U heeft mogelijk een onopgelost medisch probleem dat uw onvruchtbaarheid veroorzaakt en kan zelfs verhinderen dat IVF werkt. Daarom is het zo belangrijk om een ​​volledige diagnose van uw onvruchtbaarheidskwesties te krijgen voordat u aan het IVF-proces begint.

Het is verkeerd om IVF als de eerste keuze te beschouwen zodra je problemen hebt om zwanger te worden. Het is complex, opdringerig, psychologisch uitputtend en kost tijd en geld. U kunt een probleem hebben waardoor u met de behandeling op natuurlijke wijze zwanger kunt worden. Aan de andere kant, met afdoende testen en een duidelijk idee waarom je het nodig hebt, kan IVF je de kans geven om kinderen te krijgen wanneer je dat anders niet zou kunnen.

Wacht niet twee jaar
Als u een jaar lang niet op natuurlijke wijze zwanger bent geworden, kunt u een afspraak maken om de volgende stappen met uw arts te bespreken. Er kan een onderliggend probleem zijn dat moet worden opgelost en zwangerschap voorkomt.

Sommige klinieken kunnen IVF onmiddellijk voorstellen als u niet ovuleert of al een tijdje zonder succes zwanger probeert te worden, maar dit is verkeerd. IVF is niet het enige antwoord op onvruchtbaarheid en lost niet de reden of redenen op waarom u of uw partner onvruchtbaar kan zijn.

Controleer uw familiegeschiedenis
Als uw familie een voorgeschiedenis heeft van polycysteus ovarium syndroom (PCOS), endometriose, vleesbomen, vroege menopauze of genetische aandoeningen, vertel dit dan aan uw arts of consultant zodat zij relevante tests kunnen organiseren.

Laat u testen op infecties en SOA's
Seksueel overdraagbare aandoeningen kunnen de vruchtbaarheid beïnvloeden en sommige vertonen geen symptomen, zoals chlamydia. Cystitis en spruw kunnen ook problemen veroorzaken, dus zorg ervoor dat u en uw partner worden getest, zodat u dit van de lijst kunt verwijderen.

Bloedtesten
Praat met uw arts over het organiseren van bloedonderzoek. De tests kunnen helpen analyseren wat de oorzaak is van de onvruchtbaarheid en als een probleem wordt ontdekt, kan het mogelijk met succes worden behandeld met medicijnen of een operatie. Als het probleem is opgelost, kunt u op natuurlijke wijze doorgaan met het proberen voor een baby.

AMH-test
AMH, of anti-Mülleriaans hormoon is een eiwit dat kan uitwijzen of IVF succesvol kan zijn of niet. Sommige artsen geloven dat het meer onthullend is dan de leeftijd van een patiënt, omdat het belangrijk is de hoeveelheid en kwaliteit van de follikels in de eierstok en hoe ze zich ontwikkelen tot eieren. Het staat bekend als de 'eierstokreserve'.

AMH wordt geproduceerd in de follikels terwijl ze groeien en de test laat zien hoeveel AMH in je lichaam zit. Te veel AMH kan ook wijzen op polycysteus ovarium syndroom (PCOS) - cysten die onvruchtbaarheid veroorzaken. Als AMH-waarden binnen het normale bereik liggen, kan uw lichaam goed reageren op medicatie om de eierstokken te stimuleren om eieren te produceren.

De AMH-test is niet beschikbaar in sommige gebieden op de NHS, de kosten om dit privé te doen zijn ongeveer £ 80 tot £ 200.

aftasten
Net als de AMH-test kan een scan uitwijzen of medicijnen werken om uw eierstokken te stimuleren, maar ze kunnen veel meer doen. Artsen zullen de eileiders beoordelen op blokkades, de baarmoederholte bekijken om te controleren op poliepen, vleesbomen en littekenweefsel die conceptie kunnen voorkomen. Het kan ook helpen om PCOS te diagnosticeren (zie AMH-test), eventuele andere risico's te beoordelen en te zien wat nodig is om een ​​zwangerschap te bereiken (IVF of niet).

U kunt al dan niet een scan in het VK op de NHS laten uitvoeren, maar wachtlijsten zijn waarschijnlijk lang. Particuliere klinieken rekenen alles van £ 200 tot £ 400.

Chromosoom testen
IVF is (nog) geen volledig efficiënt proces en veel van de gebruikte embryo's leiden niet tot zwangerschap. Met een nieuwe test kunnen klinieken embryo's screenen om diegenen te selecteren die de beste kans hebben om in de baarmoeder te implanteren. Maar pas op, het is niet goedkoop - ongeveer £ 2000- £ 3000.

Virale screeningstests
Klinieken bieden tests aan om HIV, Hep B, Hep C, Chlamydia en Rubella te detecteren. De EU zegt dat paren die een onvruchtbaarheidsbehandeling ondergaan met hun eigen eicellen en sperma, moeten worden getest op hiv en leverinfecties, hepatitis B en C.

Ga naar onze Eerste stappen pagina en download onze controlelijst voor voorbehandeling als u IVF overweegt. Breng dit naar uw arts om uw volgende stappen te bespreken en om ervoor te zorgen dat u de essentiële tests en scans hebt voordat u aan het IVF-proces begint.

Bekijk ook deze artikelen eens

GERELATEERDE INHOUD

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »