Zou een eerdere ingevroren embryotransfer betere succespercentages kunnen betekenen?

Nieuw onderzoek uitgevoerd door de Britse vruchtbaarheidskliniek in Oxford heeft aangetoond dat een dag eerder overzetten, zes dagen na de ovulatie in plaats van zeven, kan leiden tot een hoger slagingspercentage

De studie keek naar honderden geassisteerde vruchtbaarheidsprocedures en onthulde dat 45% van de vrouwen die een ingevroren embryo hadden, zes dagen na de ovulatie werden overgebracht "later dan 24 weken zwanger".

Van de vrouwen die de procedure een dag later hadden ondergaan, zeven dagen na de eisprong, kreeg 29% een zwangerschap langer dan 24 weken.

Het slagingspercentage bleef hoger op zes dagen na de ovulatie in alle leeftijdsgroepen en het percentage miskraam was hetzelfde voor beide groepen vrouwen (dag zes en dag zeven transfers).

Deze gegevens, gebaseerd op 561 ingevroren embryotransfers, werden vorige week gepresenteerd op de Fertility 2020-conferentie in Edinburgh

Dit onderzoek kon helpen om de dag waarop de procedure wordt uitgevoerd voor alle vrouwen te veranderen.

Medisch directeur bij Oxford Fertility, professor Tim Child zegt dat het verzamelde bewijs suggereert dat de dag van overdracht belangrijk is voor het succes van de procedure.

Dr. Jane Stewart, voorzitter van de British Fertility Society, zegt dat de bevindingen tot nu toe niet sterk genoeg zijn om te impliceren hoe klinieken kiezen voor de dag van embryotransfer. Het varieert tussen elke kliniek en IVF-patiënt. "

Ze vervolgde: “Dit onderzoek probeert een belangrijke vraag te beantwoorden over de timing van embryotransfer bij het gebruik van ingevroren embryo's. Momenteel rechtvaardigt het geen verandering in de klinische praktijk. Het voegt een belangrijk element toe aan het geheel van kennis over dit onderwerp. "

“De studie keek alleen naar vrouwen die hun ontdooide embryo's hadden overgedragen tijdens hun natuurlijke cyclus, in tegenstelling tot een hormoon-gereguleerde cyclus. In een door hormonen gereguleerde cyclus worden de eierstokken en de hormonen van de vrouw effectief 'uitgeschakeld'. "

“Ze krijgt dan medicatie met synthetische hormonen om het baarmoederslijmvlies klaar te maken zodat het embryo zich kan hechten. De natuurlijke cyclusoptie vermijdt medicatie, die bijwerkingen kan hebben, en is gebaseerd op het voorspellen van de natuurlijke hormonen van de vrouw. Artsen monitoren de hormonen van de vrouw zodat ze het embryo op het juiste moment kunnen implanteren wanneer de baarmoederslijmvlies dik genoeg is. "

De NHS zegt dat beide methoden effectief kunnen zijn, maar het gebruik van de natuurlijke methode betekent dat de timing van ovulatie buiten ieders controle ligt.

De ideale dikte van de baarmoederslijmvlies kan op een dag landen dat de kliniek niet openstaat voor de procedure.

Professor Child zegt dat zijn bevindingen aantonen dat IVF met de natuurlijke methode zeer succesvol kan zijn

Hij zegt: “Dit onderzoek onthult niet alleen de beste tijd voor implantatie in een natuurlijke cyclus, wanneer het lichaam het meest klaar is om een ​​embryo te ontvangen. Maar het laat ook zien hoe we met een natuurlijke, medicijnvrije behandeling zeer goede zwangerschapspercentages kunnen bereiken. De meeste klinieken doen geen natuurlijke cyclus, ze doen medicijnen of een natuurlijke cyclus plus medicijnen. Je hoeft vrouwen niet te onderwerpen aan medicijnen, hormonen en pessaria. '

IVF brabbelen zal de ontwikkelingen zeker in de gaten houden en zal u, zoals altijd, volledig op de hoogte houden.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »