Hartzeer na geannuleerde IVF-behandelingen

Voor veel vrouwen en mannen over de hele wereld heeft het coronavirus de angst aangewakkerd dat ze hun kans toestaan ​​om een ​​baby door hun vingers te laten glijden.

Hoewel sommige experts uit de industrie hopen dat behandelingen binnen een paar maanden kunnen worden hervat, zijn anderen niet zo optimistisch. Sommigen zeggen dat vruchtbaarheidsbehandelingen 6 maanden of langer kunnen worden uitgesteld. In de meeste gevallen worden vruchtbaarheidsbehandelingen geclassificeerd als 'electieve behandelingen', die over de hele wereld zijn opgeschort.

Omdat vruchtbaarheidsbehandelingen worden geannuleerd of voor onbepaalde tijd worden uitgesteld, spreken mensen zich uit over hun angst en paniek.

Shalako en Luke Zuvich zijn een stel uit Perth dat al 5 jaar probeert een baby te krijgen

Shalako lijdt aan een chromosomale aandoening die het Turner-syndroom wordt genoemd, wat betekent dat ze waarschijnlijk een vroege menopauze tegemoet gaat. Ze zegt: 'Ik wilde sinds mijn tiende moeder zijn en heb er de afgelopen vijf jaar alles in gestopt. Dus mijn tijd, geld, alles om IVF te proberen. '

Als gevolg van de COVID-19-crisis werd haar eerste IVF-afspraak geannuleerd. "Mijn hart was gebroken. Verwoest. Een paar maanden wachten is voor ons geen optie ”, zegt Shalako.

Gloria Quiroga uit Brisbane gebruikt al maanden vruchtbaarheidsmedicijnen om haar lichaam voor te bereiden op IVF, maar haar IVF-behandeling is uitgesteld

Dit zal naar verwachting in ieder geval tot mei duren, maar zal waarschijnlijk langer duren. Ze voelt zich alsof ze in het ongewisse is. 'Ik doe deze behandeling die zo zwaar is voor mijn lichaam. Het is een zeer sterk medicijn met zeer sterke bijwerkingen. Ik vraag me af of ik doorga? Ga ik niet verder?

'Het is zo stressvol voor mij. En ik ben 39 jaar oud en ik heb gewoon het gevoel dat deze situatie me extra onder druk heeft gezet. Naarmate je ouder wordt, nemen je kansen om zwanger te worden af. Ik probeer al vier jaar mijn tweede kind te krijgen. '

Dr. Paul Atkinson is de medisch directeur van Adora Fertility in Brisbane. Hij onthulde dat hoewel zijn kliniek de behandeling van ongeveer 1,000 vrouwen in het midden van cycli voltooit, ze op dit moment tijdens de epidemie niet "ethisch" nieuwe cycli kunnen starten voor vrouwen zoals mevrouw Zuvich of mevrouw Quiroga.

"We hebben de moeilijke maar ethisch verantwoorde beslissing genomen om tijdens deze acute fase geen nieuwe cycli te starten, omdat het traject van deze pandemie aangeeft dat de risico's voor patiënten over twee tot vier weken te hoog zullen zijn", legde Dr. Atkinson uit.

"We beschermen ook de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers en hun families, geven prioriteit aan de middelen voor eerstelijnsgezondheidsdiensten en doen ons steentje bij om de bredere gemeenschap te helpen deze pandemie weer onder controle te krijgen."

Terwijl iedereen hoopt dat deze medische crisis binnen een maand of twee aan de gang is, is de realiteit dat vruchtbaarheidsbehandelingen een jaar of langer kunnen worden opgeschort

Ondertussen zitten talloze vrouwen en koppels in het ongewisse, omdat hun hoop om een ​​gezin te stichten of te laten groeien voor onbepaalde tijd wordt opgeschort.

Lees dit artikel van Dimitris Kavakas uit Redia IVF Travel. Het geeft je een idee hoe het werkt als klinieken eindelijk hun deuren weer openen. Onthoud ondertussen dat we hier voor u zijn. Als je vragen hebt of gewoon wilt downloaden, stuur ons dan een bericht op info@ivfbabble.com.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »