Mijn verhaal met PGD door Nicki King

We zijn ongeveer 4 jaar geleden begonnen met het proberen voor een baby. Bij mij was endometriose vastgesteld, dus we dachten dat het moeilijk voor ons zou kunnen zijn

Na een jaar of proberen werden we eindelijk doorverwezen voor IVF. Ik had een cyste op mijn eierstok die onze adviseur wilde verwijderen voordat we begonnen, maar in afwachting van een operatie besefte de IVF-kliniek dat mijn man zijn DNA niet had laten testen. Op de dag van mijn operatie kwamen zijn resultaten terug om te zeggen dat hij chromosoomtranslocatie had. Dit betekende dat 2 van zijn chromosomen waren gebroken en aan elkaar vastzaten. Hij heeft het juiste nummer, dus het wordt gebalanceerd of wederzijds genoemd. Hij heeft niets mis met hem, behalve een zeer laag aantal zaadcellen dat gerelateerd zou kunnen zijn, daarom werd hij getest. Hij had geen idee dat hij dit probleem had.

Onze IVF-reis werd vervolgens opgeschort terwijl we vaststelden wat dit voor ons betekende

We hadden genetische counseling en kregen het advies dat we dat nodig hadden pre-genetische diagnose screening op de kans dat onze IVF werkt. Financiering stond centraal in plaats van onze CCG, dus we zouden 3 nieuwe cycli krijgen.

Ze vertelden ons dat er een kans bestaat dat we geen "normale" embryo's zouden krijgen, maar dit was onwaarschijnlijk.

Eind april hadden we eindelijk onze eerste IVF-ronde

Ik reageerde heel goed, we hadden 19 eieren verzameld en 12 bevrucht, maar we eindigden met slechts 3 die dag 5 bereikten voor biopsie. Tragisch genoeg kwamen ze allemaal abnormaal terug. We waren diepbedroefd, maar wisten dat we nog 2 keer moesten.

Dus in augustus gingen we weer, maar het was letterlijk deja vu! 3 embryo's biopten alle abnormaal.

Voor onze laatste poging verhoogden ze mijn medicatie om te proberen 30 eieren te verzamelen om ons de beste kans te geven. We eindigden met 18. Ik huilde toen de verpleegster het me vertelde na het verzamelen van eieren.

Uiteindelijk werden er 4 embryo's gebiopteerd. Ik had een beetje hoop, maar toch kwamen ze allemaal abnormaal terug.

Onze IVF-reis was ten einde

Ik begon letterlijk te rouwen. Ik was zo verdrietig dat ik niet eens de kans had gekregen om mijn embryo te laten terugplaatsen en in ieder geval deed alsof ik zwanger was. We moesten formulieren ondertekenen om onze embryo's te laten vernietigen, ook al zullen ze ze wettelijk niet overdragen. Iets kan ik mezelf nog steeds niet laten ondertekenen. Ik kan niet loslaten.

PGD ​​is duur, we kunnen het ons niet veroorloven of onszelf verantwoorden omdat we niet hopen dat het zal werken. Ik ben 36, wat niet helpt, en we lijken gewoon geen gezond embryo te kunnen maken.

Ik raak erg gefrustreerd dat er in het begin zoveel gedetailleerde tests zijn voor vrouwen, maar niet genoeg voor de mannen. Ik was het die alle tests had - ik die Clomid gebruikte en een laparoscopie had. Mijn man liet zijn sperma controleren, maar dat was het dan. Pas toen we werden doorverwezen naar de vruchtbaarheidskliniek, hebben ze zijn DNA getest.

Als we eerder van de genetische toestand van mijn man op de hoogte waren geweest, hadden we veel eerder voor een baby geprobeerd en onze tijd niet verspild.

Afgelopen maand hadden we misschien wat hoop na ons laatste consult in Oxford.

Onze consultant vertelde over embryo-adoptie

Dit was iets waar we ons allebei niet van bewust waren. Met alles wat er aan de hand is met het Coronavirus, is dit duidelijk opgeschort. Maar omdat het veel goedkoper is dan PGD en een hoger slagingspercentage, overwegen we het.

Ik wil vragen of iemand zich in een vergelijkbare situatie bevindt? Neem dan contact met mij op. Ik had moeite om mensen te vinden die dezelfde behandeling hadden gehad en daarom wil ik er zijn voor iedereen die me nodig heeft. Mijn instagram is @ Nickimoo13

Nicki King

x

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »