Angst en hoe het in onvoorspelbare tijden te managen

door Sue Turner, klinische hypnotherapeut

We kunnen allemaal op verschillende niveaus last hebben van angst en depressie

Mensen met angst projecteren vaak in de toekomst en denken na over het 'wat als'

Depressieve mensen gaan vaak terug naar het verleden en denken na over slechte dingen die hen eerder zijn overkomen, en daarom kunnen ze verwachten dat er weer slechte dingen gebeuren.

Veel mensen leven gedurende lange periodes van angst in hun leven en soms kan het een aangeleerd gedrag zijn als we opgroeien in een angstig huishouden.

Nu de blokkering van het Coronavirus steeds ernstiger wordt, hebben we waarschijnlijk allemaal angstige en angstige gedachten

Een klein symptoom in ons kan ons het ergste doen vrezen. We zijn bang voor onszelf en anderen en voor het ongeziene roofdier. Velen van ons zullen bang zijn voor ons inkomen, onze bedrijven, onze banen en carrières. De meesten zullen zich zorgen maken over hun gezondheid en hun dierbaren. Degenen die met angst en depressie hebben geleden, hebben misschien het gevoel dat hun emotionele en mentale toestand veel meer uit de hand loopt.

Ik zou graag een paar gedachten en benaderingen met klanten willen delen om mensen te helpen dingen in perspectief te houden. Zoals vaak kan de angst onze innerlijke kracht verminderen. Hypnotherapie helpt mensen om zichzelf sterker te maken en door moeilijke tijden heen te komen. Het kan ze een gevoel van kalmte en vertrouwen en zelfvertrouwen geven.

Het eerste dat u moet doen, is zo goed mogelijk voor onszelf zorgen

Eet regelmatig voedsel van goede kwaliteit. Het ontbijt is belangrijk omdat het onze bloedsuikerspiegel verhoogt en ons de hele dag op de been houdt. Mensen die niet eten, voelen zich eerder zenuwachtig, fysiek en mentaal. Probeer niet te veel gifstoffen en stimulerende middelen in je lichaam te stoppen, dwz alcohol, nicotine en cafeïne en suiker. Ze verstoren het zenuwstelsel en kunnen ons spijsverteringsstelsel beïnvloeden. Slaap is de basis van een goede gezondheid en het is belangrijk om jezelf toestemming te geven om te slapen, zodat je de uitdagingen van de dag aankan. Slaap 's nachts - ga eerder naar bed en probeer op te staan ​​met het licht. Je zult je beter voelen - sterker, veerkrachtiger.

Probeer angst te bannen. Het is erg drainerend en het verbruikt allemaal

Negatieve angst voedt zich met zichzelf. Geef jezelf positieve suggesties dat je sterk bent. Je zorgt goed voor jezelf en de mensen die belangrijk voor je zijn. Denk na over uw successen in het verleden, uw sterke punten en capaciteiten. We zullen de komende weken allemaal vindingrijker moeten worden en we moeten gebruikmaken van andere vaardigheden en capaciteiten. Iets nieuws leren. Stimuleer je intellect en creativiteit. Laat de angst van andere mensen niet over je heen komen. Artikelen op sociale media en de angst van anderen kunnen onze eigen angst verergeren.

Veel angstige mensen zijn erg goed in het zorgen voor anderen. Probeer de aandacht weg te houden van je angst door zoveel mogelijk voor anderen te zorgen

Of het nu iets praktisch is of gewoon contact houden met familie en vrienden. Onthouden natuurlijk om de juiste fysieke afstand te houden.

We hebben de neiging te denken dat angst een emotionele en mentale toestand is, maar het heeft een enorme invloed op ons lichaam. Angst veroorzaakt adrenaline en cortisol waardoor we ons fysiek zo ongemakkelijk kunnen voelen. Als je voelt dat angst in je lichaam wordt vastgehouden, probeer dan deze volgende oefening:

Bedenk waar de spanning in je lichaam wordt vastgehouden

Sluit je ogen en geef het gevoel een vorm. Denk na over de grootte ervan, in verhouding tot je lichaam.

Geef het een kleur. Is het hard of zacht? Is het ruw of glad? Is het zwaar of licht? Is het warm, koud of warm?

Merk op hoe het je lichaam doet voelen en denk na over wat dat gevoel zou verzachten

Verwarmende zon? Frisse zuivere lucht? Rustgevende balsem? Je fantasie laat je zien wat goed voor je is.

Concentreer je op hoe je je voelt. Is je lichaam gezond? Houd de zaken in perspectief

Denk na over dingen die je graag doet. Waar je graag bent en hoe je het beste functioneert. Waar voel je je het gelukkigst en veiligst? Bij je familie en vrienden zijn? Uw huisdieren? In de tuin of buiten? In je slaapkamer omringd door dingen waar je van houdt. Zoek een veilige plek.

Denk na over wat u moet doen om u veilig te voelen

Probeer je gedachten van jezelf af te houden en aan anderen te denken.

Wees lief voor jezelf. Wees aardig voor anderen. Leef je leven volgens je eigen code. Vergelijk uw situatie niet met anderen.

Als u een gratis exemplaar van 'Boost your Immune System' wilt bezoek hier

Sue Turner is een zeer ervaren klinische hypnotherapeut en werkt vanuit Londen bij Chelsea Natural Health Clinic en heeft ook haar eigen praktijk, Candela Hypnosis.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »