Kalm en geaard blijven tijdens een periode van angst

We denken dat het veilig is om te zeggen dat ieder van ons de afgelopen weken of maanden waarschijnlijk enige angst heeft gevoeld. Hoe kunnen we dat niet ?! Het is onze adaptieve reactie op een potentiële dreiging of gevaar

Als mensen houden we ervan om dingen te voorspellen en te beheersen (om toekomstig verlies te voorkomen), dus dit virus heeft ons een lus gegooid omdat het zich niet gedraagt ​​zoals we verwacht hadden (dat wil zeggen, zoals zijn voorganger). Gooi dan de 'gemeenschapsangst' in die ons lichaam oppikt als we onder andere buiten zijn die zich gek voelen en je nog hogere niveaus van adrenaline en cortisol door je systeem laat stromen.

Ik ben (Deborah) iemand die over het algemeen een vrij kalm en geaard persoon is, dus het heeft me een beetje verrast dat ik momenten heb gehad dat ik druk op mijn borst voelde - iets wat mij voorheen grotendeels onbekend was. Als het gebeurt ben ik zo dankbaar voor mijn psychologie en yoga training:

Ik pauzeer, haal langzaam diep adem in mijn buik en herinner mijn lichaam en geest eraan dat ik veilig ben

In yogafilosofie leren we over de chakra's - energiecentra in het lichaam, elk met hun eigen les, kleur, element, geluid en bijbehorende gebieden in het lichaam. Wat er in de wereld gebeurt, doet me denken aan de les van het eerste chakra, of wortelchakra, dat vaak wordt genoemd.

De Wortelchakra leert ons de les van "mijn recht om hier te zijn en te hebben", veiligheid, vertrouwen en overvloed. Het regelt het immuunsysteem.

Het is demon (of blok) is angst. Hoe meer je in angst blijft - hoe meer je je immuunsysteem dempt (en daardoor vatbaarder bent voor dit of een ander virus of bacterie, enz.)

Angst kan zich uiten in fysieke symptomen (bijv. Hartkloppingen, druk op de borst, slaapproblemen, enz.), Bezorgde gedachten ("Hoe lang gaat dit duren?") En / of gedragingen (zoals de wens om toiletpapier of ander benodigdheden). Net als het virus hebben we een diep verlangen om in leven te blijven en ons genetische erfgoed door te geven.

Deze situatie veroorzaakt ook veel verdriet - woede en verdriet over de vele "verliezen" die we nu allemaal ervaren, ook al is het tijdelijk: niet naar de sportschool kunnen gaan of rondhangen met familie en vrienden, of zelfs iets " klein ”zoals het niet krijgen van je favoriete eten, enz. Voor degenen onder jullie die je vruchtbaarheidsreis hebben moeten uitstellen, is dit natuurlijk weer een verlies dat gerouwd moet worden.

Onze opleiding psychologie en yoga heeft ons geleerd dat "elke persoon, situatie of gebeurtenis" een leerkans is, met zijn eigen uitdagingen en gaven. Dus hoewel ons DNA misschien niet zo snel evolueert als dat van een virus of bacterie, hebben we het voordeel dat we een 'geest' hebben die open, flexibel, speels en creatief kan zijn.

We kunnen een keuze maken om dit wereldevenement te zien als een kans om te pauzeren en adaptief te zijn

Laten we dus teruggaan naar onze Wortelchakra en het concept dat een boom slechts zo sterk is als zijn wortels. Wat kun je elke dag doen om jezelf rustiger en geaard te maken?

We nodigen je uit om elk moment van angst als een te zien mogelijkheid om te oefenen opzettelijk zijn en jezelf terugbrengen naar een plaats van vertrouwen, veiligheid en overvloed.

Voor degenen onder u die verdere begeleiding op dit gebied willen, wilden we u laten weten dat we onze uitgebreide bibliotheek met mind-body tools en informatie gedurende 90 dagen GRATIS aanbieden via onze Soulful Conceptions ™ Membership Site + Community Hub. Ga voor meer informatie naar: soulfulconceptions.com.

Na'mama'ste,

Wendy & Deborah

xx

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »