Sophia bevriest haar eieren op Valentijnsdag

Wat je ook voelt over Valentijnsdag, of je nu een volslagen romanticus bent of een volkomen ongelovige, de kans is groot dat je de gelegenheid niet markeert door je eieren te bevriezen. Maar dat is precies wat Sophia Money-Coutts van plan is aanstaande vrijdag te doen

Na een paar maanden te hebben nagedacht over de plussen en minnen van het bevriezen van haar eieren, valt Sophia's eerste afspraak om de procedure door te nemen toevallig op de meest romantische dag van het jaar.

Als een vrouw van in de dertig, voelt Sophia de druk die zovelen van ons voelden om een ​​beslissing te nemen over haar toekomstige vruchtbaarheid

Ze zegt dat de beslissing om door te gaan 'geen gemakkelijke beslissing is geweest', omdat ze nog steeds niet zeker weet of ze kinderen wil, maar niet wil dat het te laat is als ze besluit dat ze dat binnen zes of zeven jaar doet.

Zoals met elke medische procedure, deed ze veel onderzoek naar wat het proces inhoudt en wat het kost en sprak met veel experts. Ze vroeg zelfs advies aan een vriendin die het IVF-proces had doorlopen, om tips te krijgen over hoe ze dagelijks met zelfinjecterende hormonen moeten omgaan.

Ze besloot na een gratis open avond daar naar een bepaald ziekenhuis in Londen te gaan. Nadat ze eerst op de open avond was aangekomen, koos ze een stoel op de tweede rij en keek toe hoe verschillende vrouwen van haar leeftijd stilletjes de kamer vulden.

Ze merkte op dat de vrouwen allemaal leken alsof ze niet gezien wilden worden

“Dat is hoe ze bewogen - stil, alsof ze ongezien wilden zijn. Een mantel van stille schaamte hing over onze hoofden ”.

“Hier was een groep professionele vrouwen, met slimme handtassen en mooi haar, die zich gedroegen alsof ze weer aan de zijlijn van een schooldisco stonden. Ze waren geteisterd door huivering en een gevoel van mislukking omdat ze 'uiteindelijk' in zo'n toespraak kwamen. Omdat op een bepaald niveau naar dit soort praten gaan, betekent dat je moet erkennen dat je geen kinderen hebt gehad zoals iedereen lijkt, zoals zoveel van je vrienden. '

Maar ze is open over hoe ze denkt over de procedure

Sophia zegt: "Ik heb een paar keer over dit onderwerp geschreven en veel privéberichten en e-mails ontvangen van vrouwen die me hun eigen ervaring vertellen, alsof ze een schuldig geheim toegeven omdat het nog steeds gestigmatiseerd is".

"Maar als je het geluk hebt om het bevriezen van eieren te kunnen betalen, gezien de wetenschappelijke vooruitgang in de techniek en de opluchting die het je geeft, waarom zou je het dan niet doen?"

“Waarom zou je het niet beschouwen als de meest positieve, bevestigende actie die je op deze leeftijd kunt ondernemen? Hoeveel sterker, hoeveel sterker je bent om dit te kiezen dan door te ploeteren met de verkeerde relatie, omdat je bang bent dat de tijd dringt. "

We wensen je het allerbeste, Sophia!

 

Heb je je eieren ingevroren of overweeg je je eieren in te vriezen? We horen graag van je op mystory@ivfbabble.com.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »