Wat is IVF met donoreieren en het slagingspercentage?

IVF met een donorei. Hoe werkt het en hoe succesvol zal het zijn?

IVF is een proces waarbij het ei wordt bevrucht met sperma in het laboratorium. Het succes van de bevruchting hangt grotendeels af van de kwaliteit van de gameten. In sommige gevallen ontstaat onvruchtbaarheid als gevolg van slechte ei- en spermafactoren. In dergelijke gevallen is IVF met donor-gameten de enige manier om een ​​zwangerschap te laten plaatsvinden of uit te dragen.

Toegegeven, dit is geen gemakkelijke beslissing. Koppels worden geconfronteerd met allerlei problemen bij het verwerken van donor-ei IVF, van gevoelens van persoonlijke ontoereikendheid tot problemen met het grotere gezin.

In de VS werd bijvoorbeeld gemeld dat bij 12 procent van alle IVF-cycli, ongeveer 16,000 per jaar, donoreieren betrokken zijn. Laten we eens kijken wat het is en hoe we hiermee omgaan.

Wat is IVF met donoreieren?

Een donorei is een ei van een anonieme vrouw die niet van plan is zwanger te worden. Klinieken zorgen ervoor dat deze vrouwen in de eerste reproductieve leeftijd (20–35) zorgvuldig worden gescreend, gezond en ziektevrij zijn op eiceldonatie. In veel gevallen zijn de eiceldonoren getrouwde vrouwen die al een gezond kind hebben.

Met behulp van IVF worden deze gezonde eieren bevrucht door het sperma van de mannelijke partner van het paar dat zwanger wil worden.

Wanneer wordt donorei IVF aanbevolen?

Vrouwen die lijden aan voortijdig eierstokfalen of vrouwen van gevorderde leeftijd die geen levensvatbare eieren in hun eierstokken hebben, wordt geadviseerd om voor donor-ei IVF te gaan. Ook met de leeftijd zijn de eieren van een vrouw gewoon niet gezond genoeg om te worden bevrucht. Soms zelfs als bevruchting gebeurt, kan dit leiden tot niet-implantatie of miskramen, wat bijdraagt ​​aan het trauma waarmee het paar wordt geconfronteerd.

In dergelijke gevallen is een donorei een haalbare optie, omdat het resulterende embryo waarschijnlijk gezond is en resulteert in een gezonde baby.

Hoe succesvol is donorei IVF?

Wereldwijd is donor-ei IVF - niet verrassend - de meest succesvolle vorm van IVF. Succespercentages zijn doorgaans 10 tot 15% hoger dan bij de eigen eieren van de vrouw gemiddeld.

De succespercentages variëren van 80% tot de hoge 50's in de meerderheid van de wereld, met veel landen die succespercentages rapporteren in de hoge 60s.

Wie zijn de donoren en hoe kies je een donor?

Sommige landen garanderen anonimiteit als het gaat om de identiteit van de donoren, maar uiteraard niet hun medische geschiedenis. Ze kunnen algemene details geven zoals ras, leeftijd, enz. In andere gevallen is gedetailleerde informatie beschikbaar - inclusief foto's (als kind en volwassene), educatieve gegevens en fysieke en medische details zoals lengte, gewicht, haarkleur en type, lichaam opbouw en bloedgroep, etnische achtergrond, etc.

U kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om de beste keuze voor u te vinden. In sommige landen heeft het kind dat via eiceldonatie is geboren het recht om op zijn 18e zijn biologische moeder te zoeken. Raadpleeg de regels in uw land voor meer informatie.

Kies je voor donorei IVF?

Dit is een zeer persoonlijke beslissing en zorg ervoor dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft voordat u tot een beslissing komt. Voor sommige stellen is het hebben van een eigen biologisch kind het enige dat ertoe doet, dus blijven ze het proberen met hun eigen eieren, waarbij ze soms zonder succes van de ene kliniek naar de andere gaan. Anderen kiezen in plaats daarvan voor adoptie. Als het echter niet meer mogelijk is om een ​​kind met uw eigen eieren te krijgen, dan kunt u kiezen voor donoreieren om de vreugde van de zwangerschap te ervaren, uw baby op termijn te dragen, een band met de baby te vormen en uw kind te baren. . Klinieken zorgen ook voor vertrouwelijkheid, dus het is aan u of u al dan niet aan familie en vrienden wilt onthullen, dat de conceptie via donoreieren of uw eigen eieren was.

Het belangrijkste is dat jij de vrouw bent die de baby draagt. Jij bent de vrouw die bevalt. En de ouders die de baby opvoeden, ben jij! Als u niet zwanger kunt worden van uw eigen eieren, is dit misschien de beste optie voor u om uw eigen biologische kind te krijgen.

Zorg ervoor dat je vanavond bij ons bent voor onze Cope Talks, dan zullen we worden vergezeld door een geweldig panel van experts die alles zullen bespreken over ei, embryo en spermadonatie. Klik hier om gratis te registreren.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »