De eerste Afrikaanse baby geboren met behulp van een nieuwe vorm van goedkope IVF ontwikkeld in België

Een nieuwe goedkope IVF-behandeling ontwikkeld in de buurt van Vlaanderen, België resulteerde in de eerste Afrikaanse live-geboorte in Ghana.

Beschikbaar voor slechts een fractie van de reguliere kosten, is deze nieuwe methode ontwikkeld met koppels in de ontwikkelingslanden in het achterhoofd.

De methode, ontwikkeld door het team van Willem Ombelet in het Oost-Limburgse ziekenhuis in Genk, is mogelijk voor slechts 5% van de normale prijs. Ombelet ziet dit als een manier om het speelveld voor 'gemiddelde' stellen in de ontwikkelingslanden gelijk te trekken, waardoor ze zich de procedure kunnen veroorloven die normaal alleen beschikbaar is voor rijke mensen. IVF kost doorgaans ongeveer € 4,000, terwijl deze nieuwe methode voor slechts € 200 kan worden gedaan.

Wat maakt deze methode zoveel betaalbaarder?

Het wordt uitgevoerd met behulp van eenvoudiger technieken en meer betaalbare laboratoriumapparatuur. Dit kan een enorme zegen zijn voor koppels over de hele wereld. Het wandelende ei is een internationale non-profit organisatie, oorspronkelijk opgericht in Vlaanderen. Ze zijn toegewijd om koppels over de hele wereld te helpen toegang te krijgen tot vruchtbaarheidsbehandelingen en onvruchtbaarheid te overwinnen.

De goedkope IVF-methode heeft eerder geresulteerd in 89 baby's geboren in Nederland, Duitsland en België. Nu is Baby Kwadwo in Ghana de eerste levende geboorte in Afrika. Dat gezegd hebbende, heeft de organisatie geen statistieken vrijgegeven over hoe effectief de procedure is in vergelijking met traditionele IVF.

Ombelet is optimistisch

Hij verklaarde onlangs: “Voor vrouwen in ontwikkelingslanden betekent onvruchtbaarheid vaak dat ze het risico lopen in de steek te worden gelaten door hun man en familie. Voor veel paren daar hangt de kans op een waardige ouderdom vaak af van het hebben van kinderen. ”

Naast het helpen van mensen in ontwikkelingslanden, zijn wetenschappers optimistisch dat mensen over de hele wereld zullen kunnen profiteren van de goedkope innovatie.

Zoals Ombelet zegt: "Veel gezinnen hebben niet de financiële mogelijkheden om een ​​traditionele IVF-behandeling te betalen." De medische industrie in Portugal maakt al gebruik van de techniek en artsen in India, China, Egypte, de VS en het VK hebben al interesse getoond.

 

Wat vind je van deze nieuwe techniek? Wilt u een goedkopere IVF-techniek gebruiken? Zou het afhangen van de slagingspercentages, of zou je bereid zijn om een ​​paar cycli te proberen, zelfs als de kansen op levende geboorte lager waren?

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »