Eiceldonatie - uw vragen worden beantwoord door Gail Sexton Anderson, oprichter van Donor Concierge

Met verschillende IVFbabble-lezers die vroegen om meer te lezen over eiceldonatie, hebben we contact opgenomen met Gail Sexton Anderson, oprichter van Donor Conciërge, om ons meer te vertellen. Donor Concierge is een zoek- en adviesdienst die beoogde ouders helpt bij het doorzoeken van de mogelijkheden van eiceldonor- en draagmoedermogelijkheden in de VS.

Gail, vertel ons hoe koppels de sprong naar eiceldonatie maken?

Niemand groeit op met het idee dat ze misschien een eiceldonor of een surrogaat nodig hebben om een ​​baby te krijgen.

Er is een rouwperiode die soms onverwacht is, maar noodzakelijk is om verder te gaan naar de vruchtbaarheid van derden. Om klaar te zijn om te verhuizen naar wat op Orwelliaans grondgebied lijkt, is het van vitaal belang dat je treurt om het verlies van het biologische kind dat je nooit zult krijgen. Dit geldt zowel voor de vader als de moeder, zelfs als de vader in staat is deel uit te maken van de genetische vergelijking.

Wat is er belangrijk aan dit gevoel van verlies?

Zoals elk ander verlies, begint het met ontkenning. De beoogde ouders moeten rekening houden met het feit dat ze niet traditioneel een kind kunnen verwekken. Het is moeilijk om dit voor de eerste keer te horen en het wordt de 4e of de 100e keer niet veel gemakkelijker.

Wat belangrijk is, is dat je jezelf de tijd geeft om deze informatie te verwerken. Ontkenning is de reden dat ouders het blijven proberen en nog een IVF-cyclus (voor de 5e of 16e keer) met hun eigen gameten zullen doen, voor het geval ze de zeldzame uitzondering zijn en de kansen verslaan.

Met welke andere gevoelens zult u waarschijnlijk worden geconfronteerd?

Een van de moeilijkste aspecten van het concipiëren van een gezin door vruchtbaarheid door een derde partij is het gevoel uit de hand te lopen. Er zullen veel eisen zijn - aan uw tijd, uw financiën en uw emoties. Het coördineren van alle bewegende delen om een ​​kind op de wereld te brengen, kan ingewikkeld en ontmoedigend aanvoelen.

Het klinkt nogal een proces om je einddoel te bereiken

Het kan eerder klinisch aanvoelen dan het creëren van liefde, waar het uiteindelijk nog steeds op neerkomt. Jij, of jij en je partner houden zoveel van elkaar dat je je liefde met een kind wilt delen. Dit is een kind dat niet zou bestaan ​​als je deze stappen niet zou nemen om je hart en je huis te openen om je gezin te stichten.

Kun je ons vertellen wat voor soort vrouwen ervoor kiezen om eiceldonoren te zijn?

Het antwoord is - alle soorten vrouwen! In de VS, waar gecompenseerde eiceldonatie legaal is, kunnen vrouwen ervoor kiezen om in eerste instantie donor te zijn voor de financiële compensatie, maar vaker wel dan niet omdat ze een paar willen helpen een kind te krijgen.

Wat is dan de eerste stap om een ​​donor te vinden?

De eerste stap is om met uw vruchtbaarheidskliniek te praten - velen hebben een intern donorprogramma met vrouwen die al hun vruchtbaarheid en genetische testen hebben gedaan, die uw kliniek hebben ontmoet en bereid zijn om het proces te doorlopen.

In de Verenigde Staten, waar behandeling van vruchtbaarheid door derden minder gereguleerd is, zijn er ongeveer 100 eiceldonatiebureaus die het vinden van een eiceldonor vergemakkelijken. Vrouwen melden zich bij de agentschappen aan om donor te worden en doorlopen een uitgebreid interview om te bepalen of ze geschikte kandidaten zijn.

Is het duur?

Dit varieert, maar we moedigen onze klanten aan een budget te maken van $ 30,000 tot $ 60,000. Het vinden van een donor via een intern kliniekprogramma kan de kosten aanzienlijk verlagen. Sommige klinieken bieden gedeelde donorcycli of embryodonatiecycli. Het gebruik van een donor van een donorbureau kan de kosten verhogen, maar betekent ook dat u meer keuze hebt in de donor die u kiest.

Wat gebeurt er als een paar het niet eens kan worden over het gebruik van een donor?

Dit is een veel voorkomende situatie onder paren en die zelfs de sterkste partnerships kan belasten. Ons advies is om met elkaar te praten en open te zijn over je verwachtingen en angsten. Wees niet bang om contact op te nemen met een hulpverlener, want het kan heel nuttig zijn om een ​​neutrale partij te hebben om je te helpen dingen te regelen.

Het is het beste als u werkt met iemand die ervaring heeft met het begeleiden van andere paren met dezelfde problemen.

Is het nodig om een ​​donor te vinden die in de buurt van de kliniek van de beoogde ouder woont?

Helemaal niet. In de VS is het vrij standaard voor eidonoren om naar uw kliniek te reizen - we noemen dit een reiscyclus. Het betekent dat de donor naar uw vruchtbaarheidskliniek komt voor een eerste screeningafspraak. Ze kan de injecties starten om haar eierstokken te stimuleren en worden gevolgd in een kliniek in de buurt van haar huis.

Is er met zoveel op het spel een noodzaak om een ​​advocaat in te huren?

Absoluut! Hoewel agentschappen kunnen zeggen dat de contracten die ze gebruiken standaard zijn, en ze kunnen heel goed standaard zijn, maar ze zullen nieuw zijn voor u en uw eiceldonor.

Wat is het verschil tussen een open en anonieme donatie?

Een open donatie betekent dat u contactgegevens kunt uitwisselen met uw donor. Dit kan zo simpel zijn als het hebben van namen op het contract of het persoonlijk ontmoeten van uw donor. Anonieme donatie betekent dat u geen kennis heeft van de identiteitsinformatie van de donor en dat zij de uwe niet kent. Veel mensen kiezen voor een semi-anonieme regeling, zodat ze de kans hebben om toekomstig contact te hebben via een tussenpersoon.

Moeten ouders hun kind vertellen dat hij / zij zwanger is?

Mijn standaard antwoord op deze vraag is ja, maar met het voorbehoud dat je je familiecultuur kent. Psychologisch denk ik dat het beter is voor het kind om altijd van hun scheppingsverhaal te weten, want het is tenslotte hoe je familie is gevormd. Het is meestal het beste om ze te vertellen wanneer ze jong zijn. Ik raad aan om te beginnen wanneer je zwanger bent.

Niet zozeer omdat ik denk dat het kind het daadwerkelijk opneemt, maar omdat het je de kans geeft om te oefenen en je op je gemak te voelen. U kunt een plakboek maken van hoe ons gezin met u is gemaakt, en uw kind als de sterren van het verhaal en de donor, artsen en verpleegkundigen en andere familieleden als de ondersteunende spelers.

Wanneer is het de beste tijd om het een kind te vertellen?

Anderen adviseren om het gesprek om vijf uur en uiterlijk om tien uur te beginnen. Mijn enige zorg met wachten is dat er nooit een perfecte tijd is. Als je heel vroeg begint, is het altijd een onderdeel van de creatie van je gezin, geen verrassing die storend kan zijn als je uitstelt tot ze ouder zijn. Door te wachten kan het kind het gevoel krijgen dat er tegen hem is gelogen en als je tegen hem hebt gelogen over zo'n belangrijk onderwerp, waar heb je dan nog meer over gelogen? Hoe je je gezin ook vormt, het moet een kwestie zijn om te vieren en niet in de kast te bewaren.

Waarom adviseren artsen het gebruik van een herhaalde donor boven een eerste donor?

Elke reproductieve endocrinoloog gaat suggereren dat u een herhaalde eiceldonor kiest boven een eerste donor en om een ​​goede reden. Met een terugkerende donor kunt u zien dat ze succesvol zijn geweest en als u het geluk hebt om het protocol van haar laatste eiceldonatie te hebben, kan uw arts het stimulatieprotocol volgen dat voor haar werkte bij haar laatste eicelpunctie. De complicerende factor is dat de donor haar laatste cyclus met een andere kliniek heeft gedaan en dat de cyclusinformatie wordt beschouwd als behorend tot het laatste paar waarvoor ze heeft gedoneerd, niet aan de donor.

Daarom heeft uw RE mogelijk geen toegang tot die informatie. Er zijn momenten waarop deze informatie wordt gedeeld, maar er is geen garantie. Dit is nog een reden waarom RE's graag hun eigen eiceldonoren gebruiken, zodat zij over alle feiten en informatie beschikken.

Betekent dit dat terugkerende donoren de kansen op succes vergroten?

Statistisch gezien is er geen groter succes bij een herhaalde eiceldonor dan bij een eerste eiceldonor. Wat u krijgt als u voor het eerst doneert, is iemand die gretig is om het juiste te doen en de aanwijzingen zeer zorgvuldig op te volgen, omdat ze geen fout wil maken.

Als het er op aankomt, als je je opties hebt beperkt tot twee eiceldonoren en één de eerste keer eidonor is en de andere een herhaling is ... ga dan met de herhaalde donor. Als u sterk naar de eerste keer neigt, vraag dan uw RE om alle nodige tests (zoals AMH, FSH en AFC) te bestellen.

U bent verantwoordelijk voor deze tests, maar het is de moeite waard om te weten of uw donor een geschikte kandidaat is voordat u met haar in een cyclus gaat. Het bureau kan ervoor zorgen dat deze tests worden uitgevoerd in uw kliniek of in een kliniek in de buurt van waar uw donor woont en als ze in een andere stad is en / of vermeldt, worden de resultaten ter goedkeuring naar uw RE gestuurd.

Heel erg bedankt Gail, en voor het geven van een heel goed inzicht in eiceldonatie in de VS.

Je kunt al je vragen over eiceldonatie later op de dag aan Gail stellen in de vijfde aflevering van onze Cope Talks. Klik hier om gratis te registreren.

Lees meer over Gail en Donor conciërge hier

Gail is een door Harvard opgeleide hulpverlener met meer dan 20 jaar ervaring om ouders te helpen de baby te krijgen waar ze altijd van gedroomd hebben. Als frequente spreker op vruchtbaarheidsconferenties overlegt zij met organisaties die vruchtbaarheidsserviceprogramma's opstellen.

Gail is bestuurslid van de Society for Ethics in Egg Donation and Surrogacy (SEEDS) en Baby Quest, een organisatie zonder winstoogmerk die beurzen verstrekt aan beoogde ouders om hun behandeling te financieren.

Getrouwd sinds 1984 en met twee geweldige kinderen, heeft het voorrecht om moeder te zijn haar passie aangewakkerd om anderen te helpen de vreugde van het ouderschap te ervaren.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »