Mijn gevecht. Mijn moeilijke beslissingen. Mijn innerlijke kracht. Mijn reis . . .

Bedankt aan deze zeer dappere lezer voor het delen van haar ongelooflijke reis met ons. De kracht, moed en vastberadenheid van deze ongelooflijke TTC-gemeenschap blijven ons verbazen.

“Er zijn bepaalde momenten in het leven die ons vormen en sommige die ons achtervolgen. Toen mijn zus 16 was, werd ze verliefd en werd zwanger. Ik herinner me hoe overstuur mijn ouders waren. Ik was 12 en ik herinner me dat ik niet dezelfde keuze wilde maken. Dus ik had niet veel date en besloot me te concentreren op mijn carrière. Spring een paar decennia vooruit en ik ben eindelijk klaar om te settelen en een gezin te stichten. Ik herinner me dat ik op mijn 36e verjaardag, terwijl ik uitging met mijn aanstaande echtgenoot, een uitgebreid gesprek had over het willen van kinderen en zelfs welke namen we zouden gebruiken. Dat zijn de herinneringen die je achtervolgen wanneer je wordt geconfronteerd met onvruchtbaarheid.

We waren getrouwd toen ik op het punt stond 39 te worden en we probeerden zwanger te worden, maar het duurde niet lang voordat we beseften dat we hulp nodig hadden.

Ik kreeg de diagnose onverklaarde onvruchtbaarheid. Dit betekent dat ze niets kunnen vinden waarom ik niet zwanger kan worden ... alleen dat kan ik niet.

De echte reden was dat mijn leeftijd een enorme factor tegen me was en dit betekent dat mijn eikwaliteit waarschijnlijk slecht was. De Amerikaanse artsen zijn gewoon te beleefd om dat soms te zeggen. In plaats daarvan vertellen ze je gewoon om geen tijd te verspillen en door te gaan en IVF te doen. In de VS is dit erg duur, ongeveer $ 20,000, dus het is niet iets waar veel mensen financieel naartoe kunnen rennen.

Daarom, ons niet bewust van de ernst van onze situatie, hebben we ervoor gekozen om eerst de veel goedkopere IUI te doen. Dit is een proces waarbij ik zoveel medicijnen neem als door IVF, maar in plaats van mijn eieren te verzamelen, gebruiken ze een katheter en plaatsen ze het sperma direct waar mijn eieren zijn.

Dan ... de vreselijke twee weken wachten op een zwangerschapstest. Het was negatief.

Vervolgens ondergingen we IVF in de VS. Tot onze verrassing hebben we 28 eieren verzameld! 28 kleine kansen om een ​​gezin te stichten. In de loop van 5 dagen kwamen de cijfers terug tot twee. Twee. Die eieren bereikten het blastocyststadium. We stuurden ze voor genetische tests (PGTA), en één was levensvatbaar. Van de 28 hadden we één kans. We hebben geïmplanteerd en dan weer ... de vreselijke twee weken wachten op een zwangerschapstest. Deze keer was het positief. We hebben het nieuws gedeeld met naaste familie! Maar we werden gevraagd om over een paar dagen opnieuw te testen vanwege de lage HcG-cijfers.

Uit onze tweede test bleek dat we de baby hadden verloren. Een miskraam.

Een enorme verwoesting, maar zonder tijd om te treuren, want diezelfde dag kwamen we erachter dat de kanker van mijn moeder agressief was teruggevallen.

Dus ging ik naast mijn moeder zitten, terwijl ik deed alsof ik zwanger was. Ik kon mezelf er niet toe brengen haar nog meer slecht nieuws te vertellen. Terwijl we bij haar waren, hebben we namen en alle dingen met betrekking tot zwangerschap en baby's besproken. En toen ik alleen was, huilde ik terwijl ik wachtte op mijn menstruatie ... opnieuw. Ze wilde hier echt zijn om de baby te ontmoeten, en ik weet dat ze dat is, in mijn hart en in de hemel.

Toen mijn man en ik me konden concentreren op de zwangerschap, hebben we een ontmoeting gehad met de vruchtbaarheidsarts in de VS om te bespreken wat er mis zou kunnen zijn gegaan met onze IVF. Er was geen antwoord.

Na al die tijd is de vruchtbaarheidswetenschap nog steeds niet exact. Toch biedt het deze hoop ... deze overtuiging, dat degenen die moeder willen worden, KAN. En we vallen steeds weer naar de bungelende vrucht. Maar deze keer konden we het ons niet veroorloven om in de VS uit te lummelen en na onderzoek ontdekten we dat Europa enkele van de beste resultaten en technologie had, met de meeste van de nieuwste technieken en onderzoeken uit de regio. En toen hebben we het gevonden Medistella.

Medistella was het antwoord dat we zochten. We wisten niet waar we heen moesten, welke klinieken eigenlijk goed waren, welke resultaten we kunnen geloven, waar het veilig is, waar we geen voordeel uit kunnen halen, en tussen de duizenden klinieken die het beste voor ons zouden zijn. Plus, we zijn buitenlanders die reizen en wilden ons veilig voelen in onze beslissing. Medistella stapte in om al onze vragen te beantwoorden en gaf ons opties die geschikt waren voor onze checklist met behoeften. Nadat ze ons met een kliniek hadden verbonden, hielpen ze ons bij het vinden van accommodatie en vervoer plus eventuele willekeurige vragen die we hadden, zoals goede restaurants!

Mijn man en ik besloten van tevoren om IVF nog een laatste keer met mijn eieren te proberen, dan zouden we indien nodig met een donor doorgaan. De IVF met mijn eieren resulteerde in zes verzamelde eieren. Een bevrucht en maakte het tot blastocyst. We hebben het ei getest en het was niet levensvatbaar.

Na een korte rouwperiode gingen we verder met het gebruik van een donorei. En succes!

Zwanger! Ik kon het niet geloven, ik ging om de paar dagen om de HcG-waarden te laten controleren en vroeg om vijf weken een echografie om te controleren of we een zwangerschapszak hadden, en vervolgens om de zeven weken om te controleren of we een embryo en een hartslag hadden. Ik bleef in feite ongeloof totdat we een prachtige babyjongen met een hoofd vol haar afleverden. Natuurlijk gaat de zorg door, maar nu is mijn hart vol. ”

Wil je je verhaal delen? Stuur ons een bericht op info@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »