Mensen die te maken hebben met onvruchtbaarheid en overlevenden van kanker vechten om draagmoederschap en vruchtbaarheidsbehandelingen

Mensen ervaren vruchtbaarheidsproblemen voor een breed scala aan factoren

De meeste van deze factoren zijn medisch en vallen buiten hun controle, maar kunnen vaak worden verlicht door de hulp van een vruchtbaarheidsbehandeling en soms de hulp van een surrogaat om de zwangerschap te dragen

Vooral overlevenden van kanker hebben vaak te maken met voortijdige onvruchtbaarheid veroorzaakt door chemotherapie of een hysterectomie.

Er zijn naar schatting 6.1 miljoen vrouwen in Amerika die momenteel te maken hebben met onvruchtbaarheid als gevolg van medische aandoeningen, waaronder de behandeling van kanker. De wetgevende macht in South Dakota heeft echter net Bill 1096 aangenomen. Dit wetsvoorstel zal het vinden van een surrogaat nog moeilijker maken vanwege de brede definitie van 'commercieel draagmoederschap', die nu verboden is.

Procureur Emilee Gehling is de mede-oprichter van Dakota Surrogacy en is fel tegen dit wetsvoorstel

“De taal in de voorgestelde factuur is extreem breed. We zijn bang dat het mensen met goede bedoelingen onnodig zal criminaliseren. Zoals het er nu uitziet, kan iedereen die een stel of een persoon introduceert bij een potentiële surrogaat, een draagmoedermakelaar worden genoemd en worden aangeklaagd. '

“Vaak zijn degenen die de introductie maken vrienden en familieleden van beide partijen die betrokken zijn bij draagmoederschap. Bovendien zou dit wetsvoorstel niet toestaan ​​dat ouders betalen voor de advocaat van een surrogaat of andere kosten die ze moet betalen om een ​​surrogaat te zijn. Waarom maken we het zo veel moeilijker voor onvruchtbare koppels, die jaren van hartzeer hebben doorgemaakt, of kankeroverlevenden, die chemotherapie of hysterectomieën hebben moeten doormaken en die al zoveel hebben geleden, om gewoon de familie te hebben waar ze zo naar verlangen ?”

Elizabeth Waletich van South Dakota kent het proces van draagmoederschap grondig, omdat ze een draagmoeder kon gebruiken om haar eigen gezin te laten groeien

Ze maakt zich nu zorgen dat andere vrouwen de kans wordt ontzegd die ze aan het ouderschap heeft gegeven vanwege misvattingen rond draagmoederschap.

“Het was voor ons al moeilijk om een ​​geschikt surrogaat te vinden toen we onze baby kregen. Nu maak ik me zorgen dat het nog moeilijker wordt. Er is een vreselijke misvatting dat surrogaten deze service uitvoeren voor het geld dat ze kunnen verdienen, of dat koppels voor baby's betalen. "

Ze gaat door. "Niets is verder van de waarheid verwijderd. Surrogaten worden geconfronteerd met veel bijbehorende kosten, samen met de zwangerschap. Er zijn juridische kosten om ervoor te zorgen dat de rechten van de surrogaat tijdens en na de zwangerschap worden beschermd. Er zijn de kosten van doktersafspraken, testen, medicijnen, vitamines en de kosten van de bevalling, en niet te vergeten het verloren loon als gevolg van alle medische afspraken, ziekte en herstel. "

Het nieuwe wetsvoorstel zal ouders verbieden surrogaten te compenseren voor deze kosten, een beweging die volgens critici draagmoederschap effectief zal verbieden

Waletich vervolgt: “Het is niet redelijk om iemand te vragen om niet alleen een enorme beslissing te nemen om het kind van een ander koppel te dragen, maar ook om alle kosten te dekken die gepaard gaan met die zwangerschap en bevalling. Het is vanzelfsprekend om de persoon die je kind negen maanden voor je draagt ​​te helpen. '

Wat vindt u van het compenseren van surrogaten? Mocht dit zijn toegestaan, of is het hun verboden om enige betaling te doen. Heb je een kind gehad dat een surrogaat gebruikte? Wat was jouw ervaring? We horen graag uw mening op mystory@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »