Leven als een gezin van 5 dankzij draagmoederschap

door Anna Buxton

In deel 4 van haar verhaal vertelt Anna Buxton wat ze heeft geleerd van haar lange en emotionele reis door draagmoederschap tot ouderschap

Als een nieuw gezin van vijf verbleven we twee maanden in San Diego en genoten we van het leven in Zuid-Californië. Hoewel draagmoederschap in Californië een platgetreden pad is, is het papierwerk nog steeds erg ingewikkeld, van het overeenkomen van de medische verzekering tot het aanvragen van Amerikaanse paspoorten. Het verblijf gaf ons ook de gelegenheid om tijd door te brengen met Holly en haar familie. We vonden het allemaal belangrijk voor haar kinderen om ons te zien met de baby's, het gezin dat ze creëerden en de grootsheid te waarderen van wat hun moeder had gedaan.

Hoeveel betrokkenheid had u bij de zwangerschap van uw draagmoeder? Hoeveel zeggenschap kun je hebben over wat ze doen? Hun omgevingsfactoren, hun eten, hun levensstijl, enzovoort?

Ik zeg altijd tegen mensen dat je alleen draagmoederschap moet overwegen als je denkt dat je al je vertrouwen op een andere vrouw kunt stellen. Ik denk niet dat het gepast of respectvol is om te proberen te bepalen hoe je draagmoeder tijdens de zwangerschap voor zichzelf zorgt. Ik heb in de loop der jaren veel surrogaten ontmoet en wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze toegewijde moeders zijn. Ik geloofde dat onze beide surrogaten op dezelfde manier voor onze zwangerschap zouden zorgen als voor hun eigen zwangerschap, en dat deden ze ook.

Denk je dat het feit dat je kinderen zijn geboren door draagmoederschap de relatie die je met je kinderen hebt, verandert?

Nee! Hoe je kinderen ook naar deze wereld worden gebracht, of je nu genetisch verbonden bent of niet, ik geloof dat dit geen invloed heeft op je relatie. Als je eindelijk je kinderen hebt, hoe je ook doet, realiseer je je dat degenen die je hebt degenen zijn die je zou moeten hebben en dat de reis om daar te komen eindelijk logisch is.

Natuurlijk is het de sleutel. Voordat Isla het kon begrijpen, hebben we gesproken over hoe ze in deze wereld is gekomen en dat ze dat trots, herhaaldelijk en consistent blijft doen. Ze weet dat mijn buik gebroken is en dus heeft een andere mama ons geholpen door Isla in haar buik te laten groeien. En we doen hetzelfde voor Olive en Art.

Wat zou je willen weten toen je voor het eerst begon met het proberen voor een gezin?

Niemand heeft ooit gesuggereerd dat het mijn schuld was, maar ik heb deze hele reis doorgemaakt met het gevoel dat het mijn schuld was omdat mijn lichaam was mislukt. Ik voelde me altijd schuldig en verdrietig dat Ed me nooit zwanger zou zien en dat ik daardoor minder een vrouw was. Als ik toen wist wat ik nu weet over wat het betekent om moeder te zijn, denk ik niet dat ik me zo zou hebben gevoeld. Voor mij betekent moeder zijn dat ik er elke dag voor mijn kinderen ben, dat ik elke dag mijn best doe, waarschijnlijk elke dag fouten maak, maar dat ik er voor hen ben. Ik wou dat ik die schuld al zo lang niet had gedragen.

Welk advies zou je geven aan individuen of koppels die misschien denken aan draagmoederschap?

Surrogaat zijn is een buitengewoon geschenk en opoffering. Of je nu draagmoederschap doet met een vriend, onafhankelijk of met de hulp van een goed doel of bureau, je kunt het proces niet korter maken. Iedereen moet emotioneel, medisch en juridisch geïnformeerd zijn. Besteed de tijd om elkaar te leren kennen, praat over al je verwachtingen en omring jezelf met ervaren professionals die je kunnen helpen bij het proces.

Door draagmoederschap heb ik het gezin waar ik altijd van gedroomd heb, een diep respect voor mijn relatie dat ik altijd zal koesteren en ik ben oog in oog gestaan ​​met de vrijgevigheid van vrouwen die me elke dag aan het lachen maakt.

Als je vragen hebt, stuur ons dan een bericht op info@ivfbabble.com en bezoek hier om The Cope Talks te bekijken, waar Anna haar verhaal deelt met andere ouders door middel van draagmoederschap en toonaangevende experts die het proces doornemen en ongelooflijke begeleiding bieden.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »