Beslissen om IVF te doen na een non-Hodgkin-lymfoomdiagnose

Hoewel je misschien toekomstplannen hebt en ideeën hebt over wanneer je hoopt kinderen te krijgen, kan het leven je in de weg zitten. Dat is precies wat er is gebeurd Liya Shuster-Bier toen ze een schokkende diagnose kreeg - een zeldzame vorm van Non-Hodgkin-lymfoom. De kanker begon in haar witte bloedcellen en zou dat ook zijn ga verder naar verwoest haar immuunsysteem.

Liya's behandelplan omvatte de meest agressieve vormen van chemotherapie en immunotherapie, behandelingen die duurden 18 weken. As chemotherapie is bekend de eierstokken beschadigenZou Liya voorbarig worden meonopauze, en ze zou later in haar leven niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden.

Eier invriezen als optie

Dit was bijzonder vernietigend, aangezien zij en haar man al hadden geprobeerd een baby te krijgen. Ze had het geluk al te weten wat haar opties waren om haar eieren in te vriezen voor latere vruchtbaarheidsbehandelingen. Liya is bevriend met Lindsay Beck, de oprichter van a liefdadigheid genoemd Vruchtbare hoop, en dus wist ze dat dit zo was een optie om haar vruchtbaarheid voor de toekomst te behouden.

Ze legt uit dat ze weet hoe gelukkig ze was dat ze de tijd en de middelen had om haar eieren in te vriezen voordat ze met haar chemotherapiebehandelingen begon. Ze had tijd om één ophaalcyclus te voltooien, en haar verzekeringsmaatschappij dekte het grootste deel van de kosten. De rest van de vergoedingen werd gedekt door een Livestrong-beurs, wat haar meer dan $ 30,000 USD heeft bespaard.

Ze ging door de extreme emotionele en fysieke stress van eierstimulatie en retrieval, en kon 3 succesvol ophalen9 eieren die dag. Liya zag dit als een goed voorteken, want het was meer dan het dubbele van wat haar dokter had gehoopt!

Haar kankerbehandeling begon

Twee weken na haar eierontvangst begon ze met de behandelingen voor haar kanker. Ze onderging 6 behandelingen, wat ongelooflijk zwaar was voor haar lichaamy en op haar emoties. Minder dan 6 maanden na het beëindigen van behandelingen keerde haar kanker terug. Ze begon zelfs nog meer agressieve vorm van chemotherapie en een nieuwe vorm van immunotherapie, evenals bestralingstherapie. Iets meer dan een jaar na haar initiaal diagnose, werd ze in januari 2019 in remissie verklaard.

Nu, Liya en haar man is geadviseerd om ten minste 24 maanden na remissie te wachten om het IVF-proces met haar eerder ingevroren eieren te beginnen. Ze hebben een lieve Labradoodle genaamd Chloe, en ze hebben nog 18 maanden voordat ze eraan kunnen beginnen vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze zal 32 zijn als ze beginnen, en ze begint haar te zien vriendinnen hebben hun eigen baby's en ze is meer dan klaar om moeder te worden.

Liya's man is cardioloog en werkt momenteel aan de frontlinies van de COVID-19-crisis. Zoals ze zegt, 'Ik isoleer afgezien van hem, met Chloe. Maar als de tijd rijp is, weten we dat mijn bevroren eieren op ons wachten. Er is zoveel leven voor mij, voor ons. En ik ben erg opgewonden om het met mijn gezin te beleven."

We sturen Liya en haar man alle liefde ter wereld.

Heeft u naar een vruchtbaarheidsbehandeling moeten kijken als gevolg van een diagnose van kanker? Laat het ons weten als u vragen of vragen heeft die we aan onze experts kunnen stellen. We zijn hier voor jou. Stuur ons een bericht op info@ivfbabble.com.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »