Een internationale draagmoederreis door José en Renato

Voor veel beoogde ouders in Europa en vele andere delen van de wereld is het niet mogelijk om hun gezin lokaal op te bouwen door middel van draagmoederschap

Enkele van de redenen hiervoor zijn misschien vanwege de regelgeving en de juridische implicaties rond draagmoederschap in hun land, de ontoegankelijkheid of het tekort aan vrouwen die aanbieden om draagmoederschap te zijn en / of hun seksuele geaardheid, beletten hen om opties dicht bij huis na te streven.

Om deze redenen en vele anderen zoeken beoogde ouders van over de hele wereld naar mogelijkheden in het buitenland om hun ouderschapsdromen te verwezenlijken door middel van draagmoederschap.

Nu de mogelijkheden voor internationaal draagmoederschap toenemen, blijft de VS een van de veiligste en veiligste bestemmingen voor internationaal beoogde ouders om draagmoederschap na te streven.

De VS hebben een aantal van de meest gevestigde juridische praktijken en protocollen voor draagmoederschap en de beoogde ouders kunnen er gerust op zijn dat ze in handen zullen zijn van enkele van de meest ervaren professionals in het veld. Hoewel andere landen misschien een financieel goedkopere optie lijken, blijft de VS voor veel beoogde ouders wereldwijd een ideale optie.

We spraken met beoogde ouders, José en Renato, een koppel van hetzelfde geslacht uit Portugal, die ervoor kozen hun ouderschapsdromen na te streven door middel van draagmoederschap in de VS.

In deel een van hun reis vertellen ze over hun reis naar het ouderschap tot nu toe en beschrijven ze hoe het algehele proces van internationale draagmoederschap in de VS voor hen was.

Jose en Renato, wil je iets over jezelf vertellen? Hoe heb je elkaar ontmoet en wanneer besloot je dat je klaar was om te gaan kijken naar opties voor gezinsopbouw?

We komen allebei uit en rond Lissabon, Portugal, en werden meer dan 3 jaar geleden door een gemeenschappelijke vriend aan elkaar voorgesteld. Het was een bijna directe verbinding en we woonden samen binnen 4 maanden na de ontmoeting. José die al een kind (Rafael) had gekregen door adoptie die om het weekend bij ons woont, warmde heel snel op naar Renato en het was geweldig om te zien hoe die band zo snel en natuurlijk groeide. We zouden zeggen dat dit het begin was van het feit dat we echt begonnen na te denken over het krijgen van eigen kinderen, die we samen konden opvoeden in ons huis dat al vol geluk en liefde was. Het hebben van kinderen was iets waarvan we besloten dat we het echt wilden doen en de eerste keer dat we serieuzer over het onderwerp praatten, was rond december 2017, op de verjaardag van Renato. We zouden zeggen dat dit het allereerste begin was van onze geweldige reis die we moesten volgen.

Waarom besloot u uiteindelijk dat de VS draagmoederschap zouden nastreven? Heeft u nog andere bestemmingen overwogen?

Toen we uiteindelijk besloten om zelf kinderen te krijgen, waren er twee opties voor ons: adoptie of draagmoederschap. We hebben de voor- en nadelen van beide opties overwogen en we ontdekten:

Adoptie - we ontdekten dat het voor ons een veel goedkopere optie zou zijn, maar het zou een heel lang proces zijn, dat ons misschien meerdere jaren heeft gekost. Dit was frustrerend voor ons, want in Portugal, hoewel adoptie legaal is voor homoparen, ontdekten we na veel onderzoek dat homoparen vaak aan het einde van de adoptielijsten werden geplaatst. Voor ons, als homopaar, betekende dit mogelijk een nog langere wachttijd en vanwege onze leeftijd wilden we niet jaren en jaren hoeven wachten om dromen over ouderschap te verwezenlijken.

draagmoederschap - toen we onderzoek deden naar draagmoederschap, ontdekten we dat hoewel deze optie uiteindelijk duurder kon worden, we het prettig vonden dat we meer controle hadden over de situatie en het besluitvormingsproces. Er waren ook zoveel meer opties dan we konden beslissen om ervoor te zorgen dat het in ons persoonlijk budget paste. Dit was voor ons de doorslaggevende factor bij het nastreven van draagmoederschap.
Na veel onderzoek kwamen we tot de conclusie dat er maar twee landen waren die homoseksuele mannen toelieten om kinderen te laten geboren door middel van draagmoederschap en om beide van onze namen op de geboorteakte van het kind te plaatsen - VS en Canada. Nadat we onze zoektocht hadden beperkt tot de VS en Canada, hebben we de voor- en nadelen van elk afgewogen.

In Canada is draagmoederschap legaal, maar compensatie niet. Deze optie leek over het algemeen ideaal, maar we vonden dat de wachttijd om een ​​vervangende match te vinden voor ons te lang was. We ontdekten dat het kwam door een tekort aan vrouwen die alleen om altruïstische redenen draagmoederschap wilden nastreven. Daarom was de VS de overgebleven en meest ideale optie, die al onze vakjes heeft aangevinkt.

Heeft u eerst een beslissing genomen over uw kliniek of bureau? Hoe kwam u tot uw beslissing over welk bureau en welke kliniek u zou gaan gebruiken?

We kozen voor ons bureau, Buitengewone concepties, eerste. Grappig genoeg was de manier waarop we Extraordinary Conceptions vonden bij toeval. In de Portugese media komt het voor dat periodiek het onderwerp draagmoederschap wordt besproken, maar helaas nooit op een positieve manier.

In januari 2018 lazen we een artikel in een Portugese krant, over draagmoederschap in andere landen en Extraordinary Conceptions (EC) werd genoemd in het artikel. Na het lezen stuurden we een e-mail naar EC en toen was onze reis met EC begonnen. Omdat we geen Engelse moedertaalsprekers zijn, waren we zo blij om te horen dat EC personeel had dat Portugees sprak! Onze toegewezen coördinator was zo geweldig met ons en het feit dat ze Portugees sprak, was zo belangrijk voor ons. Deze redenen samen markeerden ons officiële besluit om verder te gaan met Extraordinary Conceptions.

Bij het selecteren van een IVF-kliniek hadden we geen idee waar we moesten beginnen of waar we naar moesten zoeken in een kliniek en hadden we hulp nodig bij deze beslissing. We wilden een tweeling hebben en er waren niet veel IVF-klinieken die bereid waren om 2 embryo's over te dragen naar een surrogaat. We waren zo dankbaar dat onze coördinator bij EC ons heeft voorgesteld Vruchtbaarheidspartners in Californië wie we uiteindelijk besloten was de juiste keuze voor ons als onze IVF-kliniek.

In deel 2 van hun verhaal vertellen José en Renato ons hoe ze hun surrogaat hebben gekozen.

In de tussentijd, als je vragen hebt, kom dan naar The Cope Talks op woensdag 13 mei om 12 uur (EDT) | 5 uur (VK) tijd waarop ons panel van ongelooflijke experts draagmoederschap zal bespreken. Klik hier om gratis te registreren.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »