Zorg dragen voor uw vruchtbaarheid tijdens de Covid-19-epidemie

door Andreia Trigo

Voel je je de laatste tijd angstiger? Dit was de vraag die ik een paar dagen geleden op mijn Instagram-verhalen stelde en een overweldigend aantal mensen zei JA!

Door de wereld van de ene op de andere dag te zien veranderen, is de menselijke bevolking in shock geraakt. Omgaan met een nieuwe manier van leven in zo'n korte tijd was op zijn zachtst gezegd erg moeilijk. Voor degenen die geconfronteerd worden met het hartverscheurende nieuws dat hun vruchtbaarheidsbehandeling is gestopt, is er een extra laag van druk en angst, omdat hun toekomst als ouders vol onzekerheid voelt. Deze angst brengt een enorme hoeveelheid stress met zich mee - een natuurlijke reactie op een ongekende situatie.

Wanneer angst echter de dagelijkse activiteiten begint te verstoren en ons ervan weerhoudt om van kleine momenten van vreugde te genieten, moeten we er iets aan doen.

De afgelopen week heb ik nagedacht over onvruchtbaarheid en hoe het ook een ongekende situatie is - buiten onze controle, en toch zijn we er op de een of andere manier nog steeds, dag in dag uit. En misschien zijn we daardoor beter in staat deze epidemie het hoofd te bieden. Omdat we al enige ervaring hebben met het omgaan met situaties waar we geen controle over hebben. Misschien kunnen we voortbouwen op de copingvaardigheden die we al hebben. En misschien kunnen we nieuwe manieren vinden om voor onze vruchtbaarheid te zorgen terwijl we opgesloten zitten!

Dit zijn enkele van de strategieën die ik heb gebruikt:

Houd een routine aan

Als je zo lang thuis moet blijven, lijkt het bijna alsof je de tijd uit het oog verliest en alle dagen op elkaar lijken. Op een bepaald moment wakker worden, je klaarmaken en aankleden, etenstijd hebben en naar bed gaan op je natuurlijke tijd, zal je lichaam helpen om zijn ritme te behouden.

Grondverf

Dit is een prachtige mindfulness-meditatie die ik elke ochtend doe om mijn hersenen te conditioneren voor gevoelens van dankbaarheid, motivatie en vertrouwen, zodat ik elke uitdaging die de dag me aandoet aankan.

Je kunt naar mijn ochtend luisteren vruchtbaarheid mindfulness-meditatie hier.

Gezond eten

Thuis zijn is een geweldige kans om wat gezonder te eten. Je hebt meer tijd om recepten te lezen, een gezonde maaltijd te koken en afhaalmaaltijden of fastfood te vermijden.

Oefening thuis

Vind overal in huis een beetje ruimte om 30 minuten dagelijkse rekoefeningen, buikspieren, burpees of gewichten te doen. Je hebt geen tools nodig om actief te blijven!

Zelfzorg

It is het belangrijk om tijd voor jezelf te hebben. Kies activiteiten die je een gevoel van plezier en vreugde geven. Misschien dat boek dat je al zo lang wilde lezen?

Familie tijd

BDoor thuis te zijn, kunnen we meer quality time met familie doorbrengen. Misschien samen koken of bordspellen spelen? En voor dierbaren die ver leven, zijn het gebruik van Skype, WhatsApp en Zoom geweldige tools om een ​​beetje dichter bij hen te voelen.

Werktijd

Wtoen ik voor het eerst vanuit huis begon te werken, was het een beetje uitdagend om aan te passen. Er zijn veel afleidingen, van familie tot huistaken en zelfs sociale media. Een speciale ruimte hebben om te werken en je werktijden alleen voor werk te houden, leken goed voor mij te werken!

Online hulp

In een tijd waarin velen van ons zich extra angstig, gestrest, angstig en depressief voelen, lijkt online ondersteuning de sleutel te zijn. Ik kreeg zo'n goede reactie op een webinar dat ik deze week heb gedaan dat ik er een wekelijks iets van maak! Het is een geweldige manier om contact te maken met anderen die begrijpen wat je doormaakt. Het lezen van artikelen over IVF Babble, contact maken met de Instagram-gemeenschap of met Facebook-groepen zijn geweldige manieren om ondersteuning te krijgen.

Neem altijd contact op met iemand als je het gevoel hebt dat je het niet aankan. We zijn er allemaal voor je.

Blijf veilig

Andreia Trigo

x

Andreia Trigo RN BSc MSc is een meermaals bekroonde verpleegkundig adviseur, auteur en TEDx-spreker. Door haar medische ervaring en haar eigen onvruchtbaarheidsreis te combineren, ontwikkelde ze unieke strategieën om mensen te helpen die soortgelijke uitdagingen ondergaan om hun reproductieve doelen te bereiken. Haar missie is om de toegankelijkheid tot vruchtbaarheidszorg en wereldwijde ondersteuning tegen minimale kosten voor de bevolking te verbeteren. Ze is de oprichter van de Verbeterd vruchtbaarheidsprogramma, het evidence-based programma dat de hulp voor vruchtbaarheid verbeterde, momenteel in gebruik door verschillende klinieken en patiënten wereldwijd

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »