Gouverneur Andrew Cuomo wil van draagmoederschap een legale optie maken in New York

door Jennifer "Jay" Palumbo

Op januari 22nd, 2020 in Albany, New York, heeft gouverneur Andrew Cuomo een budgetvoorstel onthuld dat legalisatie van draagmoederschap omvatte. Dit is wanneer een vrouw die niet genetisch verwant is aan een kind, de baby voor een andere persoon of stel draagt ​​die anders niet in staat is om

In de Verenigde Staten is New York een van de slechts drie die een verbod heeft op elke vorm van gecompenseerd draagmoederschap. De andere twee staten zijn Louisiana en Michigan en in alle drie voorkomt dit verbod dat mensen die te maken hebben met onvruchtbaarheidsproblemen en homoparen een contract sluiten met iemand om een ​​kind naar de volledige termijn te dragen. Gouverneur Cuomo en pleitbezorgers om draagmoederschap tot een legale en haalbare optie in New York te maken, ondersteunen de 'Child Protection Security Act' (CPSA), die beoogt bescherming te bieden aan draagmoeders, beoogde ouders en de kinderen die uit deze levensveranderende alliantie zijn ontstaan.

Cuomo en veel voorstanders van CPSA hebben zich ingespannen om het verbod in 2019 in te trekken

Naast protesten van religieuze organisaties en vrouwengroepen die bezorgd waren over de mogelijkheid van uitbuiting van surrogaten (met name die met een laag inkomen), kreeg het echter niet voldoende steun in de Vergadering en werd het verwijderd uit de definitieve overheidsbegroting.

De Child-Parent Security Act werd door gouverneur Cuomo opnieuw geïntroduceerd in zijn 2020 State Address in de hoop dat deze is het jaar dat het voorbij zal gaan. Voor degenen die uit de eerste hand vruchtbaarheidsproblemen hebben aangepakt of die hun gezin hebben opgebouwd via reproductie door derden, kunnen ze zich inleven in de worstelingen van de LGBTQ-gemeenschap, elke persoon die is gediagnosticeerd met onvruchtbaarheid of degenen, die te wijten zijn aan een medische zoals kanker, willen draagmoederschap verkennen om hun gezin uit te breiden.

Een van de topmissies van de CPSA is het creëren van 'best practice'-wetten die gecompenseerde draagmoederschap legaliseren en reguleren. Dit omvat een diepgaand proces dat vele maanden in beslag neemt om er grondig voor te zorgen dat de surrogaat medisch, psychologisch en financieel stabiel is.

Enkele hoogtepunten van de CPSA zijn:

 • Legaliseer draagmoederschap en zorg voor 'best practices' in het veld, zodat de belangen van de draagmoeder, de beoogde ouders en het kind worden beschermd.
 • Solidify Er bestaat een solide en juridische relatie tussen de beoogde ouders en een draagster
 • Relatie met hun kind vanaf het moment van geboorte.
 • Stroomlijn het proces voor niet-biologische ouders, inclusief homoparen.
 • Verwijder elke juridische dubbelzinnigheid voor alleenstaande vrouwen die afhankelijk zijn van een spermadonor om een ​​gezin te stichten.
 • Bevestigt dat de zwangerschapsdrager en haar echtgenoot (of partner) tijdens het gehele juridische proces worden beschermd en vertegenwoordigd door onafhankelijke juridische adviseurs naar keuze die worden betaald door de beoogde ouders.
 • Biedt een zorgverzekering voor de draagmoeder die de gehele zwangerschap en acht weken na de geboorte van het kind dekt.
 • Vereist dat de surrogaat minimaal 21 jaar oud is
 • Zorgt ervoor dat de draagmoeder gebruik kan maken van de diensten van een zorgverlener van haar keuze en een grondige medische evaluatie ontvangt voorafgaand aan het aangaan van de overeenkomst, betaald door de beoogde ouders.
 • Betekent in de overeenkomst dat de draagmoeder het recht heeft de zwangerschap te beëindigen.
 • Waarborgen dat voor gecompenseerde draagmoederschap de beoogde ouders vooraf geld in escrow plaatsen met een onafhankelijke escrow-agent, voordat de draagster het proces begint.
 • Zorgt ervoor dat op verzoek de beoogde ouders een levensverzekering moeten vaststellen en betalen voor de zwangerschapsdrager die de surrogaat in staat stelt een begunstigde van haar keuze aan te wijzen.
 • Dat beoogde ouders de counseling ter beschikking stellen van de draagster om eventuele zorgen weg te nemen die voortvloeien uit de deelname van de surrogaat aan de overeenkomst.

Op februari 11th, een team van advocaten, waaronder Oplossen: De National Infertility Association, de Coalitie voor moderne gezinnen beschermen en Andy Cohen van Bravo zal allemaal in Albany zijn ter ondersteuning van de goedkeuring van de Child-Parent Security Act.

Blijf op de hoogte, want deze inspanningen worden gedaan om het verbod op gecompenseerde draagmoederschap in New York ongedaan te maken en degenen die ondersteuning bieden, zijn erop gericht om het voor patiënten en de LGBTQ-gemeenschap gemakkelijker te maken gezinnen te bouwen.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »