Anna's draagmoederschap in India

In deel 2 van haar reis praat Anna Buxton met ons over de keuze voor draagmoederschap in India.

Wat zijn de juridische implicaties van draagmoederschap in het VK en waarom heb je voor India gekozen?

In het VK is het legaal om een ​​kind te hebben door middel van draagmoederschap, maar je kunt niet adverteren voor een draagmoeder en een draagmoeder kan niet adverteren als draagmoeder; er kan ook geen commerciële tussenhandel plaatsvinden, dwz een derde partij kan geen matchingservice aanbieden voor winst en ten derde kunt u een surrogaat geen vergoeding betalen (bovenop de kosten die zij tijdens de zwangerschap heeft gemaakt) om een ​​surrogaat te zijn.

Ook in het VK is een draagmoederschapovereenkomst of contract niet afdwingbaar door de Britse wetgeving. En bij de geboorte behandelt de Britse wet uw draagmoeder als de wettige moeder van het kind; als ze getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, is haar man of partner de andere ouder van uw kind. Als ze niet getrouwd is, kan uw echtgenoot of partner een wettige ouder zijn.

De wet is erg ingewikkeld, maar wie de biologische ouders zijn, speelt geen rol

Zowel de surrogaat- als de beoogde ouders kunnen zich blootgesteld voelen. Het resultaat van deze twee problemen is dat er in het VK veel meer beoogde ouders zijn dan surrogaten.

Er zijn twee goede doelen: Draagmoederschap VK en COTS, die beoogde ouders en surrogaten helpen elkaar te ontmoeten, en Briljant begin, een organisatie zonder winstoogmerk. Dit zijn drie geweldige organisaties die veel stellen hebben geholpen, maar de wachttijden om een ​​surrogaat te vinden kunnen erg lang zijn.

Een enorme wachttijd voor een surrogaat

Toen we in het VK gingen zoeken, kregen we te horen dat we tussen 18 maanden - 3 jaar zouden wachten om een ​​surrogaat te vinden en dat we dan 1 tot 18 maanden zouden moeten doorbrengen om elkaar te leren kennen voordat we een regeling konden treffen. We hadden geen vriend of familielid die we konden vragen en na alles wat we hadden meegemaakt, en ik was 34 en herinnerd door doktoren van mijn steeds toenemende leeftijd, besloten we om naar onze opties in het buitenland te kijken.

Op zoek naar een alternatief in het buitenland

De VS is de meest gevestigde bestemming voor draagmoederschap. Het draagmoederschap in de Verenigde Staten is bij wet geregeld, wat betekent dat het per staat verschilt. Sommige staten, zoals Californië, hebben volledige draagmoedervriendelijke wetten ontwikkeld die een luchtdicht juridisch kader bieden.

Voordat een baby wordt geboren, worden de beoogde ouders genoemd als wettelijke ouders en worden de beoogde ouders genoemd op de oorspronkelijke geboorteakte. Gecombineerd met het feit dat agentschappen surrogaten en beoogde ouders mogen matchen en dat surrogaten naast kosten een vergoeding kunnen krijgen, betekent dit dat er veel meer surrogaten zijn binnen een meer gereguleerde omgeving.

Gezien dit alles zijn de kosten in de VS erg hoog, waardoor het voor ons geen optie was.

Onderzoek naar India

India was een goede optie omdat draagmoederschap legaal, gereguleerd en goed ingeburgerd was. Ik had echter zowel positieve als negatieve pers gelezen over draagmoederschap in India. Ed en ik waren het erover eens dat hoe graag we ook een gezin wilden, dat nooit ten koste zou gaan van het welzijn van een andere vrouw. Dus we hebben onderzocht en onderzocht. We spraken met advocaten en liefdadigheidsinstellingen hier in het VK, we vonden paren die het hadden gedaan en we gingen naar India en bezochten 10 klinieken in drie steden, evenals meer goede doelen en advocaten.

We vonden een dokter en een liefdadigheidsinstelling in Delhi die geweldig werk deden in het ondersteunen van draagmoeders en hun families, het was een holistisch programma gericht op het verbeteren van het leven van vrouwen. We keerden blij en opgewonden naar huis terug over India en besloten ervoor te gaan.

Kun je ons iets vertellen over je draagmoederschapservaring in India en uiteindelijk over de komst van je dochter Isla?

We werden door een bureau en arts aan ons surrogaat Chaphala gekoppeld en vervolgens via Skype voorgesteld. Nadat we allemaal hadden besloten dat we graag verder wilden gaan en de wettelijke vereisten hadden afgerond, begonnen we het IVF-stimuleringsproces in het VK en vlogen vervolgens naar India om mijn eieren te laten verzamelen en de embryo's te laten maken.

Het was in deze tijd dat we Chaphala voor het eerst persoonlijk ontmoetten. Ik herinner me onze eerste ontmoeting, we waren allebei zo nerveus! Ik was zo bezorgd dat ze ons niet leuk zou vinden en ze voelde precies hetzelfde. Maar zodra we begonnen te praten over gezinnen, over haar kinderen en over onze wens om een ​​gezin te stichten, praatten we blij en het voelde goed.

De wachttijd van twee weken

We vlogen naar huis na de transfer en het enige wat we konden doen was wachten op het bloedonderzoek twee weken later. Twee weken lang kun je niets anders doen dan gewoon wachten en je afvragen of een andere vrouw, duizenden kilometers verderop, zwanger is van je baby. Toen kwam de oproep ... gefeliciteerd!

We ontvingen wekelijks updates van de dokter en Chaphala via e-mail en om de twee weken zou Chaphala een scan ondergaan en de resultaten werden opnieuw per e-mail verzonden. Omdat de communicatie zo gereguleerd was, realiseer ik me nu achteraf dat het de zwangerschap gemakkelijker maakte. Ik maakte me nog steeds elke minuut van elke dag zorgen, maar ik wist dat ik gewoon elke week door moest komen en op mijn updates moest wachten. Gelukkig was de zwangere zonder problemen en na 38 weken vliegen we naar Delhi voor Chaphala's laatste scans, afspraken en natuurlijk om daar te zijn voor de bevalling.

Nadat Isla was geboren, moesten we zes maanden in Delhi wonen terwijl we wachtten op haar Britse paspoort. Delhi is geen gemakkelijke plek om te wonen, laat staan ​​met je eerste baby, maar we waren eindelijk een gezin.

In deel drie van Anna's verhaal vertelt ze ons over naar de Verenigde Staten gaan om Isla een broer of zus te geven,

Anna heeft haar 20-jarige carrière in vermogensbeheer opgegeven om anderen te helpen op hun reis naar ouderschap. Werken met San Diego vruchtbaarheid Center, de kliniek waar haar tweeling is verwekt, ondersteunt Anna koppels die door draagmoederschap navigeren. Voor meer informatie kun je Anna bereiken op Instagram @ anna3buxton of rechtstreeks een e-mail sturen naar abuxton@sdfertiity.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »