American Society for Reproductive Medicine publiceert nieuwe klinische aanbevelingen voor COVID-19

De meesten van u die IVF doormaakten of op het punt stonden vruchtbaarheidsreizen te maken voordat het coronavirus toesloeg, hebben door uw kliniek het tragische nieuws gekregen dat uw behandeling moet worden stopgezet totdat de wereld de pandemie onder controle krijgt

Anderen bleven wachten om te horen.

Maar op 31 maart werd het nieuws in de VS officieel bevestigd door de American Society for Reproductive Medicine (ASRM).

In hun laatste rapport heeft ASRM helaas moeten aankondigen:

Alle nieuwe behandelingscycli moeten worden opgeschort, inclusief intra-uteriene inseminaties (IUI's), ovulatie-inductie, in-vitrofertilisatie (IVF) (inclusief terughalen en ingevroren embryotransfers) en niet-urgente gametecryopreservatie.

Patiënten en medische professionals moeten sterk overwegen om alle overdracht van verse en ingevroren embryo's te annuleren.

Patiënten die “in-cycle” zijn of die dringend gestimuleerd en gecryopreserveerd moeten worden, moeten nog steeds zorg blijven ontvangen.

Alle electieve operaties en niet-urgente diagnostische procedures moeten worden opgeschort.

Telehealth-technologieën moeten worden gebruikt om persoonlijke interacties waar mogelijk te minimaliseren.

Sinds ze aanvankelijk de 'ASRM Patient Management and Clinical Recommendations during the Coronavirus (COVID-19) Pandemic' uitbrachten, zijn de Verenigde Staten tragisch het land geworden met het hoogste aantal actieve COVID-19-gevallen en wordt het algemeen beschouwd als het wereldwijde epicentrum van de coronavirus pandemie.

Op 2 april hebben 37 staten "shelter-in-place" -orders uitgevaardigd, en ziekenhuizen en gezondheidswerkers klagen over een gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), ziekenhuisbedden, beademingsapparatuur en andere middelen. Sommige experts zijn ook bezorgd over het feit dat er geen tests beschikbaar zijn, waardoor het probleem erger wordt en de omvang van de uitbraak wordt verborgen.

In het laatste persbericht van ASRM willen ze de volgende informatie en aanbevelingen toevoegen aan hun missive van 17 maart 2020.

De ASRM Task Force zal blijven bevestigen dat onvruchtbaarheid een ziekte is en dat onvruchtbaarheidsbehandelingen niet als keuzevak moeten worden beschouwd. Onvruchtbaarheidsbehandelingen (samen met kankerbehandelingen en behandelingen van andere kritieke ziekten) worden uitgesteld in het licht van de COVID-19-pandemie. Dit vermindert hun belang niet.

De ASRM Task Force zet zich volledig in om de routinematige patiëntenzorg zo snel mogelijk te herstellen

Op dit moment is die periode onduidelijk en kan deze maanden of langer duren. De snelheid waarmee de ziekte zich verspreidt, is afhankelijk van het volgen van hygiëneaanbevelingen, sociale afstandspraktijken en begeleiding ter plaatse.

De ASRM Task Force beveelt aan dat klinische praktijken die zich bezighouden met dringende reproductieve zorg altijd de regels volgen die zijn opgesteld door hun lokale overheid, die zal verschillen per stad, staat en regio.

De ASRM Task Force beveelt ten sterkste het gebruik van tele-gezondheidstechnologieën aan om patiënten te raadplegen en te ontmoeten, waar en wanneer mogelijk. Dit omvat het controleren van de geestelijke gezondheid van patiënten en het bespreken van doorlopende behandelplannen.

De ASRM Task Force wil dat professionals in de reproductieve zorg en patiënten beseffen dat wat als urgente en niet-urgente zorg wordt beschouwd, kan veranderen naarmate de pandemie voortduurt.

De ASRM Task Force blijft benadrukken dat de veiligheid van patiënten en personeel voorop moet staan ​​in alle behandelplannen. Beoefenaars moeten passende veiligheidsmaatregelen nemen die in overeenstemming zijn met alle CDC-richtlijnen. Deze omvatten (maar zijn niet beperkt tot) het verstrekken van voldoende minimale personeelsbezetting, het plannen van urgente afspraken in de kliniek met veilige tussenpozen gedurende de dag, het toestaan ​​en toerusten van personeel om thuis te werken en het uitvoeren van verplichte gezondheidsonderzoeken voor alle patiënten voordat ze de medische dienst ingaan faciliteit. Alle personeelsleden moeten voorzien zijn van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen.

De ASRM-taskforce blijft de veilige opslag van gameten, embryo's en andere weefsels in de loop van de pandemie en daarna ondersteunen. De Society for Assisted Reproductive Technologies (SART) heeft deskundige begeleiding over dit onderwerp vrijgegeven en is van plan de komende dagen meer gedetailleerde operationele aanbevelingen te publiceren.

De ASRM-taskforce blijft aanbevelen dat alle teams voor reproductieve geneeskunde "voorbereid en proactief moeten zijn in het bieden van emotionele en psychologische ondersteuning aan patiënten en personeel." De pandemie en onvruchtbaarheid veroorzaken zowel angst, stress, paniek en depressie, en het welzijn van zowel personeel als patiënten moet prioriteit krijgen.

De ASRM Task Force moedigt alle professionals, klinieken en praktijken op het gebied van reproductieve zorg aan om bij te dragen aan de strijd tegen de COVID-19-pandemie. Voor sommige praktijken kan dit het doneren van persoonlijke beschermingsmiddelen, het lenen van ventilatoren en vrijwilligerswerk zijn om te dienen in ziekenhuizen en klinieken waar ze het meest nodig zijn.

De ASRM Task Force erkent de “persoonlijke opofferingen en het verzoeken om opofferingen van een aanzienlijk deel van hun patiënten, personeel en collega's. We moeten ons verenigen in de principes van deze aanbevelingen, ongeacht onze eigen persoonlijke achtergrond en prioriteiten, zodat alle ASRM-leden zo snel mogelijk weer kunnen zorgen voor onze patiënten. ”

Ze hebben deze aanbevelingen samengesteld op basis van de principes van de volksgezondheid en willen het publiek verzekeren dat ze in overeenstemming zijn met die van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

ASRM is van plan hun beleid ten minste tweewekelijks te herzien en bij te werken.

We zullen samen met ESHRE en HFEA verslag blijven uitbrengen over de ASRM-briefings.

De wereld is in rep en roer vanwege dit vreselijke virus en of het nu gaat om patiënten, toekomstige patiënten, bestuursorganen zoals ASRM, ESHRE, HFEA of klinisch adviseurs, verpleegkundigen, embryologen, counselors. . . in feite iedereen die betrokken is bij het wonderbaarlijke proces van IVF. . . we blijven allemaal volledig kapot van de 'pauzeknop' die nu wordt ingedrukt. We zitten hier allemaal samen in en kunnen niet wachten tot deze vreselijke pandemie afneemt.

Onze gedachten zijn bij al diegenen die worstelen met Covid-19 symptomen en ons hart gaat uit naar al diegenen die dierbaren hebben verloren.

We willen jullie allemaal zoveel liefde sturen en om te zeggen dat we hier voor je zijn. Laat ons weten hoe je het op deze moeilijke tijd doet op mystory@ivfbabble.com of door te delen op social @ivfbabble

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »