Deze Vaderdag omgaan met onvruchtbaarheid

Vaderdag is nog bijna twee weken verwijderd, maar de advertenties voor kaarten en cadeautjes duiken al dagelijks op in onze feeds. 21 juni is een dag voor het vieren van vaders over de hele wereld, maar voor velen die moeite hebben om zwanger te worden de dag kan een bron van pijn zijn.

Terwijl de emotionele tol waarmee vrouwen worden geconfronteerd wanneer ze het moeilijk vinden om zwanger te worden en een gezonde baby te dragen, veel wordt besproken, worden mannen regelmatig over het hoofd gezien.

Het belangrijkste oorzaken van onvruchtbaarheid bij mannen zijn normaal gesproken te wijten aan slechte spermakwaliteit of ejaculatieproblemen waarbij mannen ongeveer 40 procent van de onvruchtbaarheidsproblemen bij mannen tellen. Dit kan leiden tot diepe schaamte, schuldgevoelens en een gevoel van ontmaskering.

Het is belangrijk om te onthouden dat mannelijke onvruchtbaarheid niet iets is om je voor te schamen of te negeren

Er zijn een aantal revolutionaire behandelingen, zoals intracytoplasmatische sperma-injecties (ICSI) voor mannen met een laag aantal zaadcellen, Erectile Dysfunction Shockwave Therapy (EDSWT) om mensen te helpen die lijden aan erectiestoornissen of chirurgisch ophalen van sperma (PESA / TESA of microdissectie TESE) voor mannen met weinig of geen sperma in hun ejaculaat, die allemaal helpen stellen bereiken hun droom om een ​​baby te krijgen.

Met Vaderdag aan de horizon zal het erkennen van je gevoelens en je voorbereiden op de Dag het net iets makkelijker maken.

IVF gebabbel sprak met Dr. Geetha Venkat, directeur van de Vruchtbaarheidskliniek Harley Street, die goed advies geeft over hoe je je moet voorbereiden en omgaan in de aanloop en op de dag.

Focus op de positieve punten

Vruchtbaarheidsbehandelingen vorderen de hele tijd, dus het is belangrijk om de hoop niet te verliezen. Er zijn veel opties voor zowel mannen als vrouwen die lijden aan vruchtbaarheidsproblemen, maar timing en vroege diagnose zijn essentieel. Hoe eerder een persoon wordt gediagnosticeerd, hoe meer kans ze hebben om opties te verkennen om hun droom om een ​​gezin te stichten te vervullen.

Focus op uw gezin

Sommige mannen vinden troost door zich te concentreren op het vieren van hun eigen vader en / of grootvader die dag, zelfs als ze zelf geen kinderen hebben. Als er een familiebijeenkomst is gepland en het zal aangenaam voor je zijn, ga dan genieten. Maar als er veel kinderen of zwangere familieleden aanwezig zijn en u weet dat dit verontrustend zal zijn, overweeg dan andere mogelijkheden. Mogelijk bent u van plan om familieleden op een ander moment in het weekend te zien.

Word lid van een steungroep

Deelnemen aan een steungroep kan vaak een goed idee zijn waar u uw emoties kunt delen met zorgzame, gelijkgestemde individuen. Bij HSFC weten we dat de vruchtbaarheidsreis erg stressvol kan zijn en we zijn van mening dat het verminderen van deze stress aanzienlijk zal bijdragen aan uw algehele gezondheid en welzijn.

We organiseren elke maand gratis vruchtbaarheidsondersteunende groepssessies. Deze staan ​​open voor patiënten van de Harley Street Fertility Clinic, maar ook voor niet-patiënten die advies zoeken over hun vruchtbaarheidsreis - ongeacht uw omstandigheden of stadium van de behandeling.

Onderhoud een goede relatie met je partner

Het is erg belangrijk om je relatie met je partner 'levend' en sterk te houden, omdat jullie elkaars steun nodig hebben. Niemand zal beter begrijpen dan je partner wat je doormaakt, dus het is cruciaal om ze op de hoogte te houden in termen van je gevoelens - het is ook zeer waarschijnlijk dat ze hetzelfde voelen. Communicatie is de sleutel!

Zoek een afleiding

Neem deel aan activiteiten die je aan het lachen maken en je afleiden van de gevoelens die je allebei ervaart. Behandeld worden voor vruchtbaarheid kan soms aanvoelen als een fulltime baan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je nog steeds de tijd neemt om de andere activiteiten te doen waar je van houdt en die je misschien zelfs in de eerste plaats bij elkaar hebt gebracht.

Waarom bezoekt u de Herentoilet voor meer artikelen speciaal voor jou.

Heb je geworsteld met mannelijke onvruchtbaarheid? Denk je dat er genoeg ondersteuning is voor mannen? E-mail ons op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »