Mijn reis naar ouderschap door middel van draagmoederschap

De beste manier om iets in het leven te leren, is door met iemand te praten die daar is geweest, en daarom zaten we vol ontzag toen Anna Buxton met ons sprak over haar draagmoederschap. Haar verhaal is zo fascinerend en informatief, en een absolute aanrader als je draagmoederschap overweegt.

In deel 1 van haar reis vertelt Anna ons over haar lichamelijk en geestelijk slopende vruchtbaarheidsreis, die ertoe heeft geleid dat zij en haar man Ed ervoor kozen om de draagmoederschaproute te volgen.

Waarom ben je draagmoederschap als een optie gaan verkennen?

Zoals alle vrouwen die zich tot draagmoederschap wenden, was het na een lange, pijnlijke en complexe gynaecologische en verloskundige geschiedenis. Nadat Ed en ik getrouwd waren, begonnen we meteen een baby te zoeken en drie maanden later was ik zwanger. We waren heel blij, maar na acht weken kreeg ik een miskraam, met name een gemiste miskraam omdat mijn lichaam de zwangerschap niet had miskraam. Ik moest een ERPC (Evacuation of Retained Products of Conception) onder algemene verdoving hebben. De procedure was pijnlijk en verontrustend, maar het was snel voorbij en ik kon naar huis terugkeren in de wetenschap dat ik vooruit kon kijken.

Een week later had ik nog steeds vreselijke pijn en wist ik dat er iets niet klopte

Ik keerde terug naar het ziekenhuis en uit een scan bleek dat de chirurgische procedure niet al het zwangerschapsweefsel had verwijderd en dat het zou moeten worden herhaald. Nog een algemene verdoving, nog een verontrustende procedure, maar uiteindelijk was het klaar. Er werd ons verteld dat zodra ik mijn menstruatie begon, we het opnieuw konden proberen. De volgende maand waren we zwanger. We konden niet geloven hoe gelukkig we waren, maar ik kreeg na 8 weken opnieuw een miskraam, gevolgd door dezelfde operatie. Een week later herkende ik dezelfde pijn die ik eerder had en opnieuw was een andere operatie nodig. In slechts vier maanden had ik twee zwangerschappen bedacht, twee miskramen gehad en vier chirurgische ingrepen ondergaan.

Ed en ik waren uitgeput

Een paar maanden na de miskramen en operaties wist ik dat er iets niet klopte omdat mijn menstruatie nooit terugkeerde en ik veel pijn had. Ik werd gediagnosticeerd met het Asherman-syndroom - verklevingen of littekens in de baarmoeder - dat werd veroorzaakt door het schraapproces van de ERPC's. Onbehandeld, kan het erg moeilijk zijn om zwanger te raken omdat een embryo geen gezonde voering heeft om te implanteren.

In de loop van 16 maanden heb ik nog vijf operaties ondergaan om de littekens uit mijn baarmoeder te verwijderen. Na elke operatie zou de littekenvorming veranderen en na de vijfde procedure zei mijn chirurg dat hij niet meer kon opereren. De beschadiging van de bekleding van mijn baarmoeder was te ernstig geweest en hij vond het verkeerd om mij nog meer operaties te laten ondergaan.

Onze enige hoop was om een ​​ronde IVF te doen

De theorie is dat de extra hormonen van de IVF mijn voering zouden kunnen stimuleren om te ontwikkelen en als dat het geval was, zouden we een embryo naar mijn baarmoeder kunnen overbrengen in de hoop dat ik een zwangerschap zou kunnen dragen. We begonnen met IVF, maar mijn voering groeide nooit tot meer dan 1 mm (artsen zien graag een minimum van 7/8 mm) en we kregen te horen dat het zonde van een embryo zou zijn om het terug naar mij terug te brengen. De embryo's waren ingevroren en de dokter vertelde ons dat de enige manier waarop we onze embryo's konden gebruiken was met behulp van een surrogaat.

Nadat u was verteld dat u nooit zwanger zou worden, besloot u dan onmiddellijk tot draagmoederschap?

Aangezien we levensvatbare embryo's van de IVF hadden en mij categorisch was verteld dat ik geen zwangerschap kon dragen, was draagmoederschap de volgende natuurlijke stap voor ons. Voor elke vrouw is draagmoederschap geen keuze, een luxe of de gemakkelijke optie, maar het kan het licht zijn aan het einde van een zeer lange en pijnlijke tunnel. We hadden het geluk om in een tijd en een land te leven waar draagmoederschap een optie is en dat er vrouwen in de wereld zijn die draagmoeders willen worden.

Het klinkt raar, maar we hadden geluk dat ons werd verteld dat ik 100% niet kon dragen. Voor veel koppels kan het een veel langere en moeilijkere beslissing zijn om tot draagmoederschap over te gaan. Als u niet definitief wordt verteld dat u geen zwangerschap kunt dragen, in plaats van dat u dit misschien niet kunt, en aangezien draagmoederschap nog steeds is gehuld in verkeerde informatie, kan het een veel moeilijkere beslissing zijn. De reden dat ik zo open over mijn ervaring spreek, is om dat besluitvormingsproces voor anderen net iets gemakkelijker te maken

Kun je ons vertellen over je IVF-ervaring?

IVF is moeilijk. Ed en ik hebben zes rondes IVF gedaan om onze drie kinderen te krijgen. We deden weer rondes in Londen, India, Londen en verscheepten embryo's naar Canada en uiteindelijk naar de VS. De naalden, de afspraken, de bloedtesten, de interne scans zijn allemaal onaangenaam, maar voor mij vond ik de eenzaamheid van IVF het moeilijkste. Elke ronde die ik deed, deed ik zonder het me collega's op het werk te vertellen. Twee weken lang zou ik moeten doen alsof alles normaal was, ondanks de dagelijkse golf van hormonen die door me heen stroomde. Na de verzameling sprong ik elke keer dat de telefoon ging op en dacht dat het de embryoloog zou zijn met nieuws over mijn kostbare embryo's.

Ik denk dat een van de wreedste maar even opmerkelijke delen van onvruchtbaarheid en IVF is dat hoe meer negatieven je hebt, hoe meer mislukte IVF-rondes, hoe negatiever de zwangerschapstestresultaten of miskramen, hoe minder je ooit kunt geloven dat er zal gebeuren voor jou vind je toch de kracht om te blijven proberen. Ik koester die kracht en reserve die ik tijdens deze reis heb gevonden en als er nu iets niet helemaal goed gaat, herinner ik me dat ik meer kan dan ik denk.

Hoe ging het met uw mentale en fysieke gezondheid in deze periode?

Fysiek was het een zeer uitdagende tijd. Door de eindeloze procedures en hormonen voelde ik me nooit meer mezelf. Mentaal was het een strijd. Sommige dagen had ik het gevoel dat ik aan het winnen was, maar andere verloor ik. Ik heb enige tijd last gehad van paniekaanvallen. Ik wist gewoon niet hoe ik elke dag kon blijven opstaan ​​en een vrouw, een vriend, een collega, een zus, een dochter kon zijn terwijl ik zoveel pijn en teleurstelling droeg.

Wat me op de been hield was mijn relatie met Ed. Onvruchtbaarheid van welke aard dan ook verandert u als koppel. Dat niveau van pijn en angst kan nooit worden vergeten, maar de veerkracht, het geduld en de kracht die je samen vindt, bepalen uiteindelijk je relatie.

In deel twee van Anna's verhaal vertelt ze ons over het draagmoederschap en hoe het was om haar kinderen voor het eerst vast te houden

Anna heeft haar 20-jarige carrière in vermogensbeheer opgegeven om anderen te helpen op hun reis naar ouderschap. Werken met San Diego vruchtbaarheid Center, de kliniek waar haar tweeling is verwekt, ondersteunt Anna koppels die door draagmoederschap navigeren. Voor meer informatie kun je Anna bereiken op Instagram @ anna3buxton of rechtstreeks een e-mail sturen naar abuxton@sdfertiity.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »