS, medische technologie en de menselijkheid van de neonatale verpleegsters die hij ontmoette voor het programma te vieren.

Het echtpaar, Abbie en Laura maakten deel uit van het programma, samen met hun zonen, Caspar en Ezra, die slechts 26 weken oud waren. De jongens werden 100 dagen lang verzorgd op de neonatale afdeling van Chelmsford's Broomfield Hospital.

Destijds zei Grayson dat de serene afdeling was "alsof ze rondzwierf in het vruchtwater" en dat de verpleegsters waren "als de bemanning van een ruimteschip, de twinkelende lichtjes van de monitoren die doen denken aan een cockpit".

"Het voelt buitenaards, alsof we aan boord zijn van een ruimteschip dat door de innerlijke ruimte zweeft op weg naar het moment waarop ze [de baby's] hadden moeten komen."

Abbie en Laura's Aline Baby-sculptuur wordt op 10 geveildth Juni bij Sworders in het dorp Stansted Mountfichet, Essex. Er wordt geschat dat het beeld tussen de £ 4,000 en £ 6,000 zal verkopen met de opbrengst van de verdere IVF-behandeling, waardoor het paar hun gezin kan laten groeien.

IVF is kostbaar en we weten dat velen van jullie op dit moment het moeilijk hebben, omdat de pandemie van het coronavirus heeft geleid tot banenverlies en een enorme financiële belasting. Als je hulp nodig hebt, stuur ons dan een bericht op info@ivfbabble.com.

Bekijk in de tussentijd de Cope Talks-sessie we hebben met ons panel van experts gesproken over de kosten van IVF en de manieren om het te financieren.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »