Onze vragen over draagmoederschap, door Jamie en Luke

We ontvingen vorige week een e-mail van een lief stel, Jamie en Luke, die zo graag mogelijk door middel van draagmoederschap een gezin willen stichten. Maar met zoveel onbeantwoorde vragen over het proces, begonnen hun hoofden te draaien, dus brachten we ze in contact met Carole Gilling-Smith, Consultant Gynaecoloog en Medisch Directeur van de Agora vruchtbaarheidskliniek.

“Hallo, we zijn twee homoseksuele mannen die wanhopig een gezin willen stichten !!! We hebben alle verschillende opties onderzocht en hebben besloten dat het voor ons belangrijk is om een ​​biologische band met het kind te hebben, dus we hebben adoptie uitgesloten. We hebben echter zoveel vragen en angsten dat we je hulp graag zouden willen gebruiken. Dank je. Jamie en Luke. '

Q: Ons grootste probleem op dit moment is proberen te achterhalen wiens sperma we gaan gebruiken, het mijne of mijn partners. We maken ons zorgen over wat het psychologische effect achteraf voor ons beiden zal zijn - zal de partner wiens sperma niet is gebruikt buitengesloten voelen? Dit is iets waarvan we weten dat we het misschien moeten bespreken met een counselor voordat we verder gaan. Biedt u deze ondersteuning en begeleiding? Is dit een veel voorkomende angst?

A: Ja, dit is een veel voorkomende vraag en leidt tot veel angst. Wij geloven dat counseling een zeer nuttig onderdeel is van de eerste discussies terwijl je dingen probeert uit te werken. Ik stel ook voor dat je vanaf het begin begint na te denken over je plannen voor een 'gezin', niet alleen een kind. Dus jullie kunnen allebei biologische vaders zijn, maar natuurlijk niet tegelijkertijd. Ik merk vaak dat het voor twee homoseksuele mannen die aan deze reis beginnen, zo ontmoedigend is en er zijn zoveel onbekenden dat het hebben van slechts één kind een geweldige mijlpaal lijkt te zijn. Het lijkt dus heel moeilijk om een ​​tweede kind te hebben, ondanks dat het een onderliggende wens is. Maar aangezien homo-ouderschap haalbaarder wordt, vooral in het VK, is het niet onredelijk om je ideale gezin vanaf het begin voor te stellen.

Omdat het vinden van een surrogaat vaak de moeilijkste stap is, stel ik vaak voor dat je je opvoedingsreis in twee fasen plant.

Zoek eerst je eiceldonor en maak wat embryo's die kunnen worden ingevroren. Concentreer je vervolgens op het vinden van je surrogaat. Als je klaar bent, zal een van de embryo's die je hebt gemaakt worden ontdooid en in haar baarmoeder worden overgebracht. Het mooie van het op deze manier doen, is dat je in de eerste fase kunt vragen om de helft van de donoreieren te bevruchten met Jamie's sperma en de helft met Luke's sperma. Onnodig te zeggen dat je niet twee embryo's, één gemaakt van elke biologische vader, tegelijkertijd in de baarmoeder van de surrogaat kon plaatsen!

Q: Ons andere dilemma is de keuze voor surrogaat. We hebben verhalen gehoord over surrogaten die van gedachten veranderden, wat ons vervult van angst. We denken dat we liever het ongelooflijke aanbod van een vriend van ons accepteren die heeft gezegd dat ze de baby voor ons zou dragen. Als we besluiten dat dit is wat we willen doen, bied je haar dan ook ondersteuning en advies?

A: We bieden zeker alle nodige begeleiding en ondersteuning die ze nodig heeft, inclusief onafhankelijke begeleiding. Ze zal veel vragen hebben en daarom is het gebruik van een kliniek zo belangrijk omdat je goed deskundig advies krijgt. We zijn echter geen juridische experts en we vragen u en uw surrogaat om onafhankelijk juridisch deskundig advies in te winnen voordat u aan uw opvoedingsreis begint, omdat de wet rondom draagmoederschap complex is. Wat u nodig heeft, is dat u en uw surrogaat alle mogelijke gebeurtenissen hebben doorgenomen, zodat u akkoord gaat met de actie die u zou ondernemen. Een van deze zou kunnen zijn wat er zou gebeuren als je erachter zou komen dat ze een baby droeg met een ernstige afwijking? Niet iets waar je in dit vroege stadium echt aan zou denken, maar waar je op voorbereid moet zijn. Dit is waar organisaties zoals Surrogacy UK erg handig kunnen zijn, omdat ze een gedetailleerde checklist hebben van gebieden die jij en je surrogaat in je discussies moeten behandelen.

Q: We willen niet dat onze vriend biologisch verbonden is met het kind, dus we hebben een eiceldonor nodig. Hoe kiezen we onze donor? Kunnen we een donor kiezen die op ons lijkt?

A: Daar kunnen we je mee helpen. Eidonoren worden streng gescreend. Ze moeten 35 jaar of jonger zijn, een volledig gezond medisch profiel en uitstekende ovariële reserve hebben. Ze mogen ook geen risico lopen op het doorgeven van een erfelijke aandoening, dus nemen we een zeer gedetailleerde familiegeschiedenis. Ze moeten een aantal screeningstests hebben, waaronder een chromosoomcontrole, en ze moeten vrij zijn van alle infectieziekten, waaronder HIV en Hepatitis B en C. We gebruiken karakteristieke matching om u te helpen bij het kiezen van uw eiceldonor, zodat u klaar bent om kies, je moet beslissen welke fysieke kenmerken voor jou het belangrijkst zijn. Zaken als oogkleur, haarkleur, etniciteit en lichaamsbouw zijn belangrijke kenmerken om te overwegen.

Q: Is het waar dat ons kind zijn 'biologische' moeder kan vinden als het 18 is?

A: Jawel. Eier- en spermadonatie in het VK wordt sterk gereguleerd door de Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA), wat betekent dat alle donoren door het kind moeten kunnen worden geïdentificeerd wanneer ze 18 bereiken. Alle details van elke behandelingscyclus waarbij een ei of sperma betrokken is donor wordt veilig vastgehouden door de HFEA en uw kind kan op 16-jarige leeftijd met u nagaan of er andere kinderen zijn die verwekt zijn met dezelfde eiceldonor. Op 18-jarige leeftijd kunnen ze onafhankelijk meer informatie vinden over hun eiceldonor door contact op te nemen met de HFEA.

Q: Zorgt uw kliniek voor alles wat ons helpt een eiceldonor te vinden?

A: Ja, we hebben zowel een eiceldonatieschema als een eierdelingsschema. Eiersnijders zijn mensen die zelf in de kliniek worden behandeld en de helft van hun eieren doneren aan diegenen die donoreieren nodig hebben. Over het algemeen raden we onze homoparen die draagmoederschap plannen aan om een ​​volledige eiceldonor te overwegen, zodat ze meer embryo's kunnen maken om te bevriezen.

Q: Helpt uw ​​kliniek ons ​​met de juridische aspecten?

A: Nee, we kunnen u alleen wijzen op gerenommeerde advocatenkantoren die veel ervaring hebben met draagmoederschap.

Q: Kun je ons een ruw idee geven van de kosten van het hele proces, hoe lang het zal duren en wanneer we kunnen beginnen?

A: We kunnen u niet adviseren over de juridische kosten en de kosten die nodig zijn om uw surrogaat te ondersteunen (ook wel surrogaatkosten genoemd).

Bij de Agora hebben we een zeer duidelijke prijs voor al onze eerste screening en daaropvolgende draagmoederschapspakketten. Eerste screening hangt af van de vraag of slechts één of jullie beiden willen worden gescreend. We zouden een verbeterde mannelijke vruchtbaarheidsbeoordeling aanbevelen, die een eerste consultatie omvat en dan hebt u verdere screeningstests nodig als uw sperma in een draagmoederschema moet worden gebruikt. Voor de eerste beoordelingsfase, inclusief al uw consulten en screeningstests, zou ik tot £ 2000 toestaan.

Als u doorgaat met de behandeling, zou u in uw geval een volledige draagmoedercyclus met donoreieren nodig hebben, waarbij donoreieren worden verzameld en met uw sperma worden behandeld en een embryo in dezelfde cyclus wordt vervangen of anders kunnen embryo's worden gemaakt met donoreieren en eerst worden ingevroren en dan zou je een afzonderlijke cyclus hebben waarbij het embryo ontdooit en overgaat in het surrogaat. Welke manier u ook kiest om dingen te doen, ik denk dat u een budget van £ 10,500 tot £ 13,000 moet toestaan ​​voor één behandelingscyclus, inclusief de overdracht van een embryo naar uw surrogaat. Als er problemen zijn met de spermakwaliteit en het sperma in de donoreieren (ICSI) moet worden geïnjecteerd, is er een toeslag van £ 1200.

We hebben een eiceldonatie en draagmoederschap coördinator evenals een LGBT-coördinator. We bieden een gratis telefonisch consult van meer dan 15 minuten voor iedereen die draagmoederschap wil verkennen, zodat ze een duidelijker beeld krijgen van hun opties en wat ze vervolgens moeten doen. Deze zijn verkrijgbaar bij een van onze medisch adviseurs of onze draagmoederverpleegkundige coördinator. We hebben ook maandelijkse 'Same Sex Open'-avonden die beginnen met een presentatie door een van onze consultants, gevolgd door wat Q & A-tijd met verschillende leden van ons team en een bezoek aan de kliniek.

Hartelijk dank aan Carole Gilling-Smith voor deze begeleiding. Als u nog vragen heeft, neem dan contact op met het Agora-team dat altijd klaar staat om te helpen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »