Norfolk echtpaar stelde fondsenwerving doel van £ 11k om 'ouders te worden die ze verdienen'

Neil Coward en Nicola Morris, een stel uit Wymondham, Norwich, navigeren al zeven jaar op het IVF-systeem

Nu zijn ze overgegaan op fondsenwerving om hun droom om een ​​gezin te hebben in leven te houden.

Ze zijn geconfronteerd met talloze hindernissen en hebben hun vakantietoewijzing uitgeput om een ​​succesvolle IVF-behandeling te garanderen, en uitgesteld om te trouwen om elke cent aan ouderschap te besteden. Ze zijn nu crowdfunding voor hun 'laatste kans' bij de conceptie. Nicola's diagnose van ernstige endometriose heeft het koppel, samen 13 jaar, niet in staat gesteld om op natuurlijke wijze zwanger te worden.

Endometriose laat de patiënt extreme pijn lijden, terwijl de weefsels die normaal in de baarmoeder groeien, beginnen te groeien in andere delen van het lichaam

Elke maand verkrampen en bloeden ze, net als de wanden van de baarmoeder. Nicola, 33, heeft drie laparoscopische operaties ondergaan en heeft haar linker eierstok en beide eileiders verwijderd.

Neil, 38, vertelde het Eastern Daily Press, “We willen IVF opnieuw proberen, omdat we het gevoel hebben dat we een gelukkig gezin moeten zijn en de baby moeten krijgen die ons compleet zal maken. We hebben nog geen geluk gehad. We zullen er komen."

Hij ging verder en uitte een sentiment waarop veel paren die te maken hebben met onvruchtbaarheid zeker kunnen verwijzen. “Ik heb nooit gedroomd toen ik 30 was dat we acht jaar later in deze positie zouden zijn en er doorheen zouden gaan. We zullen doorgaan totdat we niets meer in ons hebben. Totdat we hebben gezien waar dit naartoe gaat en we alles hebben gedaan, ongeacht het resultaat, is de bruiloft het volgende. '

Het verloofde paar ontving NHS-financiering voor drie IVF-behandelingen toen ze nog in Essex woonden

Op dit punt werden de vruchtbaarheidsbehandelingen uitgesteld terwijl Nicola werd gediagnosticeerd en behandeld voor haar endometriose. Ze ondergingen vervolgens 2 cycli van IVF die faalden.

Toen het paar in 2017 naar Norfolk verhuisde, ontvingen ze het verwoestende nieuws dat er geen financiering beschikbaar was in de regio South Norfolk. Het echtpaar was diepbedroefd en geschokt en schreef naar de plaatselijke Clinical Commission Group (CCG). De CCG vertelde hen dat vruchtbaarheidsbehandelingen alleen werden goedgekeurd voor 'uitzonderlijke omstandigheden'.

Nicola uitte een gevoel dat bekend is bij vrouwen die moeite hebben zwanger te worden

Als ze kinderen ziet, "voel ik me gelukkig voor hen, maar tegelijkertijd springt mijn hart uit mijn borst en wordt erop gestempeld." Nicola en Neil vinden sterk dat paren die een IVF-behandeling ondergaan sterk voor elkaar moeten zijn. “Hoezeer het je leven ook overneemt, je moet voorkomen dat het het overneemt, want dan wordt het obsessief. Het is ons beiden moeilijk. Daar praten we niet over en we proberen er positief over te zijn. We begrijpen wat de ander doormaakt, we gaan er allebei doorheen. '

Sinds het starten van hun crowdfunding-pagina, hebben ze meer dan £ 1,500 van hun £ 11 doel opgehaald.

Zit u in dezelfde situatie als Nicola en Neil? Als u in het VK geen vruchtbaarheidsbehandeling kon krijgen vanwege de NHS-postcode loterij? Wil je je verhaal delen? We horen graag van je op mystory@ivfbabble.com of op sociale media @ivfbabble

Lees meer over het Verenigd Koninkrijk NHS postcode loterij hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »