De meest gestelde vragen voor vruchtbaarheidspatiënten tijdens de Coronavirus pandemie

IVFBabble volgt het advies en de begeleiding van alle officiële instanties tijdens de COVID-19-pandemie. Vandaag willen we de informatie delen die door het Britse bestuursorgaan, de HFEA

De Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA) is een Britse overheidsinstantie die vruchtbaarheidsklinieken regelt en ervoor zorgt dat ze voldoen aan alle relevante wetten. In deze uitdagende tijd zijn de behandelingen van tienduizenden vruchtbaarheidspatiënten in het Verenigd Koninkrijk voor onbepaalde tijd geannuleerd of uitgesteld. De HFEA heeft een lijst samengesteld met veelgestelde vragen om deze individuen en koppels te helpen omgaan met hun onzekerheid, teleurstelling en stress.

We hebben deze veelgestelde vragen samengesteld en samengevat om onze lezers te helpen de stappen te begrijpen die de HFEA neemt om vruchtbaarheidsbehandelingen weer op de rails te krijgen.

Waarom heeft de HFEA de opschorting van behandelingen opgelegd?

De HFEA nam de ongekende beslissing om alle Britse klinieken te instrueren dat ze niet met nieuwe behandelingscycli zouden moeten beginnen en alle lopende behandelingen niet later dan 15 april 2020 moesten voltooien. Ze baseerden hun beslissing op de begeleiding van een aantal instanties over de hele wereld, en die van professionele vruchtbaarheidsorganisaties in het VK.

Veel klinieken hebben hun personeel opnieuw ingezet om te helpen bij lopende pandemische behandelingen in ziekenhuizen en verloren personeel als gevolg van zelfisolatie of ziekte. Vruchtbaarheidsbehandelingen waren niet de enige medische diensten die als niet-urgent werden beschouwd. De NHS en de meeste particuliere ziekenhuizen namen een soortgelijk besluit over alle niet-spoedeisende chirurgie, die op 15 april werd stopgezet.

Wat gebeurt er momenteel met de HFEA?

De HFEA werkt momenteel samen met patiënten, klinieken en professionele organisaties om plannen te bepalen waarmee vruchtbaarheidspatiënten zo snel mogelijk weer aan hun behandeling kunnen beginnen. De Raad komt wekelijks online bijeen om plannen te bespreken in lijn met de meest actuele overheidsrichtlijnen.

Aan welke criteria moet worden voldaan om de vruchtbaarheidsklinieken opnieuw te openen?

De HFEA komt regelmatig bijeen en zij zullen verantwoordelijk zijn voor het nemen van de beslissing om klinieken te heropenen. De HFEA kwam op 21 april bijeen om een ​​lijst met criteria op te stellen waaraan moet worden voldaan voordat de klinieken weer kunnen worden geopend. De lijst met criteria wordt hier gepubliceerd.

Ze zullen deze week opnieuw bijeenkomen om alle huidige informatie en begeleiding van Britse, Europese en Amerikaanse professionele instanties te beoordelen.

Wat moeten klinieken doen voordat ze weer kunnen openen?

Wanneer de beslissing wordt genomen om klinieken te heropenen, stuurt de HFEA hun inspectieteams uit om ervoor te zorgen dat de klinieken klaar en uitgerust zijn om aan alle nieuwe criteria te voldoen. Ze moeten kunnen aantonen dat ze hun patiënten en personeel een veilige plek kunnen geven om behandelingen uit te voeren en eraan deel te nemen.

Zullen klinieken hun diagnostische diensten kunnen aanbieden, waaronder bloedonderzoek en / of sperma-analyses voordat ze de behandelingen formeel mogen herstarten?

Klinieken kunnen alleen diagnostische diensten aanbieden als ze kunnen worden voltooid binnen de bredere instructies voor vergrendeling, inclusief het vermijden van onnodig reizen.

Zullen klinieken prioriteit geven aan bepaalde groepen patiënten bij heropening?

Wanneer de HFEA groen licht geeft voor de heropening van klinieken, is het aan elke individuele kliniek om te beslissen welke behandelingen ze zullen hervatten en op welke tijdlijn. De meeste klinieken gaan waarschijnlijk verder waar ze gebleven waren op hun wachtlijsten. Uw kliniek zal zeker contact met u opnemen om u hun plannen te laten weten

Ik hoop binnenkort met behandelingen te beginnen, maar ik sta niet op wachtlijsten. Wat kan ik doen?

Veel Britse klinieken bieden video- en telefoongesprekken om eerste consultaties te houden.

Ik heb aanvullende NHS-onderzoeken nodig (bijvoorbeeld een laparoscopie of chirurgisch ophalen van sperma). Wat zal er gebeuren?

De HFEA heeft geen actuele informatie over wanneer de NHS met hun behandelingen zal beginnen, maar we voorspellen wel dat er een achterstand zal ontstaan.

Ik kom dicht bij mijn opslaglimiet van 10 jaar voor mijn eieren / sperma / embryo's. Mag ik ze gebruiken als mijn opslaglimiet optreedt tijdens de onderbreking van de behandeling?

Gelukkig heeft de Britse regering de huidige opslaglimiet van tien jaar voor embryo's en gameten met twee jaar verlengd. U wordt daarom niet gestraft als uw behandelingen worden opgeschort vanwege de coronavirus pandemie.

Hoe kunnen klinieken patiënten beschermen wanneer ze heropenen?

De HFEA staat niet toe dat klinieken opnieuw worden geopend totdat ze dit veilig kunnen doen. Dit betekent dat we voor al het personeel van de kliniek een strikte sociale afstand, PPE-gebruik en COVID-19-tests zullen opleggen.

Als mijn behandeling vertraagd is, zal de NHS mij dan nog steeds financiering verstrekken?

De HFEA heeft geen controle over het beleid en de financiering van de NHS, maar we hopen dat alle patiënten hun behandeling mogen voortzetten en dat niemand voor deze pandemie wordt gestraft.

Het team hier bij IVFBabble is zo blij om zo'n duidelijke en sterke begeleiding van de HFEA op dit moment. We weten dat sommige aspecten ervan nogal vaag zijn, maar het is bemoedigend dat ze zoveel tijd, moeite en details hebben besteed aan hun veelgestelde vragen in wat voor ons allemaal erg moeilijke en frustrerende tijden zijn.

De HFEA heeft vandaag gezegd: 'We weten dat veel patiënten begrijpelijkerwijs bezorgd zijn over wanneer de behandeling kan worden hervat. We werken aan een datum en ons bestuur komt deze week bijeen om nieuwe richtlijnen te herzien, waaronder richtlijnen van ESHRE en ASRM, die ons zullen helpen de beperkingen zo snel mogelijk op te heffen. ”

We houden u op de hoogte van de informatie die volgt op deze bijeenkomst.

We weten dat dit een ongelooflijk stressvolle en moeilijke tijd is voor iedereen die met onvruchtbaarheid te maken heeft. We hopen dat deze informatie op dit moment een deel van uw zorgen zal wegnemen.

Vergeet niet om voorrang te geven aan zelfzorg en zoek online counselingdiensten om te praten over uw worstelingen met onvruchtbaarheid

We zijn er voor u op dit moment en als u vragen heeft aan een aantal van 's werelds meest vooraanstaande experts, dan zouden we graag willen dat u elke woensdag met ons meedoet aan The Cope Talks. Onze tweede aflevering vindt vandaag om 5 uur (Britse tijd) en 12 uur (EDT) plaats. Klik hier om te registreren en als je vragen wilt stellen maar het liever niet zelf stelt, stuur ons dan een e-mail op cope@ivfbabble.com x

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »