Hoe werkt het als de klinieken eindelijk weer opengaan?

Duizenden mannen en vrouwen over de hele wereld die midden in een ivf-cyclus zaten of die een startdatum in hun dagboek hadden, hebben hun hart gebroken toen het nieuws hen bereikte dat hun dromen om ouder te worden zouden moeten wachten tot ergens in de verre toekomst. Zonder echt nieuws over wanneer de wereld grip kan krijgen op het coronavirus, blijven die TTC wachten, met alleen onzekerheid, over wat de toekomst zou kunnen brengen.

Velen van jullie hebben ons een e-mail gestuurd met vragen over hoe de zaken zullen werken als klinieken eindelijk weer opengaan. U maakt zich zorgen over een nog langere wachttijd om opnieuw te beginnen, met de dreiging van een enorme achterstand van patiënten die allemaal willen beginnen zodra ze dat mogen. Zullen de klinieken geschikt zijn voor iedereen?

We hebben uw vragen naar Dimitris Kavakas gestuurd vanuit Redia IVF Travel en vroeg hem hoe de klinieken omgaan.

Hoe gaat de vruchtbaarheidswereld om met het aantal patiënten als we allemaal vrij zijn van onze afsluiting?

Hoewel we niet weten wanneer de blokkering zal eindigen, is de informatie die we ontvangen dat de verwijdering geleidelijk en per land zal plaatsvinden, net zoals deze werd ingevoerd. In eerste instantie zullen klinieken openstaan ​​voor lokale patiënten en geleidelijk zullen er internationale patiënten aan toegevoegd worden, aangezien internationale reizen geleidelijk weer beschikbaar komen. De meeste klinieken waarmee ik werk, werken onder de capaciteit, tot 60-70%. Dit betekent dat ze gemakkelijk een snelle toename van de vraag kunnen opvangen. Het is duidelijk dat patiënten die al in behandeling zijn, hun prioriteit zullen zijn om snel tot voltooiing te komen.

Nu moet ik onderscheid maken tussen privéklinieken en klinieken in openbare systemen, de NHS. Deze laatste kunnen met een groot aantal patiënten worden geconfronteerd en moeten mogelijk hun wachtlijsten uitbreiden.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Voor zover ik weet, zijn alle klinieken waarmee we werken, en we werken met de best beschikbare, niet opgehouden te werken. Ze zijn alleen gestopt met het uitvoeren van behandelingen, maar ze doen al het voorbereidende werk, zodat ze bij hervatting van de behandeling zo snel mogelijk kunnen bewegen. Ze zijn allemaal betrokken bij dagelijkse onlineconsultaties met patiënten om hen op het moment dat het zover is voorbereid en klaar te maken voor behandeling.

Zullen mensen in de rij moeten wachten op behandeling?

Er zijn misschien meer vertragingen dan normaal voor patiënten die wachten om contact op te nemen met klinieken nadat de operatie is hervat. Echter, voor patiënten die al contact hebben met een kliniek voor behandeling en voor degenen die deze huidige tijd zullen gebruiken om contact te maken met een kliniek en door te gaan met een online consult, zal er geen vertraging zijn, aangezien dit de gevallen zullen zijn die verplaats onmiddellijk nadat de werkzaamheden zijn hervat.

In het geval van klinieken die met overheidsgeld werken, zal er helaas een verhoogde wachtlijst zijn. Zoals u wellicht weet, heeft de NHS een lange wachtlijst in het VK en naar schatting zal deze wachttijd verder worden verlengd.

Voor degenen die startdata in het dagboek hadden, zullen ze moeten wachten tot bestaande patiënten verdergaan waar ze gebleven waren, zodra de klinieken hun deuren weer openen?

Nee, als u een startdatum heeft, op voorwaarde dat op die dag de klinische operaties weer actief zijn, start uw behandeling zoals gepland. Zoals hierboven vermeld, hebben de meeste klinieken de capaciteit om het aantal patiënten dat ze op elk moment kunnen behandelen te vergroten en ze zijn nu eigenlijk alle voorbereidingen aan het treffen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt als de deuren weer opengaan.

Zullen degenen die hun fietsen in de wacht hebben gezet, verdergaan waar ze waren gebleven?

Het hangt ervan af wat dat punt was. Het is waarschijnlijk dat u de cyclus vanaf het begin hervat als deze werd geannuleerd vanwege reisbeperkingen. Als u eierverzameling heeft gehad en embryo's zijn ingevroren, dan haalt u het vanaf dat punt op en begint u met de voorbereiding op de overdracht. In de meeste gevallen zijn bloedonderzoeken en andere screeningstests niet meer nodig, als deze zijn gedaan. We weten echter niet hoelang deze lockdown zal duren. Virologietesten zijn bijvoorbeeld 6 maanden geldig. Als we lang moeten wachten, zijn deze mogelijk opnieuw vereist.

Met hoeveel patiënten kan één kliniek tegelijk omgaan?

Hier is geen eenvoudig antwoord op te geven. Het hangt af van de grootte van de kliniek. Ik heb u een aantal geschatte statistieken gegeven over de capaciteitspercentages hierboven. Meestal hebben klinieken elke dag tijdzones voor het verzamelen van eieren en andere zones voor embryotransfer, dus het hangt af van hoeveel operatiekamers ze hebben, hoeveel artsen en infrastructuur. Gemiddeld kan ik zeggen dat de meeste klinieken de toegenomen vraag aankunnen, maar het is belangrijk dat patiënten nu contact opnemen met klinieken. Ze mogen niet wachten tot alles weer normaal is.

Hebben klinieken enig idee wanneer ze weer kunnen openen?

Klinieken leven in dezelfde omgeving als wij allemaal. Deze crisis is ongeëvenaard in ons leven, dus niemand kan het einde ervan voorspellen. Zoals ik al eerder zei, zal dit hoogstwaarschijnlijk geleidelijk gebeuren en zal het ook van land tot land verschillen. Sommige deskundigen spreken over een geleidelijke opening vanaf juni, sommigen zeggen dat de beperking tot september kan duren.

Hebben klinieken de faciliteiten om alle eieren en embryo's te bevriezen, voor wie werd gezegd dat ze de behandeling moesten staken?

Ja, klinieken hebben een grote capaciteit om te verglazen en dat hebben ze al gedaan. Bij alle patiënten die de behandeling moesten staken, waren hun eieren of embryo's verglaasd. Er kunnen echter enkele gevallen zijn dat reisbeperkingen werden opgelegd terwijl ze bezig waren met hun stimuleringsproces, vóór het verzamelen van eieren, en omdat ze niet konden reizen om te verzamelen, moest hun stimulatie worden opgeschort. Deze patiënten moeten helaas vanaf het begin de stimulatie hervatten.

Welk effect zal deze tijdelijke hold hebben op de industrie en wat is het domino-effect voor toekomstige patiënten?

Er zijn momenteel financiële analisten die dit effect proberen in te schatten. Niemand weet echt wat het daadwerkelijke effect is en het zal afhangen van hoe lang deze blokkering zal duren. Klinieken zullen zeker met financiële uitdagingen worden geconfronteerd, maar de meeste regeringen van de landen waar klinieken zijn gevestigd, implementeren al ondersteunende maatregelen voor dergelijke bedrijven om hen door deze crisis heen te helpen. Ik geloof echt dat er tot het einde van het jaar een eventueel evenwicht in de sector zal zijn, op voorwaarde dat we de afsluiting tot het einde van de zomer zullen opheffen, dus ik zie geen effect op toekomstige patiënten.

Enorm bedankt aan Dimitris Kavakas uit Redia IVF Travel voor deze informatieve update. Als u nog vragen heeft, kunt u ons een bericht sturen naar info@ivfbabble.com.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »