Een spermadonor kiezen

Hoewel er veel redenen zijn om een ​​spermadonor te zoeken, kiezen vooral alleenstaande vrouwen in toenemende mate voor deze weg naar ouderschap. Sommigen voelen misschien dat ze een leeftijd bereiken waarop ze het gevoel hebben dat de tijd niet aan hun kant staat.

Om iemand te ontmoeten, verliefd te worden en op een plek te komen waar je allebei klaar bent om je aan het ouderschap te binden, kost het allemaal tijd. Tijd die ze voelen is misschien te laat. Wat als ze de juiste persoon helemaal niet ontmoeten - een partner die hun hoop en dromen deelt om ooit ouder te worden.

Hier zijn vijf 'heel verschillende' vrouwen die allemaal besloten om alleenstaande moeder te worden. Men besloot te adopteren; een ander werd op jonge leeftijd zwanger en haar vriend steunde haar niet.

Ze zijn allemaal het levende bewijs dat, met de juiste ondersteuning, alleenstaande ouder kunnen zijn alles is waar je op hoopt en nog veel meer.

Elke vrouw heeft een bijzonder verhaal te vertellen.

Mika Bishop, 41, uit Surrey, heeft nu tweelingjongens - Zak en Leo.

Haar verhaal begon toen "de laatste poging om weer samen te komen met mijn ex fout ging". Plots was ze alleen met een absoluut verlangen om een ​​kind te krijgen. Ze begon wat onderzoek te doen en kwam de London Women's Clinic, een vruchtbaarheidskliniek in Harley Street, Londen, die een seminar hield over de conceptie van donoren waaraan zij deelnam.

Nadat ze de beslissing had genomen dat ze wilde doorgaan met alleenstaand moederschap, geeft ze toe dat het moeilijk was om te beginnen met het kiezen van een donor. Persoonlijke informatie over donoren is beperkter in het VK, terwijl u in sommige andere landen veel meer over de persoon kunt leren, met details zoals etniciteit, nationaliteit, lengte, gewicht, opleiding, beroep, persoonlijke interesses, wat medische geschiedenis en zelfs foto's.

Mika had echter geen specifieke criteria en omdat de donor uit het VK kwam, werd dit belangrijker voor haar omdat ze wist dat het haar later gemakkelijker zou maken om af te spreken voor haar kinderen, als dit iets was dat ze wilden doen .

Ze werd zwanger van een tweeling via IVF en zegt dat de eerste paar maanden na de geboorte "intens" waren en dat ze zich soms "volkomen overweldigd" voelde. Ze zegt echter ook: "Tweelingjongens verrassen is zeker hard werken, maar ik weet niet anders en ik krijg dubbel zoveel plezier! ”

Mika is van plan om het begin en het gezin van haar jongens zo vroeg mogelijk te normaliseren en zegt dat ze zal uitleggen wanneer ze klaar zijn. "De Donor Conception Network adviseert hierover. ”

Op de vraag of ze advies heeft voor andere vrouwen die overwegen haar pad te volgen, zegt ze: “Tegen degenen die geïnteresseerd zijn om een ​​alleenstaande ouder te worden, zou ik zeggen: ga ervoor - er is veel ondersteuning op het gebied van forums, websites en alleenstaande moeder netwerken. Ik denk dat de toekomst positief is. Waarom niet? Er zijn tegenwoordig veel verschillende familie-opstellingen. Liefde is het belangrijkste. '

Catherine Gaywood, 37, uit Essex heeft nu een tweeling, Mae en Phoebe

Toen ze erachter kwam dat ze beperkte eieren had en op dat moment geen relatie aan de horizon, besloot ze 'het alleen te doen'.

Ze onderging IVF met behulp van spermadonatie in een privékliniek voor vruchtbaarheid. Om een ​​kliniek te vinden, keek ze naar de HFEA-website, het bestuursorgaan voor vruchtbaarheidsbehandeling in het VK. Haar kliniek vertelde haar daarover Brighton Vruchtbaarheid Associates, die een in het VK gevestigde spermabank biedt. Ze waren echt ondersteunend.

Catherine zegt: “Het kiezen van een spermadonor is net als dating via internet, maar zonder de foto's. U kunt de resultaten filteren op werkstatus, opleidingsniveau, lengte, haarkleur, oogkleur, lichaamstype, enzovoort. Als ik geen IVF nodig had gehad, zou ik de informele route zijn afgelegd. '

Ze legt uit dat het hele proces haar £ 10,000 heeft gekost. "Maar ik veronderstel dat ik een beetje een buy-in heb gekregen, krijg een gratis deal!", Roept ze, na de geboorte van tweelingmeisjes.

Omdat tijd en geld krap zijn, heeft ze gelukkig de steun van haar ouders en is ze trots op de keuze die ze heeft gemaakt. Catherine bevestigt: "er zal over de donor worden gesproken."

Op de vraag wat ze wenst dat ze van tevoren heeft geweten, antwoordt ze: 'Ik wou dat iemand tegen me had gezegd' je eieren bevriezen 'toen ik halverwege de late twintig was. Ik had een besteedbaar inkomen en je lichaam is dan in topconditie. De eieren kunnen 20 jaar bevroren blijven, dus het zou de druk van mij hebben weggenomen, zowel voor mijn carrière als voor relaties. ”

Vanessa Gray, Londen, was 42 toen ze beviel van haar zoon, Theo

Ze besloot een alleenstaande ouder te worden omdat ze de hoop had opgegeven om iemand te ontmoeten.

Vanessa zegt: “Ik benaderde een vruchtbaarheidskliniek en werd kunstmatig geïnsemineerd via een anonieme spermadonor. Het werkte bij mijn eerste poging. '

Ze vervolgt: "Het was erg moeilijk om de juiste spermadonor te kiezen - je hebt alleen de beschrijvingen van donorfuncties en persoonlijkheden die door de kliniek worden verstrekt."

De procedure kostte haar ongeveer £ 5,000.

Ze zegt dat toen Theo arriveerde, het "veel moeilijker" was dan ze had verwacht, hoewel ze eraan toevoegde: "Het wordt een beetje gemakkelijker." Ze ging de eerste vijf maanden bij haar moeder wonen.

Op de vraag wat ze wenste dat ze van tevoren had geweten, antwoordt ze: 'Ik was soms heel angstig en van streek, maar ik gebruikte de Tijd om te praten service, die echt heeft geholpen. ”

Vanessa zegt: “Ik zou zeggen als je erover denkt om via een donor zwanger te worden, doe het gewoon! Ik heb het op het juiste moment voor mij gedaan en ik heb absoluut geen spijt. ”

Dr. Venkat en de belangrijkste stadia van donorconceptie in haar kliniek

Vruchtbaarheidskliniek Harley StreetDr. Venkat adviseert over de belangrijkste fasen van het concept van donoren in haar privékliniek.

Het begint allemaal met een gepland consult om de vruchtbaarheidsstatus van een vrouw te beoordelen. Op basis van hun bevindingen worden de behandelingsopties besproken. Ze praat verder over IUI voor gevallen waarin er geen vruchtbaarheidsproblemen zijn en IVF voor gevallen waar die er zijn.

Ze raakt aan het bevriezen van eieren voor vrouwen die overwegen om in een later stadium alleen kinderen te krijgen - eieren kunnen tot 10 jaar worden ingevroren.

Dr. Venkat bespreekt hoe spermadonatie werkt

Ze bevestigt dat haar kliniek een eigen bank van donoren heeft en legt uit dat een vrouw "kan kiezen om sperma te importeren van een Europese of Amerikaanse bank (waar over het algemeen meer informatie beschikbaar is over de donoren) of via een vriend die vrijwilligers is."

Beschrijvend een "krachtig screeningproces voor alle spermadonoren, zoals vastgelegd door HFEA," zegt ze dat de medische geschiedenis van donoren wordt beoordeeld met behulp van gegevens van hun huisartsen. Donoren moeten ook een aantal bloedtesten afleggen om te controleren op infecties en eventuele genetische defecten.

Anonieme donoren bieden vrouwen de mogelijkheid om te kiezen uit profielen die informatie bevatten zoals: “leeftijd, familieachtergrond, interesses en een fysieke beschrijving. De arts verzekert dat dit soort proces "altijd leuke, jonge en gemakkelijke mensen aantrekt die willen helpen."

Vrouwen vullen een formulier in met fysieke kenmerken in hun eigen gezin om de kliniek te helpen een geschikte donor te vinden, als dit de voorkeur heeft.

En de kliniek is in staat om “broer of zus sperma” aan te bieden in gevallen waarin een ander kind wordt gezocht, met behulp van hetzelfde sperma.

Uiteraard zijn wettelijke toestemmingsformulieren vereist. Donoren zijn anoniem in het VK, maar kinderen hebben het recht om hun genetische vader te ontmoeten zodra ze 18 zijn.

Vrouwen wordt geadviseerd om een ​​contract op te stellen met een advocaat, met betrekking tot betrokkenheid, als sperma wordt geschonken door een vriend.

Deze links geven u meer informatie over hoe de NHS kan helpen: IVF; IUI; het vinden van een spermadonor en details van de eerste door NHS gefinancierde sperma en embryobank vindt u hier: www.ngdt.co.uk.

De criteria om in aanmerking te komen voor NHS-hulp zijn hier vastgelegd: www.nhs.uk. Beide criteria en tijdschalen variëren in het VK.

Zoals Mika suggereert, is er veel hulp beschikbaar. Voor diegenen die de ondersteunde vruchtbaarheidsroute willen afleggen, zie het IVF-babbleforum of IVF-buddy. Daar vindt u gelijkgestemde mensen met wie u ervaringen kunt delen. Door elkaar te ondersteunen tijdens je respectievelijke reizen, zul je ongetwijfeld nieuwe vrienden maken, zelfs informatie delen die je op weg kan helpen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »