Als je een alleenstaande vrouw van 43 bent, wanhopig om moeder te worden door Rebecca

Ik hoop dat mijn woorden iemand zullen helpen - niet omdat ik een oplossing heb, maar omdat iemand die hetzelfde voelt als ik zou kunnen zien dat ze niet alleen zijn

Mijn naam is Rebecca. Ik ben 43 en ik voel echt (x10000 !!) de spanning, want op 43 weet ik dat ik hulp nodig heb om zwanger te worden, en ik weet niet zeker hoe het in hemelsnaam zal gebeuren.

Laat me je vertellen waarom

Ik ben in de veertig, er is mij verteld dat ik een erg lage AMH heb en mijn vriend, die nooit echt zo enthousiast was om een ​​gezin te stichten, heeft nu besloten dat deze wereld geen wereld is waar hij een baby in wil brengen. Daar ga je - je kunt zien waarom ik me echt x1000000 laag voel.

Ik luisterde woensdag naar je zoomwebinar en ik hoorde Dr. Braverman praten over doen wat goed voor je is om het gevoel te behouden dat je de touwtjes in handen houdt

Ze vertelde hoe het bijhouden van een dagboek sommige mensen kan helpen - om je emoties uit te storten en een 'brain dump' te krijgen. Nou, ik heb het geprobeerd. Mijn pagina's stonden vol gekrabbelde angsten en zorgen, en heel veel woede, en hoewel ik nog steeds niet echt een onmiddellijke oplossing voor mijn probleem heb, voel ik me een heel klein beetje beter dan voorheen.

Door mijn angsten op de pagina's te zien, kon ik zien dat ik de controle moest nemen over mijn waardeloze situatie

Nadat ik mijn hersens had gedumpt, sprong ik rechtstreeks naar mijn computer en mailde ik mijn zorgen naar IVF gebabbel die mijn vragen onmiddellijk naar een van hun experts stuurden om te beantwoorden.

Het tweede wat ik deed, was besluiten om enkele dingen die ik in mijn dagboek schreef hier te delen. Ik dacht dat er misschien iemand in een vergelijkbare positie was die hetzelfde voelde als ik, en dat mijn verhaal enige geruststelling zou kunnen bieden, dat er velen van ons op deze wereld nu hetzelfde voelen.

Dus, hier ga ik, ik hoop dat je bij me blijft

Ik ben slechts 8 maanden bij mijn vriend. Ik had jaren geleden gehoopt om Mr. Right te ontmoeten, zodat we konden beginnen met het bouwen van de familie waar ik altijd van had gedroomd, maar het is nooit gebeurd.

Zodra ik mijn vriend Nick (37) ontmoette, wilde ik graag praten over het stichten van een gezin, maar ik wilde hem niet zo snel afschrikken dat ik dacht dat ik subliminale berichten zou gaan verspreiden in de hoop dat hij plotseling op een dag aankondigen "het voelt gewoon goed - laten we een gezin stichten". Ik zou vrienden uitnodigen die de meest schattige goed opgevoede kinderen hadden, zodat hij kon zien hoe gelukkig ze allemaal waren. Nu weet ik dat dit ongelooflijk manipulatief klinkt, maar de behoeften moeten. Hoe dan ook, dit was gewoon mijn manier om hem te laten zien hoe het leven was kon worden.

Vlak voordat de wereld op slot ging, zette ik me schrap voor het gesprek

Ik weet dat we pas 8 maanden samen zijn, maar nu ik 43 ben, heb ik absoluut geen tijd te verliezen. Dus ik ruimde het huis op, ruimde mezelf op, maakte een heerlijke maaltijd klaar, en in een verre van weloverwogen en goed doordachte zin flapte ik het eruit: 'Ik wil dat we een baby krijgen'.

Nick keek me aan. 'Oh', zei hij. 'Eh, ja, ik veronderstel dat we erover zouden kunnen nadenken. 'Ik wist niet echt zeker of ik een baby wilde, maar daar kunnen we over beginnen te praten'.

In mijn hoofd schreeuwde ik: 'Ik heb geen tijd om erover te praten! Ik wil dat je me naar boven brengt en me nu zwanger maakt! ' In plaats daarvan antwoordde ik "oké geweldig", daarna gingen we allebei terug naar onze maaltijd. Als we dit zouden doen, zou ik zorgvuldige maatregelen moeten nemen om dit niet op te blazen.

Ik belde de volgende ochtend met mijn beste vriendin en vertelde haar "we gaan proberen een baby te krijgen !!" De eerste woorden die uit haar mond kwamen, waren niet de woorden die ik verwachtte ... 'Oh, dat is geweldig. Zijn je eieren dan oké? ' Ik voelde me zo stom. Ik wist het antwoord niet.

Diezelfde dag boekte ik een 'vruchtbaarheidsmot' in een kliniek in de stad

Ik wilde ervoor zorgen dat, ondanks dat ik 43 was, alles nog in orde was. Toen de resultaten terugkwamen, voelde ik me zo boos op mezelf. Waarom was dit niet iets waar ik eerder aan dacht ?! Had ik iets kunnen doen om dit te voorkomen?

De test toonde aan dat ik een zeer lage AMH heb, wat betekent dat mijn eieren niet geweldig zijn. Dit was geen onderdeel van het plan. Dit zou betekenen dat zwanger worden niet gemakkelijk zou zijn.

En toen werd het nog erger ... de wereld kreeg het coronavirus te pakken.

En toen werd het nog erger ... tijdens het kijken naar het nieuws, met mensen die stierven, banen kwijtraakten en opgesloten zaten, kondigde Nick plotseling aan: "dit is echt niet het moment om na te denken over het ter wereld brengen van een baby". Ik voelde de grond van onder mijn voeten scheuren. Ik voelde mijn toekomst als moeder en vrouw uit mijn greep gerukt. Ik voelde mijn wereld eindigen. Ik voelde mijn hart breken. Ik voelde de woede toenemen.

In plaats van naar boven te rennen en te huilen, rende ik naar boven, vol woede, en nam een ​​beslissing. Ik zou mijn eigen toekomst in handen nemen.

In deze onzekere tijden weet ik zeker dat ik geen kostbare tijd meer kan verspillen. Ik heb een plan nodig. Ik heb de toekomst nodig waarvan ik had gedroomd. Ik moet moeder zijn, met of zonder Nick.

Dus schreef ik aan IVF Babble en ik heb gevraagd naar eiceldonatie, eiceldonatie met een spermadonor en embryodonatie.

Dit verbaast me echt, maar ik moet weten dat ik opties heb. Ik moet weten dat ik moeder kan zijn. De wereld zal deze epidemie overwinnen en terwijl we opgesloten zitten, zal ik mijn opties onderzoeken, als alleenstaande vrouw met vuilnis eieren, die dringend moeder moet worden. Ik hou van Nick, maar ik hou nog meer van de gedachte om moeder te zijn.

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, hoor ik graag van u. Ben je een alleenstaande vrouw van in de veertig die een eicel, sperma of embryodonatie heeft gehad? Ik hoor graag jouw verhaal.

Bedankt voor het naar me luisteren.

Rebecca x

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »