Vreugde bij het horen van het nieuws dat klinieken zich kunnen aanmelden voor heropening vanaf 11 mei

Gelukkig komt niet eens in de buurt van het beschrijven van de vreugde die we voelden toen we het nieuws hoorden dat te Human Fertilization and Embryology Authority (de HFEA) geeft IVF-klinieken het groene licht om vanaf 11 mei te heropenen.

De Britse regelgevende raad heeft gezegd dat klinieken een heropening kunnen aanvragen, maar voordat ze patiënten weer verwelkomen, moeten ze "een behandelstrategie voor behandeling met COVID-19 hebben voordat ze de behandeling kunnen hervatten, en niet alle klinieken zullen de behandeling tegelijkertijd kunnen hervatten. "

NHS-klinieken zullen echter meer dan waarschijnlijk wat meer tijd nodig hebben om aan de noodzakelijke voorwaarden te voldoen, aangezien veel van hun personeel vanwege de eisen van de epidemie opnieuw zijn ingezet in de eerstelijnsgezondheidszorg.

Het is duidelijk dat, nu de epidemie nog steeds niet onder controle is, er strenge maatregelen moeten worden genomen, met sociale maatregelen afstand nemen in wachtkamers en persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken indien nodig.

De Britse gezondheidssecretaris, Matt Hancock, zei: “Nu we de piek voorbij zijn, ben ik verheugd het herstel van de vruchtbaarheidsdiensten aan te kondigen.

“Mensen die afhankelijk zijn van een vruchtbaarheidsbehandeling, maakten zich in deze ongekende tijden zorgen omdat ze niet wisten wanneer ze hun reis konden voortzetten om een ​​gezin te stichten.

"We wilden deze klinieken openen zodra het veilig was, en onze strikte richtlijnen zullen ervoor zorgen dat personeel en patiënten veilig blijven terwijl we doorgaan met het aanpakken van dit virus."

De afgelopen maanden waren zo ongelooflijk moeilijk voor die TTC

Duizenden mannen en vrouwen over de hele wereld hadden hun dromen over ouderschap opgeschort omdat hen werd verteld dat hun vruchtbaarheidsbehandeling voor onbepaalde tijd zou worden geannuleerd.

We werden overspoeld met berichten en e-mails van diepbedroefde patiënten die zich boos en gekwetst voelden en totaal in paniek raakten, omdat ze kostbare tijd konden zien wegglippen, waarbij elke dag meer als een jaar aanvoelde. Het nieuws dat de behandeling niet meer in de wacht wordt gezet, werd met open armen ontvangen en door een van onze lezers beschreven als 'levensreddend':

'Ik kan niet eens goed beginnen onder woorden te brengen hoe dit nieuws me heeft geholpen me letterlijk van de vloer te tillen. Toen mijn behandeling werd geannuleerd en er geen vaste datum was om opnieuw te beginnen, had ik het gevoel dat mijn wereld was beëindigd. Ik heb vier mislukte IVF-rondes gehad, ik ben 42 en ik heb geen tijd te verliezen. Ik stond op het punt mijn vijfde IVF-ronde te starten en toen ontvingen we het verwoestende nieuws. Ik ben eerlijk gezegd mentaal in de donkerste plaats geweest, de slechtste plaats waar ik ooit ben geweest. Ik zag mijn kansen op moederschap van mij wegglijden en ik kon het helemaal niet goed aan. Het nieuws dat mijn kliniek weer open gaat, heeft me weer het gevoel van hoop gegeven dat ik zo hard nodig heb. Ik heb nu een doel en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben duidelijk een beetje voorzichtig, maar ik heb vertrouwen in de HFEA en kan niet wachten om verder te gaan. ”

We zijn zo enthousiast over dit nieuws en willen nogmaals de ongelooflijke kracht en vastberadenheid van de TTC-gemeenschap erkennen.

Als u vragen of opmerkingen heeft over de heropening van klinieken, stuur ons dan een bericht op IVFbabble.com en we zullen uw vraag stellen aan onze experts.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »