Deel 2 van onze reis naar ouderschap door middel van draagmoederschap door José en Renato

Hier, in deel 2 van hun reis, waar José en Renato ons vertellen over het proces van het kiezen van een surrogaat en de opwinding bij het verwachten van hun tweeling in augustus 2020

Hoe was het matchingsproces voor jou en hoe heb je uiteindelijk je surrogaat geselecteerd?

Het matchingsproces was over het algemeen geweldig. Net zoals het vinden van een IVF-kliniek, hadden we geen idee waar we moesten beginnen of waar we naar moesten zoeken in een surrogaat. Het enige dat we wisten was dat het Amerikaanse surrogaat gecompenseerd zou worden en we moesten op zoek naar een surrogaat dat binnen ons budget zou vallen.

We konden niet geloven dat ons bureau ons na slechts één dag onze perfecte surrogaatwedstrijd had gevonden! Het gebeurde in een oogwenk. En vanaf dat moment verliep het matchingproces nog steeds erg soepel.

Is uw draagmoeder zwanger geraakt van de eerste embryotransfer?

Ja, ons draagmoeder werd zwanger van de eerste embryotransfer! We hebben twee embryo's teruggeplaatst en beide hebben de eerste poging gedaan - we hadden zoveel geluk !! Ons surrogaat liet ons ook weten dat ze vond dat ze buitengewoon goed werd verzorgd door al het personeel van onze kliniek en natuurlijk onze IVF-arts, bij California Fertility Partners - daar waren we zo blij mee. Helaas konden we vanwege het tijdsverschil van Californië tot Portugal niet zelf de embryotransfer bijwonen, maar waren opgelucht toen we wisten dat er voor ons draagmoeder was gezorgd.

Hoe heeft uw bureau u bij het draagmoederschapsproces geholpen en hoe was uw ervaring met Extraordinary Conceptions?

De hulp van ons bureau gedurende het hele draagmoederschapsproces was en blijft onovertroffen! We hadden tijdens deze reis niet om betere ondersteuning kunnen vragen. Het geweldige team van Extraordinary Conceptions was er altijd om namens ons te pleiten en ons bij elke stap te helpen. Zelfs als het erop leek dat er obstakels op ons pad waren, waren ze er altijd. Als we terug in de tijd zouden gaan, zouden we niets veranderen aan onze beslissing om voor Extraordinary Conceptions te gaan. Wij geloven niet dat er een ander bureau zou zijn dat zo ondersteunend en behulpzaam zou kunnen zijn als het personeel van EC. We zullen nooit woorden vinden om onze medewerkers bij Extraordinary Conceptions volledig dankbaar te zijn voor het helpen uitkomen van onze dromen. ️

Heeft u gedurende het hele proces steun gehad van familie en vrienden?

Om eerlijk te zijn, niet om te beginnen. Sterker nog, we zijn dit proces helemaal alleen begonnen, met slechts één geweldige vriend die onze beslissing ondersteunde en er de hele reis voor ons was - dit is dezelfde vriend die ons 3 jaar geleden had voorgesteld. Verderop in het proces begonnen wat meer familieleden en andere vrienden ons ook hun steun te tonen, maar dat kostte wat tijd.

Wanneer zijn je baby's uitgerekend? Heeft u een geboorteplan?

De geschatte vervaldatum voor onze baby's is 2 augustus 2020, maar omdat we een tweeling verwachten, zullen ze waarschijnlijk eerder aankomen. We hebben om eerlijk te zijn nog niet teveel aan een geboorteplan gedacht, maar we hebben besloten dat we allebei in de kamer zullen zijn voor de bevalling en ook onze surrogaat heeft hiermee ingestemd en is blij met dit plan. Hoewel we niet kunnen wachten om onze baby's in onze armen te houden wanneer ze aankomen, is het belangrijkste dat ze veilig en gezond aankomen en dat ons surrogaat ook een gezonde postbezorging zal zijn.

Welk advies kun je geven aan andere internationale stellen die net beginnen of momenteel het draagmoederschapsproces in Noord-Amerika doorlopen?

We zouden andere beoogde ouders vertellen dat het belangrijkste om te overwegen voordat ze op reis gaan, is om voor hun financiën te zorgen - draagmoederschap in Noord-Amerika kan een behoorlijk duur proces zijn, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het budget van de beoogde ouders voor dit proces belangrijk is. Dit gezegd hebbende, is het proces in de VS ook een proces waarin u weet dat u beschermd zult worden door de wetten en praktijken die momenteel van kracht zijn en dat u stap voor stap begeleid zult worden door professionals met vele jaren ervaring in draagmoederschap. Tijdens dit hele proces hebben we ons altijd veilig gevoeld dat in de VS onze ouderlijke rechten gegarandeerd zijn, wat zeer geruststellend is en voor ons belangrijker was dan het elders doorlopen van dit proces, om mogelijk geld te besparen, maar waar we dit misschien niet hebben gevoel van veiligheid en bescherming.

Nog laatste woorden voor beoogde ouders die hun gezinsopbouwopties overwegen?

In Portugal, waar draagmoederschap niet legaal is, was 'internationaal' draagmoederschap de enige optie voor ons als het ging om gezinsopbouw. We willen dat beoogde ouders weten dat ze voorbereid moeten zijn op wat teleurstellingen en onverwachte tegenslagen, aangezien geen enkele reis perfect is.

Draagmoederschap is een lang proces en soms zullen de sterren niet op één lijn komen te staan ​​met wat we zouden willen. MAAR elke stap voorwaarts is een enorme prestatie, en hoewel we mijlenver verwijderd zijn van degenen en plaatsen waar de toekomst van ons gezin groeit, kunnen we niet dankbaarder zijn dat we dit pad naar ouderschap en onze dromen van ouders worden zal eindelijk uitkomen.

Blijf de reis van José en Renato volgen op Instagram op @ 2future.dads.in.Portugal

Als je vragen hebt over Jose en Renato's internationale draagmoederschap, neem dan contact op met de UK & Europe Client Relations Consultant, Hilary via hilary@extraconceptions.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »