Ontdooien van het embryo uitgelegd

Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor kiest om uw eieren of embryo's te bevriezen

Mogelijk zijn er nog embryo's van goede kwaliteit over na een overdracht die u in een later stadium wilt gebruiken, of moet uw cyclus mogelijk worden uitgesteld vanwege OHSS, met het doel om over te zetten zodra uw lichaam bezinkt, of u wilt gewoon uw eieren of embryo's bevriezen als een manier om uw vruchtbaarheid te behouden.

Volgens de HFEA zijn de slagingspercentages voor IVF met ingevroren embryo's elk jaar gestegen en zijn nu vergelijkbaar met de tarieven met verse embryo's

Maar zoals alles in het leven, is niets ooit 100% gegarandeerd, en als je de oproep krijgt om te zeggen dat het niet heeft gewerkt, snijdt de pijn diep, zoals het deed voor deze lezer die contact met ons opnam voor antwoorden. . .

“Heeft u informatie over ontdooiproblemen? Ik had blijkbaar wat de best mogelijke embryo was, maar het ontdooide niet goed en nam snel af. Mijn hele wereld is neergestort. '

Bij een bezoek aan het laboratorium in The Lister vruchtbaarheidskliniek onlangs hadden we eigenlijk de eer om te zien hoe een van de embryologen een embryo zorgvuldig ontdooide. Het was ongelooflijk om te zien. We hadden ontzag voor zijn vaardigheid en vaste handen en wilden hem graag de vraag stellen aan onze lezer over waarom haar embryo niet goed ontdooide.

Wordt het faalrisico groter naarmate een embryo langer op ijs wordt bewaard?

Embryo's, eieren, sperma en ander menselijk weefsel worden opgeslagen in vloeibare stikstof in plaats van ijs en het is de extreme temperatuur (-210 ° C tot -195 ° C), in combinatie met de werking van de cryoprotectanten die we gebruiken, waardoor de cellen tolereren de extreme omstandigheden.

Studies hebben aangetoond dat bij extreme temperaturen die "absoluut nul" naderen, de elektronen in vrije atomen stoppen met bewegen en hun verbinding verliezen zonder magnetische activiteit tussen elkaar. Dus, door weefsel op te slaan bij temperaturen nabij het absolute nulpunt, zien we geen kwantificeerbare veroudering omdat er geen biologische activiteit is, zodat de cellen letterlijk op tijd worden ingevroren.

Kun je uitleggen wat er gebeurt tijdens het invriezen en ontdooien?

Cellen bestaan ​​voornamelijk uit water en het blootstellen van dit water aan zeer lage temperaturen creëert ijskristallen en dergelijke kristallen in elke cel kunnen de structuur van de cel zelf onomkeerbaar beschadigen. Om te voorkomen dat "cryoprotectants" aan de vriesoplossingen worden toegevoegd.

Het invriesproces is heel delicaat en we stellen het gedurende een bepaalde periode bloot aan verschillende concentraties van cryoprotectanten. Tijdens het ontdooien, verwijderen we deze cryoprotectanten en introduceren we de normale functie van het embryo opnieuw door het cellulaire watergehalte langzaam te verhogen

Kun je uitleggen waarom sommige embryo's niet ontdooien?

Soms, ondanks het feit dat de gebruikte technieken erg geavanceerd zijn, kunnen sommige embryo's het proces niet weerstaan. Er zijn veel oorzaken, maar de belangrijkste is het onvermogen van het embryo om de cryoprotectanten te absorberen tijdens het vriesproces.

Welk percentage embryo's ontdooit niet? (Waarschuwt u uw patiënten altijd dat ontdooien niet 100% gegarandeerd is?)

Het percentage overleving van embryo's varieert tussen laboratoria. Vooral de criteria die worden gebruikt om embryo's voor invriezen te selecteren, bepalen een bepaald overlevingspercentage in het laboratorium. Meestal zijn embryo's van topkwaliteit degene die het proces kunnen weerstaan. Ons overlevingspercentage bij dooi is ongeveer 96% voor blastocysten.

Embryo's van gemiddelde kwaliteit overleven het proces mogelijk niet zo goed als embryo's van hogere kwaliteit. We adviseren altijd over het risico van een mislukte dooi en kunnen een seconde ontdooien indien beschikbaar, zodat een cyclus niet wordt verspild.

Als u vragen heeft over deze of andere vruchtbaarheidsthema's, stel deze dan en wij zullen de antwoorden van onze experts krijgen. Je kunt ook uitkijken naar onze live Instagram Q&A sessies. Onthoud, geen vraag is een domme vraag.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »