Voorzitter van de HFEA, Sally Cheshire, schrijft een tweede open brief aan vruchtbaarheidspatiënten met het advies dat klinieken kunnen heropenen

Vanaf 11 mei adviseerde de Britse HFEA dat vruchtbaarheidsklinieken in het VK opnieuw zouden kunnen worden geopend

Vruchtbaarheidspatiënten in het VK ontvingen op 11 mei goed nieuws toen de HFEA een brief uitbracht waarin ze adviseerde dat klinieken in het hele land nu weer kunnen worden geopend. Dit nieuws werd met open armen ontvangen door al diegenen die wachten om erachter te komen wanneer ze hun weg naar ouderschap kunnen hervatten.

Als u onzekerheid en stress heeft ervaren over uw uitgestelde onvruchtbaarheidsbehandelingen, bent u niet de enige

Mensen over de hele wereld lijden aan de angst en depressie die vaak gepaard gaan met onvruchtbaarheid, verergerd door niet te weten wanneer hun behandelingen kunnen worden voortgezet.

Hopelijk kunnen uw behandelingen nu worden hervat, neem contact op met uw kliniek voor de laatste updates.

De Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA) is het bestuursorgaan dat alle vruchtbaarheidsbehandelingen in het VK reguleert. Hoofd van de HFEA, Sally Cheshire, schreef op 23 maart voor het eerst een open brief aan vruchtbaarheidspatiënten. Sinds die tijd zijn er veel dingen veranderd en daarom wilde ze weer contact opnemen en iedereen updaten.

Ze herhaalt dat ze begrijpt dat het opschorten van behandelingen vanaf 15 april voor alle patiënten zeer stressvol was en onthult dat dit de moeilijkste beslissing was die de HFEA de afgelopen 30 jaar heeft moeten nemen. Op dit moment adviseerden ze alle vruchtbaarheidsklinieken om gedurende de gehele lock-out in contact te blijven met patiënten.

Het meest opwindend en belangrijkst voor onze lezers, de brief van Sally Cheshire vermeldde dat vruchtbaarheidsklinieken vanaf maandag 11 mei zouden kunnen heropenen

Dat gezegd hebbende, zullen niet alle klinieken patiënten onmiddellijk kunnen huisvesten, omdat ze proberen hun achterstand weg te werken en aan alle vereisten van de HFEA te voldoen.

Als uw kliniek nog niet is heropend, neem dan contact op en ontdek hoe zij van plan zijn hun heropening te implementeren

In de brief van Cheshire staat: "Alle klinieken zullen de HFEA een gedetailleerde beoordeling moeten geven van hoe zij ervoor zullen zorgen dat veilige diensten zullen werken en, zodra ze door ons zijn goedgekeurd, zullen ze weer kunnen worden geopend."

Ze stelt dat klinieken de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen moeten gebruiken, afspraken moeten spreiden en een sociaal afstandsbeleid moeten voeren om veilig te blijven

Dit betekent dat u uw arts en de beheerder van de vruchtbaarheidskliniek indien nodig en mogelijk kunt ontmoeten via een videoconferentie.

De brief vervolgt: 'We weten dat er patiënten zullen zijn die zich zorgen maken over wachtlijsten en of hun behandeling zal doorgaan waar het gebleven is. Hiertoe is toegezegd in Schotland, Wales en Noord-Ierland en hoewel we geen directe bevoegdheden hebben over financieringsbeslissingen, hopen we dat Clinical Commissioning Groups (die de beslissingen nemen over de financiering van patiënten in Engeland) hetzelfde doen. ”

De HFEA heeft toegezegd de situatie te blijven volgen en zal hun richtsnoeren na verloop van tijd bijwerken en er komt meer informatie aan het licht

Cheshire adviseert alle vruchtbaarheidspatiënten om in nauw contact te blijven met hun kliniek en de HFEA-website te blijven raadplegen voor advies. Ze beëindigt haar brief door iedereen te vertellen dat ze veilig moeten blijven en dat ze het beste wensen.

Heeft uw kliniek contact gehad en zijn uw behandelingen opnieuw gepland? Klik hier om de klinieken te bekijken die de HFEA heeft geautoriseerd om de behandeling te hervatten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »