Wat is het invriezen van eieren?

We spraken met de verbazingwekkende Angeline Beltsos MD, CEO en Chief Medical Officer van Vios Fertility Institute, en vroeg haar om meer in detail uit te leggen wat het betekent om uw eicellen in te vriezen.

Wanneer ga ik kinderen krijgen? Waar is de liefde van mijn leven? Wat is het volgende in mijn carrière?

Deze vragen zijn belangrijk en soms vragen we ons af waarom het leven niet voorspelbaarder is. Ben je waar je dacht dat je zou zijn? We zijn dankbaar voor wat we hebben, maar hopen nog steeds op meer.

We nemen de leiding over onze opleiding, onze carrières en onze ambities. We moeten de leiding nemen over onze vruchtbaarheid.

Wat vruchtbaarheid betreft, moeten we zeer proactief en attent zijn.


De tijd is niet aan onze kant met betrekking tot vruchtbaarheid en als je niet klaar bent om nu een kind te krijgen, moet je overwegen welke keuzes je hebt in het bouwen van een gezin. 

Daarom moeten we overwegen eieren te bevriezen als ze niet klaar zijn voor de zwangerschap.

  1. Hoeveel eieren heeft een vrouw?

Het babymeisje dat in de baarmoeder van haar moeder groeit, heeft 5-6 miljoen eieren. Tegen de tijd dat ze wordt geboren, is 80% van de eieren opgelost, waardoor ze 2-3 miljoen eieren overhoudt voor haar leven. Elk ei wordt opgeslagen in een kleine waterballon, een follikelcyste genaamd, die diep in de spaarrekening met eieren van de eierstok leeft. Je eieren zijn net zo oud als jij en ze zullen met je mee ouder worden. Eieren verouderen sneller dan de rest van het lichaam. Op 40-jarige leeftijd heeft het ei 30% kans om een ​​baby te maken. Na verloop van tijd verliezen de eieren hun pit en energie, waardoor de kans kleiner wordt dat het ei een baby wordt.

  1. Welke keuzes heb ik om mijn vruchtbaarheid te redden?

Tot voor kort hadden we geen echte oplossing. De enige optie was om te proberen zwanger te worden. Met het nieuwe succes van het invriezen van eieren, kunnen vrouwen hun vruchtbaarheid nu in de wacht zetten. Heb je Mr. Right nog niet gevonden? Ben je nog bezig met het volgen van een hogere opleiding en ben je niet klaar voor zwangerschap? Het antwoord is dan: bevries je eieren!

  1. Wat maakt het invriezen van eieren mogelijk?

SNEL invriezen: Vitrificatie is een technologie voor het invriezen van eieren waardoor het delicate ei 90% kans heeft om te overleven als het wordt ingevroren. De oude manier was langzaam bevriezen, waardoor ijskristallen en diepvriezers ontstonden, dus tegen de tijd dat eieren werden ontdooid, werkten ze niet langer om een ​​embryo te maken. Er deden zich twee belangrijke gebeurtenissen voor: Italië verbood het invriezen van bevruchte eieren en daarom zochten de Italiaanse artsen naar wat ze konden doen met de extra eieren die ze hadden van IVF. Japan begon met het verglazen of snel invriezen van eieren en ontdekte dat het werkte. Voila! De ene groep had behoefte; een andere groep had een oplossing. Dit katapulteerde de technologie vooruit.

  1. Wat is de eerste stap om eieren te bevriezen?

Controleer de hartslag van uw vruchtbaarheid en gezondheid van de eieren door een eenvoudige bloedtest en echografie uit te voeren. Deze combinatietest wordt ovariële reservetest genoemd en omvat een dag 3 FSH (follikelstimulerend hormoon), oestradiol en AMH (antimulleriaans hormoon), evenals een echografie van uw eierstokken. De echo telt hoeveel eicellen er zichtbaar zijn voor die maand, dit wordt AFC (antrale follikeltelling) genoemd. Ook kunt u bij Vios Fertility Institute's Centre for Egg Health Excellence om uw ovariële reserve te controleren en een gratis MD-consult persoonlijk of door SKYPE te krijgen. Blijf op de hoogte en weet waar uw eieren staan. Bel 866.258.8467 of ga naar onze website www.viosfertility.com om u in te schrijven voor uw eiergezondheidstest: Vios Pulse en uw bezoek aan een van onze artsen.

  1. Hoe verloopt het proces?

Het proces is 2 weken medicijn om je lichaam voor te bereiden. Het medicijn is een injectie waardoor je eieren groeien. We zien eieren groeien door middel van intermitterende echo's en bloedonderzoeken, waarna de eieren voorzichtig worden verwijderd met een kantoorprocedure genaamd Egg Collection. Met behulp van een echo wordt het uitgevoerd door een consulent / arts en daarna worden de eieren direct ingevroren. Die dag rust je thuis en over 2 weken begint je volgende menstruatie en ben je weer terug in je normale cyclus.

  1. Wat zijn de risico's of zorgen over het bevriezen van eieren?

Het vereist een procedure met een lichte IV-anesthesie. Er is een kleine naald die wordt gebruikt om eieren eruit te halen, zoals wanneer er bloed wordt afgenomen, maar u slaapt, zodat het geen pijn doet. Uw eierstokken zullen licht gezwollen zijn, dus beperk uw lichaamsbeweging. Je zult extra vruchtbaar zijn, dus niet seksueel actief zijn is belangrijk. Een relevant punt is dat het invriezen van eieren geen baby belooft. Eieren hebben in ons laboratorium een ​​kans van 90% om de bevriezing te overleven en werken dan zo goed als verse eieren bij jonge vrouwen. Baby's geboren uit bevroren eieren lijken net zo gezond te zijn als uit verse eieren. De technologie is jong en we blijven leren hoe we deze technologie beter kunnen laten werken. Het lijkt op dit moment geen bijwerkingen op de lange termijn te hebben die we kennen. Sommige vrouwen zullen meer dan 1 eierverzameling doen om 15 eieren te krijgen. Hoe ouder een vrouw, hoe kleiner de kans dat ze werkt.

  1. Wat is een ideale leeftijd?

Ideale leeftijd is eind 20 of begin 30. Maar vrouwen kunnen in de twintig, dertig en veertig bevriezen. Na 40 jaar neemt de kans af dat de eicellen overleven en een baby krijgen. Dus wat moet je doen? NU bevriezen. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans dat het werkt. Als u ouder bent dan 36 jaar, overweeg dan om enkele bevruchte eicellen met partner- of donorsperma in te vriezen om de kans op een baby met deze eicellen te optimaliseren.

  1. Hoeveel eieren moet ik verzamelen?

Het lijkt erop dat ergens tussen de 10-20 eieren ideaal is en we streven ernaar om 15 eieren te krijgen bij het Vios Center for Egg Health Excellence. Om je een goede kans te geven dat ze in de toekomst zullen werken, is een flink aantal eieren belangrijk. We hebben speciale financiële programma's om, indien nodig, te helpen bij het optimaliseren van het aantal verkregen eieren met meerdere retrievals.

  1. Hoeveel kost het?

De items omvatten het vooraf testen, het eierverzamelingsproces, het medicijn en het invriezen en bewaren. Het invriezen van eieren kost doorgaans $ 5000-7000 USD. (3823-5352 Britse ponden).

  1. Wat als ik bereid ben om partner- of donorsperma te gebruiken?

Als je bereid bent om te bevruchten, bevries dan bevruchte eieren, embryo's genaamd. Ze werken nog beter! Ingevroren embryo's overleven met een snelheid van 95-98% en werken zo goed als verse embryo's.

 

"Al onze dromen kunnen uitkomen, als we de moed hebben om ze na te streven." Walt Disney

 

Ga door met dromen! Denk er bij uw vruchtbaarheidskeuzes aan om actief opzettelijk te zijn: word nu zwanger of vries uw eicellen in!

Lees meer over Angeline Beltsos MD en CEO van Vios Fertility Institute, Chicago Klik hier

Om meer te lezen over Vios Fertility Clinics en hun locaties in de VS. Klik hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »