Oekraïne en Russische surrogaten delen hun verhalen tijdens de draagmoederschapconferentie in Londen

Groeiende gezinnen jaarlijkse UK / EU-conferenties komen eraan in maart, waar draagmoeders, ouders en professionals van over de hele wereld samenkomen. Voor het eerst zullen surrogaten uit Oekraïne spreken

Voor veel paren die tijdens de zwangerschap medische complicaties hebben meegemaakt, waaronder het hartzeer van een late miskraam of doodgeboorte, is het de beste manier om met een surrogaat samen te werken om hun gezin te stichten. Draagmoederschikkingen kunnen emotioneel en logistiek ingewikkeld zijn.

Ook draagmoederschap en zelfs eiceldonatie kunnen duur zijn. Daarom kiezen Europeanen steeds vaker voor bestemmingen zoals Oekraïne, Rusland en Georgië. Growing Families (voorheen Families Through Surrogacy) organiseert sinds 2014 evenementen in het Verenigd Koninkrijk. Destijds waren er veel gezinnen in India of Thailand. Met het sluiten van veel Zuidoost-Aziatische landen voor draagmoederschap, werden hoopvolle ouders echter gedwongen om naar andere opties te kijken.

Hoewel er een groei is opgetreden in Britse burgers die zich bezighouden met binnenlands draagmoederschap, worden lokale regelingen vaak afgewezen door het ontbreken van bindende contracten en gebrek aan draagmoederschap screening en betaling. Dus recenter zijn er vele tientallen per jaar naar landen als Oekraïne gegaan.

Growing Families-evenementen hebben regelmatig gehoord van Britse draagmoeders, en af ​​en toe die uit de VS en Canada

Maar surrogaten uit ontwikkelingslanden hebben nooit een stem gehad. Dus voor het eerst in maart delen surrogaten uit zowel Oekraïne als Rusland hun eigen verhalen.

Marina is een van deze vrouwen. Uit Oekraïne zag Marina een advertentie in de krant voor draagmoederschap en dacht "Waarom niet proberen?"

Moeder van jongens van 7 en 11, legt Marina uit dat ze "de pijn voelt van die paren die moeite hebben om zwanger te worden en ouders te worden."

Ze werd uitgenodigd voor eerste testen en screening, inclusief bloedtesten, wattenstaafjes, scans en overleg met verschillende artsen.

"Ik moest ook documenten overleggen om te bewijzen dat ik zelf kinderen heb en dat ik geen enkel probleem met de wet heb", legt Marina uit.

Ik vraag haar of draagmoederschap algemeen wordt geaccepteerd in Oekraïne of is het een taboe-onderwerp? '

"Er is een groeiende neiging voor vrouwen om surrogaten te worden", zegt ze. "Maar soms is de oudere generatie terughoudender om dit te accepteren ... en kan hij oordelen".

"Mijn man was aanvankelijk niet behulpzaam", geeft Marina toe, "maar hij accepteerde mijn beslissing, hoewel hij zich zorgen om mij maakte. Mijn ouders en de ouders van mijn man wisten vanaf het begin en het was niet gemakkelijk voor hen om mijn keuze te accepteren. Mijn beste vrienden wisten het en ze gaven me hun volledige steun ”.

Marina vervoerde uiteindelijk voor een Braziliaans echtpaar en verdiende ongeveer US 20,000. Ik vraag haar welke impact dat op haar leven had

“Het klinkt misschien vreemd voor sommige mensen, maar mijn familie droomt over een auto en ons eigen appartement. Helaas hebben we deze droom nooit kunnen realiseren, ... Na dit geld als surrogaat te hebben verdiend, hebben we eindelijk een eigen auto en een appartement gekocht. "

Non-profit Growing Families-conferentie op 21 maart zal Marina veel meer inzicht geven in drie andere surrogaten en ouders die deze weg zijn ingeslagen

Het formaat biedt een welkome inleiding tot anderen in dezelfde situatie, evenals inzichten in juridische kwesties, geschiktheid, kosten, risico's, medische en psychologische overwegingen. Bezoek hier voor meer informatie

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »