Anna's draagmoederschapreis in India

In deel 2 van haar reis praat Anna Buxton met ons over de keuze voor draagmoederschap in India.

Wat zijn de juridische implicaties van draagmoederschap in het VK en waarom heb je voor India gekozen?

In het VK is het legaal om een ​​kind te krijgen door middel van draagmoederschap, maar je kunt geen reclame maken voor een draagmoeder en een draagmoeder kan niet adverteren als draagmoeder; er kan ook geen commerciële tussenhandel zijn, dwz een derde partij kan geen matchingservice leveren voor winst en ten derde kun je geen surrogaatvergoeding betalen (bovenop alle kosten die ze tijdens de zwangerschap heeft gemaakt) om een ​​surrogaat te zijn.

Ook in het VK is een draagmoederschapovereenkomst of contract niet afdwingbaar door de Britse wetgeving. En bij de geboorte behandelt de Britse wet uw surrogaat als de wettelijke moeder van het kind; als zij getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft, is haar echtgenoot of partner de andere ouder van uw kind. Als ze niet getrouwd is, kan uw man of partner een wettelijke ouder zijn.

De wet is erg ingewikkeld, maar wie de biologische ouders zijn, speelt geen rol  

Zowel de surrogaat- als de beoogde ouders kunnen zich blootgesteld voelen. Het resultaat van deze twee problemen is dat er in het VK veel meer beoogde ouders zijn dan surrogaten.

Er zijn twee goede doelen: Draagmoederschap VK en COTS, die beoogde ouders en surrogaten helpen elkaar te ontmoeten, en Briljant begin, een non-profit organisatie. Dit zijn drie geweldige organisaties die veel stellen hebben geholpen, maar de wachttijden om een ​​surrogaat te vinden kunnen erg lang zijn.

Een enorme wachttijd voor een surrogaat

Toen we in het VK begonnen te zoeken, kregen we te horen dat we tussen 18 maanden - 3 jaar zouden wachten om een ​​surrogaat te vinden en dan 1 jaar tot 18 maanden zouden moeten besteden om elkaar te leren kennen voordat we door konden gaan met een regeling. We hadden geen vriend of familielid die we konden vragen en na alles wat we hadden meegemaakt, en ik was 34 en herinnerd door doktoren van mijn steeds toenemende leeftijd, besloten we onze mogelijkheden in het buitenland te bekijken.

Op zoek naar een alternatief in het buitenland

De VS is de meest gevestigde bestemming voor draagmoederschap. Draagmoederschap in de VS wordt gereguleerd door de staatswet, wat betekent dat het per staat verschilt. Sommige staten, zoals Californië, hebben volwaardige draagmoedervriendelijke wetten die een luchtdicht wettelijk kader bieden.

Voordat een baby wordt geboren, worden de beoogde ouders genoemd als de wettelijke ouders en worden de beoogde ouders genoemd op de originele geboorteakte. Gecombineerd met het feit dat bureaus surrogaten en beoogde ouders mogen matchen en dat surrogaten naast onkosten een vergoeding kunnen krijgen, betekent dit dat er veel meer surrogaten zijn binnen een meer gereguleerde omgeving.

Gezien dit alles zijn de kosten in de VS erg hoog, waardoor het voor ons geen optie was.

Onderzoek naar India

India was een goede optie omdat draagmoederschap legaal, gereguleerd en goed ingeburgerd was. Ik had echter zowel positieve als negatieve pers gelezen over draagmoederschap in India. Ed en ik waren het erover eens dat, hoe graag we ook een gezin wilden, dat nooit ten koste kon gaan van het welzijn van een andere vrouw. Dus we hebben onderzoek gedaan en onderzocht. We spraken met advocaten en liefdadigheidsinstellingen hier in het VK, we vonden koppels die het hadden gedaan en we gingen naar India en bezochten 10 klinieken in drie steden, evenals meer liefdadigheidsinstellingen en advocaten.

We vonden een dokter en een liefdadigheidsinstelling in Delhi die geweldig werk verrichtten op het gebied van het ondersteunen van draagmoeders en hun families, het was een holistisch programma gericht op het verbeteren van het leven van vrouwen. We keerden blij en opgewonden over India terug naar huis en besloten ervoor te gaan.

Kun je ons iets vertellen over je draagmoederschapservaring in India en uiteindelijk over de komst van je dochter Isla?

We werden door een bureau en arts gekoppeld aan onze surrogaat Chaphala en werden vervolgens via Skype geïntroduceerd. Nadat we allemaal hadden besloten dat we blij waren om verder te gaan en de wettelijke vereisten hadden afgerond, begonnen we met het IVF-stimulatieproces in het VK en vlogen we vervolgens naar India om mijn eieren te laten verzamelen en de embryo's te laten maken.

Het was in die tijd dat we Chaphala voor het eerst persoonlijk ontmoetten. Ik herinner me onze eerste ontmoeting, we waren allebei zo zenuwachtig! Ik was zo bang dat ze ons niet leuk zou vinden en ze voelde precies hetzelfde. Maar zodra we begonnen te praten over gezinnen, over haar kinderen en over onze wens om een ​​gezin te stichten, praatten we vrolijk en dat voelde goed.

De wachttijd van twee weken

We zijn na de overplaatsing naar huis gevlogen en konden twee weken later alleen nog op de bloedtest wachten. Twee lange weken kun je niets anders doen dan gewoon afwachten en je afvragen of een andere vrouw duizenden kilometers verderop zwanger is van je baby. Toen kwam de oproep… gefeliciteerd!

We kregen wekelijkse updates van de dokter en Chaphala via e-mail en elke twee weken zou Chaphala een scan krijgen en de resultaten werden opnieuw gemaild. Omdat de communicatie zo gestructureerd was, realiseer ik me nu achteraf dat het de zwangerschap gemakkelijker heeft gemaakt. Ik maakte me nog steeds elke minuut van de dag zorgen, maar ik wist dat ik gewoon elke week moest doorkomen en op mijn updates moest wachten. Gelukkig verliep de zwangerschap rustig en na 38 weken vliegen we naar Delhi voor Chaphala's laatste scans, afspraken en dan natuurlijk om daar te zijn voor de bevalling.

Nadat Isla was geboren, moesten we zes maanden in Delhi wonen terwijl we wachtten op haar Britse paspoort. Delhi is geen gemakkelijke plek om te wonen, laat staan ​​met je eerste baby, maar we waren eindelijk een gezin.

In deel drie van Anna's verhaal vertelt ze ons dat ze naar de Verenigde Staten ging om Isla een broer of zus te geven, 

Anna heeft haar 20-jarige carrière in vermogensbeheer opgegeven om anderen te helpen op hun weg naar ouderschap. Werken met San Diego vruchtbaarheid Center, de kliniek waar haar tweeling werd verwekt, ondersteunt Anna stellen bij het navigeren door draagmoederschap. Voor meer informatie kunt u Anna bereiken op Instagram @ anna3buxton of rechtstreeks een e-mail sturen naar abuxton@sdfertiity.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »