Hoe zal een vruchtbaarheidsbehandeling plaatsvinden met klinieken die zich moeten houden aan de afstandsregel van 2 meter?

Het was geweldig om de aankondiging van de HFEA te horen, dat klinieken vanaf de 11e een heropening kunnen aanvragenth Mogen, zolang ze kunnen laten zien hoe ze afstand houden, patiënten en personeel beschermen. Velen van jullie hebben zich echter nog steeds afgevraagd hoe dingen zullen werken?

We stellen uw vragen aan Dr. Zabeena Pandian, Consultant bij Boston Place, de kliniek van het Fertility Partnership in Marylebone.

Wanneer denk je dat klinieken daadwerkelijk weer open gaan? Zal het dicht bij 11 mei zijnth?

IVF-klinieken kunnen bij The HFEA een aanvraag indienen om de services opnieuw te starten vanaf 11th Mei. De HFEA heeft verklaard voornemens te zijn binnen 5 werkdagen te antwoorden. Het is dus veilig om aan te nemen dat de week die begint 18 de vroegste is die een kliniek waarschijnlijk zal kunnen openenth Mei.

Klopt het dat NHS-klinieken later openen dan privéklinieken?

Privé of NHS is misschien niet het belangrijkste element, vooral omdat veel klinieken zowel NHS als particuliere patiënten behandelen. Klinieken in het VK zullen op verschillende tijdstippen solliciteren, afhankelijk van hun individuele positie of vereisten voor personeel en het garanderen van patiëntveiligheid. Wij van het Fertility Partnership hebben het voordeel dat we de heropeningsfase hebben doorlopen in elf van onze klinieken in vijf andere landen, dus onze processen, klinieken en teams zijn voorbereid en we hebben PPE in klinieken klaar om zo snel mogelijk te openen .

Hoe gaan klinieken om met de gekke patiëntenstroom?

Onze klinieken hebben contact gehouden met alle patiënten en weten precies hoeveel mensen er zijn bij elke stap van hun reis. Door contact te houden, hebben we onze dagboeken overeenkomstig kunnen plannen en kunnen we onze patiënten huisvesten. We kunnen zeven dagen per week eierverzamelingen aanbieden en onze openingstijden verlengen. We begrijpen volledig dat aan de slag gaan met de behandeling voorop staat in de hoofden van onze patiënten. We ondersteunen ook patiënten die beginnen met de behandeling en hebben meer diagnostische klinieken geopend om ervoor te zorgen dat niemand wordt buitengesloten.

Het was de bedoeling dat ik in mei met mijn eerste IVF-ronde zou beginnen, maar het werd duidelijk geannuleerd. Moet ik in de rij wachten bij degenen die al met de behandeling waren begonnen voordat ze werden afgesloten? Zo ja, hoe lang denk je dat ik nog moet wachten?

Dit is specifiek voor de kliniek waar u wordt behandeld, maar bij het Fertility Partnership werken we niet aan een wachtlijstsysteem. We hebben contact met al onze patiënten om hun persoonlijke reis met hen te berekenen. Als een patiënt niet naar een van onze klinieken gaat en zich zorgen maakt, moeten ze contact opnemen met hun kliniek om de vraag te stellen.

Als ik uiteindelijk met de behandeling begin, kunt u dan uitleggen hoe de dingen zullen werken met sociale afstand?

We zorgen voor minder bezoekers in onze klinieken, om patiënten en personeel veilig te houden. Dit betekent dat de consulten doorgaan met video, die goed werkt en beter kan worden aangepast aan een druk leven! Afspraken in de kliniek zijn voor 1 persoon (we vragen partners bijvoorbeeld om in hun auto te wachten), we hebben 2 meterafstand binnen een kliniek, en als dat niet praktisch is, dragen onze medewerkers een masker en / of een veiligheidsbril als ze bloed afnemen. We waarschuwen mensen dat we hun hand niet kunnen schudden als we ze ontmoeten, maar we beloven wel een glimlach!

Mag mijn man me consulteren?

Uw man / partner mag met u mee op video-consult - nog een voordeel van deze technologie! Maar zoals vermeld, wordt slechts één persoon toegelaten tot afspraken in de kliniek. Op dit moment vragen we partners om buiten de kliniek te wachten.

Draagt ​​het personeel PBM's zodat ik dichterbij kan zijn dan 2M?

Ja, wanneer de afspraak vereist dat ons personeel dichter dan 2 meter van u verwijderd is, zoals voor scans, bloedonderzoeken, eierverzamelingen en embryotransfers, draagt ​​het personeel persoonlijke beschermingsmiddelen.

Moet ik in de kliniek altijd handschoenen en een masker dragen?

Op dit moment is het advies van de regering dat dit niet nodig is. We zullen ervoor zorgen dat de afstanden van 2 meter worden aangehouden en dit zal duidelijk worden aangegeven in onze klinieken, net zoals sommige supermarkten hebben geïntroduceerd.

Is er een risico op coronavirus?

De maatregelen die we in onze klinieken nemen, zijn ontworpen om al onze patiënten en medewerkers veilig te houden. Van het beperken van het aantal mensen in onze klinieken op elk moment, hoge hygiënenormen, het afdwingen van sociale afstand tot het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. We volgen de richtlijnen van de overheid en beste praktijken van onze heropeningen van klinieken in heel Europa om elk risico te minimaliseren.

Als ik het aan het begin van mijn behandeling heb opgemerkt, moet ik dan annuleren?

Ja, als u vóór uw eierverzameling positief test op coronavirus, zouden we uw behandeling moeten onderbreken totdat u weer gezond bent, waarna we verder zouden gaan. Dit is voor uw veiligheid en de mensen om u heen.

Test u patiënten op het coronavirus?

Nee, het testen op coronavirus gaat door via de standaard overheidskanalen.

Als ik het vang, breng ik dan mogelijk mijn baby in gevaar?

Momenteel suggereren onderzoeken niet dat zwangere vrouwen een verhoogd risico hebben om Covid-19 te krijgen of dat een infectie problemen met hun baby veroorzaakt. Dat gezegd hebbende, het is een nieuw virus en studies zijn beperkt. Daarom is het belangrijk om de kans op infectie te minimaliseren door zorgvuldige hygiëne en sociale afstandsmaatregelen. De NHS beveelt aan dat als u op dit moment zwanger bent, u ervoor moet zorgen dat u uw geplande scans bijwoont.

Als je nog vragen hebt over de heropening van klinieken, stuur ons dan een bericht op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »