Mannen doen er ook toe, een campagne om het bewustzijn en de steun voor mannelijke vruchtbaarheid te vergroten

In het verleden zijn mannen buitengesloten van het gesprek rond vruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid wordt algemeen beschouwd als een 'vrouwenkwestie'. Vrouwenlichamen vormen de plaats van invasieve tests en onderzoeken en ondergaan het leeuwendeel van de procedures en behandeling voor IVF en IUI.

Als gevolg hiervan zijn mannen grotendeels afwezig geweest in deze kwestie, ondanks het feit dat uit onderzoek blijkt dat zij in bijna de helft van alle gevallen de dader zijn.

In feite zijn wetenschappers verbijsterd door het feit dat het aantal zaadcellen onder mannen in de westerse wereld is de afgelopen 40 jaar gehalveerd. De oorzaak van deze daling is niet helemaal duidelijk, maar steeds meer mannen hebben nu te maken met een laag aantal zaadcellen en een slechte gezondheid van het sperma.

Mannen melden zich vaak onzichtbaar en buitengesloten van de vruchtbaarheidsreis

Nadat ze hun steekproef hebben ingediend, verschuift de focus naar hun partner. Dit kan gevoelens van angst, depressie en hopeloosheid verder verergeren, die veel voorkomen bij zowel mannen als vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden.

Daarom vinden we het zo belangrijk om mannen te betrekken bij het onvruchtbaarheidsgesprek. Onze nieuwe campagne is erop gericht de mannelijke kant van onvruchtbaarheid zoveel mogelijk bloot te stellen. In de komende zes weken zullen we kijken naar verschillende mannelijke vruchtbaarheidscondities en hun effecten op de geestelijke gezondheid.

Er zijn veel aandoeningen die de vruchtbaarheid van een man kunnen beïnvloeden en we zullen deze de komende weken onderzoeken met #menmattertoo

Helaas houden mannen hun gevoelens vaak verborgen als het gaat om geestelijke gezondheid om zijn vrouw of partner te ondersteunen. In een tijd waarin zelfzorg voorop staat, moeten we het verhaal vertellen van hoe mannen over de situatie denken.

Door dit gesprek te beginnen, hopen we licht te werpen op de geestelijke gezondheid van mannen, worstelen met onvruchtbaarheid en algemeen welzijn.

Wat wilt u dat we opnemen in de #menmattertoo-campagne? We horen graag van je op mystory@ivfbabble.com of op social @ivfbabble

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »