Inzicht in mannelijke onvruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid bij mannen is nog steeds zo'n stigma, met zoveel mannen die niet eens willen nadenken over de mogelijkheid dat ze een probleem kunnen hebben

De realiteit is echter dat onvruchtbaarheid zowel mannen als vrouwen in gelijke mate treft. Om deze reden is het absoluut noodzakelijk dat zowel vrouwen als mannen worden gecontroleerd en begrijpen wat er gaande is in hun lichaam.

We wendden ons tot het team voor urologie en embryologie IVF Turkije voor meer informatie over de redenen achter mannelijke onvruchtbaarheid.

Q: Hoe lang moet je wachten, als je probeert zwanger te worden, totdat je een sperma-test hebt?

A: Als je jonger bent dan 35 jaar, kun je een jaar wachten, maar ouder dan 35 moet je arts raadplegen na zes maanden proberen te zwanger te worden.

Q: Zijn er zichtbare tekenen van mannelijke onvruchtbaarheid?

A: Sommige mannen zullen zichtbare tekenen hebben, maar niet alle. De kleine omvang van de testis kan bijvoorbeeld verband houden met hormonale abnormaliteit en onvruchtbaarheid. Gynaecomastie (een vergroting of zwelling van borstweefsel bij mannen), obesitas, gebrek aan gezichts- of lichaamshaar en lage lichaamslengte zijn ook fysieke tekenen van mannelijke onvruchtbaarheid.

Q: Wat zijn de redenen om niet op natuurlijke wijze zwanger te kunnen worden? Kun je ze allemaal wat gedetailleerder uitleggen?

A: Spermastoornissen

Dit is wanneer het sperma is beide vreemd gevormd, beweegt niet op de juiste manier, is laag in aantal of er is eigenlijk helemaal geen sperma. Al deze verschillende functies worden geanalyseerd - het aantal, de vorm en de beweging.

  • Een normaal aantal zaadcellen varieert van 15 miljoen zaadcellen tot meer dan 200 miljoen zaadcellen per ml
  • De beweeglijkheid van het sperma moet meer dan 40% T zijn
  • De normale vormen van het sperma zou niet minder dan 4% zijn

De afwijking van het aantal, de vorm of de beweging kan onvruchtbaarheid veroorzaken

varicoceles

Dit is een vergroting van de aderen in het scrotum - de losse zak met huid die je testikels bevat. De Varicoceles schaden de groei van het sperma door een goede bloedafvoer te blokkeren.

Er is een verband tussen varicoceles en onvruchtbaarheid. Het kan het aantal zaadcellen verminderen, de beweeglijkheid van het sperma verminderen en een toename van het aantal vervormde sperma veroorzaken.

De varicoceles kunnen ook overmatige hitte veroorzaken. De overmatige hitte beschadigt het sperma door de temperatuur van de testis te verhogen, waarvan wordt verondersteld dat het ongeveer 2 ° C kouder is dan het lichaam.

Retrograde ejaculatie

Dit gebeurt wanneer sperma de blaas binnendringt in plaats van via de penis naar buiten te komen tijdens ejaculatie, dus in wezen achteruit in het lichaam.

Immunologische onvruchtbaarheid

Dit is wanneer antilichamen het eigen sperma van de man aanvallen, door zich te binden aan het oppervlak van het sperma. Dit kan de beweeglijkheid van het sperma verstoren.

obstructie

Soms kan het spermakanaal worden geblokkeerd, wat betekent dat sperma van de testikels het lichaam niet kan verlaten tijdens de ejaculatie. Deze blokkade kan om verschillende redenen worden veroorzaakt, zoals infecties of operaties (een vasectomie).

hormonen

Very lage hormoonspiegels veroorzaken slechte zaadgroei. Elke aandoening van de schildklier die hormonen, prolactine en bloedsuikerhormonen stimuleert, kan mannelijke onvruchtbaarheid veroorzaken. Testosteron en FSH (het follikelstimulerend hormoon, dat de ontwikkeling, groei en voortplantingsprocessen van het lichaam regelt.) kunnen markers zijn van mannelijke onvruchtbaarheid.

Chromosomen

Veranderingen in het aantal en de structuur van chromosomen kunnen de vruchtbaarheid beïnvloeden.

Y-chromosoomvruchtbaarheid is een aandoening die de productie van sperma beïnvloedt en mannelijke onvruchtbaarheid veroorzaakt, wat betekent dat het moeilijk of onmogelijk is voor getroffen mannen om zwanger te worden. Elke andere chromosomale afwijking kan ook het sperma beïnvloeden.

Geneesmiddel

Zeker medicijnen kunnen de productie, functie en levering van sperma veranderen. Hypertensie medicijnen en antidepressiva bleken verantwoordelijk te zijn voor erectiestoornissen. Chemotherapie kan de spermaproductie volledig beschadigen.

Q: Kun je bovenstaande behandelen? Zo ja, hoe?

A: Spermastoornissen moeten grondig worden geëvalueerd en de behandeling moet dienovereenkomstig worden gepland. Een chirurgische benadering of hormonale ondersteuning zijn methoden die gewoonlijk worden gebruikt bij de behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid.

Mannelijke onvruchtbaarheid gevallen worden behandeld met het gebruik van intracytoplasmatische sperma-injectie (injectie van sperma in het ei onder een microscoop) die zelfs in ernstige gevallen bevredigende zwangerschapspercentages oplevert.

Voor blokkades, testiculaire aspiratie kan worden gedaan tijdens IVF-behandeling.

Q: Wanneer weet je dat een spermadonor is uw enige optie?

A: In het geval van azoöspermie zonder sperma beschikbaar in de testis na micro TESE-procedures, dan tHet gebruik van donorsperma kan de enige optie zijn.

Als je meer informatie nodig hebt over iets met betrekking tot mannelijke vruchtbaarheid, ga dan naar de Herenkamer waar u verdere begeleiding en ondersteuning vindt. Als u vragen heeft voor het team van IVF Turkije, kunt u ook een bericht sturen hier.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »