Coronavirus: het nieuwste advies over vruchtbaarheidsbehandeling van ASRM en HFEA

De wereld lijkt op dit moment een beangstigende plek, met alles van reizen en eten kopen tot het bezoeken van familieleden in totale wanorde als gevolg van de escalerende pandemie van het coronavirus

Maar als u ook doorgaat of op het punt staat om een ​​vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan, dan maakt u zich waarschijnlijk begrijpelijkerwijs zorgen over het sociale afstandsadvies om onnodig contact te vermijden, wanneer u in de nabije toekomst veel kliniekbezoeken moet afleggen.

Wat is het advies in het VK?

Als u zich in het VK bevindt, is de Human Fertilization and Embryology Authority, of HFEA, verantwoordelijk voor het toezicht op uw zorg en de zorg die uw kliniek biedt. Ze volgen momenteel nauw de coronavirussituatie en de impact ervan op vruchtbaarheidsdiensten.

Zoals het er nu uitziet, op 18th In maart 2020 heeft de HFEA het volgende advies uitgebracht, gebaseerd op bijgewerkte richtlijnen van de British Fertility Society en de Association of Reproductive and Clinical Scientists:

“Naarmate het coronavirus zich verspreidt [gaan we ervan uit dat] klinieken de komende weken stoppen met vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit kan verschillende redenen hebben: herplaatsing van personeel, verminderde anesthesistdekking of personeel dat niet kan werken vanwege zelfisolatie of ziekte. ”

Hun richtlijnen bevatten ook een oproep om behandelingen te stoppen om de verspreiding van het virus te minimaliseren en de impact op de NHS te verminderen als gevolg van de veelvoorkomende complicaties van IVF zoals OHSS.

De HFEA is van plan contact op te nemen met alle klinieken die vruchtbaarheidsdiensten aanbieden om "zekerheid te zoeken dat ze van plan zijn deze richtlijnen op te volgen en de verantwoordelijke persoon te herinneren aan hun plicht om een ​​veilige omgeving te bieden aan patiënten, gameten en embryo's".

Hun leidraad “roept klinieken in zowel de particuliere sector als de NHS op om bij hun besluitvorming rekening te houden met hun bredere verantwoordelijkheid, met inbegrip van de noodzaak om sociale distantiëring te bevorderen en de mogelijke effecten van hun werk op lokale NHS-diensten die waarschijnlijk zullen worden uitgebreid tot een ongekende omvang ”.

"Waar klinieken open blijven om de behandeling voort te zetten of om een ​​skeletdienst te verlenen, moeten ze binnen veilige limieten werken, inclusief veilige personeelsbezetting, en ervoor zorgen dat opgeslagen gameten en embryo's niet in gevaar worden gebracht."

"Als de behandeling wordt verstoord, moeten klinieken maatregelen nemen om patiënten op de hoogte te houden van veranderingen en de reden daarvoor, en moeten ze voldoende dekking hebben om patenten te ondersteunen die zich zorgen maken of ondersteuning nodig hebben."

Deze aankondiging, hoewel verwoestend voor velen, stelt individuele klinieken in staat om te beslissen hoe ze de diensten van hun kliniek prioriteren en organiseren, terwijl ze tegelijkertijd “zich houden aan hun klinische, ethische, regelgevende en sociale plichten”.

De HFEA heeft al verklaard (op 17th Maart) dat het geen medisch advies of begeleiding kan geven aan individuele patiënten, zij kunnen klinieken alleen adviseren over hun professionele taken wanneer zij de beste handelwijze voor patiënten en hun zorg overwegen.

Wat zegt de ASRM?

Als je in Amerika bent, heeft de American Society for Reproductive Medicine (ASRM) vergelijkbare richtlijnen gepubliceerd. Vanaf 17th In maart 2020 heeft de ASRM aanbevolen dat Amerikaanse vruchtbaarheidsklinieken nieuwe cycli van vruchtbaarheidsbehandelingen opschorten.

Voor degenen die al met de behandeling zijn begonnen, stelt ASRM dat vruchtbaarheidsklinieken “kunnen blijven zorgen voor patiënten in behandelingscycli of voor degenen die dringende stimulering of bevriezing van de eierstokken nodig hebben”.

Ze hebben ook gezegd dat artsen “sterk moeten overwegen om de terugplaatsing van embryo's te annuleren, er bij artsen op aan te dringen alle keuzeprocedures op te schorten en persoonlijke interacties tot een minimum te beperken en in plaats daarvan te vertrouwen op telezorgdiensten”.

Ze zeggen dat ze "de tijdgevoelige ambities van de patiënt om zwangerschap te bereiken" onderkennen en de richtlijnen zouden herzien om de normale patiëntenzorg zo snel mogelijk te hervatten.

Zoals altijd, hier bij IVF brabbelen, houden we je volledig op de hoogte van de voortgang en nieuwe aankondigingen, en sturen we jullie allemaal zoveel liefde en licht. Blijf Veilig.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »