Alleenstaande vrouwen in China konden geen eieren bevriezen door ziekenhuizen

Teresa Xu is een typische 31-jarige vrouw in Beijing, werkt hard en concentreert zich op haar carrière. Toen ze eind 2018 het Beijing Obstetrics and Gynaecology-ziekenhuis bezocht, was ze geschokt toen een arts haar vertelde dat ze haar eieren niet kon bevriezen.

De oplossing van de arts voor Xu's zorgen over de vruchtbaarheid? Ze zou nu moeten trouwen en baby's moeten krijgen, in plaats van te wachten tot later in haar leven.

Terecht voelde Xu zich betutteld, teleurgesteld en geïrriteerd. 'Ik kon mijn woede niet uiten. Ik voelde me alsof ik een indringer was, andere koppels uitstelde ... alsof mijn eisen te veel waren. Ik voelde me machteloos en depressief. '

Deze hulpeloosheid komt veel voor bij vrouwen die lijden aan onvruchtbaarheid, maar in China zijn zelfs vrouwen die proberen vooruit te plannen, onderworpen aan deze frustratie.

Ze was echter niet tevreden om achterover te leunen en dit onrecht onbetwist te laten. Ze besloot terug te vechten en ze bracht het ziekenhuis in december naar de rechtbank. Ze voerde aan dat ze haar persoonlijke rechten hadden geschonden door haar eieren niet te bevriezen.

Haar zaak heeft in heel China een debat op gang gebracht over de reproductieve rechten van alleenstaande vrouwen

Omdat Chinese vrouwen huwelijk en moederschap uitstellen tot later in het leven dan ooit tevoren, is dit een nationaal gesprek dat de moeite waard is.

Het beruchte One Child-beleid van China is nu aangepast om twee kinderen toe te laten. Het versoepelen van reproductieve rechten is echter niet van toepassing op alleenstaande vrouwen, die geen toegang hebben tot vruchtbaarheidsdiensten, zoals spermabanken en bevriezing van eieren. Als alleenstaande vrouwen deze gezondheidsdiensten willen verkrijgen, gaan ze meestal naar het buitenland, tegen een persoonlijke kost van $ 10,000 tot $ 18,000 USD.

Xu vond niet dat ze aan boord moest gaan om toegang te krijgen tot deze diensten

Ze is door vier ziekenhuizen geweigerd en haar rechtszaak is in het verleden ook drie keer afgewezen.

Ze is niet ontmoedigd. “Of ik nu kies om een ​​kind te krijgen of niet, ik moet het recht hebben om te kiezen. Veel vrouwen weten niet dat ze hun eieren kunnen invriezen. Wanneer hun eigen kinder- en werkdruk elkaar overlappen, weten ze misschien niet dat er een manier is om het probleem op te lossen. Meestal kiezen ze ervoor om een ​​kind onder grote druk te krijgen. Wanneer ze hun carrière kiezen, krijgen ze veel kritiek van de maatschappij en hun familie. ”

Ze heeft gelijke delen kritiek en steun ontvangen van vrouwen in heel China

“Zoveel dingen worden onderdrukt. Mensen kunnen niet voelen, kunnen zich niet voorstellen en realiseren zich niet welke persoonlijke vrijheden vrouwen kunnen hebben ', meent ze. "Ik hoop dat we een nieuw model of beeld kunnen creëren van alleenstaande vrouwen die kinderen willen hebben."

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »