Sterke zwarte vrouwen helpen het gevoel van schaamte uit te bannen

Vruchtbaarheidsproblemen zouden ongeveer 12% van de vrouwen jonger dan 44 jaar treffen

Van deze 12% wordt gedacht dat zwarte vrouwen bijna twee keer zoveel kans hebben om te worstelen dan blanke vrouwen, maar slechts ongeveer 8% van de zwarte vrouwen spreekt met hun arts over medisch ondersteunde zwangerschappen. Dit wordt vergeleken met 15% van de blanke vrouwen.

Er is weinig twijfel dat zwarte vrouwen worstelen, maar onvruchtbaarheid is maar al te vaak een taboe-onderwerp in Afro-Caribische gemeenschappen en gezinnen

Vruchtbaarheidskwesties worden zelden besproken, waardoor zwarte vrouwen in stilte lijden,  soms zelfs houden hun nood van hun partners.

Om deze stilte te doorbreken, is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk mensen over het onderwerp praten. Het is ook ongelooflijk krachtig wanneer een beroemdheid spreekt over hun eigen vruchtbaarheidsstrijd. Het schijnt een enorme spotlight en helpt mensen zien dat ze niet alleen staan ​​in hun strijd. Het bewijst het punt dat onvruchtbaarheid iedereen kan beïnvloeden, ongeacht kleur of status. 

We noemen deze vijf ongelooflijke zwarte vrouwelijke beroemdheden die hun eigen vruchtbaarheidsstrijd hebben uitgesproken:

Michelle Obama

Michelle publiceerde onlangs haar boek Becoming Michelle Obama. In het, ze was brutaal eerlijk over het lijden van een miskraam, de tol van IVF en de realiteit van huwelijkstherapie. Ze zei “Ik voelde me verloren en alleen, en ik voelde me alsof ik faalde omdat ik niet wist hoe vaak miskramen waren, omdat we er niet over praten. We zitten in onze eigen pijn en denken dat we op de een of andere manier gebroken zijn. Ik denk dat het het ergste is dat we elkaar als vrouw aandoen, niet de waarheid delen over ons lichaam en hoe ze werken en hoe ze niet werken. '

Remy Ma

Een rapper op zich en getrouwd met Papoose, Remy is zeer open over haar vruchtbaarheidsstrijd. Ze werd gelukkig zwanger via een succesvolle IVF-cyclus in juli 2018.

“Toen ik begin 2017 een miskraam kreeg, was het zo'n eenzame ervaring. Geen van mijn vrienden had het gehad over miskramen - het is gewoon niet iets dat in het openbaar wordt besproken. En toen zei mijn man tegen me: "Schat, denk je dat je de enige vrouw bent die dit doormaakt?" Ik had zoiets van: "Nou, nee ... maar toch praat niemand over dit soort dingen, althans in mijn kringen." Dus ik voelde me de enige. Zwarte vrouwen voelen een constante druk om supervrouw te zijn - om sterk te zijn. Wij zijn de moeders, de beste vrienden, de arbeiders, de ruggengraat van het gezin. Dus worstelen om van nature kinderen te krijgen? Dat is een teken van zwakte waardoor je je minder dan een vrouw voelt. Het gaat evenzeer om stigma als om trots. "

Tyra Banks

Tyra ziet er misschien uit alsof ze het allemaal een supermodel en een zakelijke vrouw is, maar ze was een van de eerste beroemdheden die het gesprek over vruchtbaarheid begon en worstelde om zwanger te worden, ons voortdurend eraan herinnerend dat we niet alleen zijn in onze TTC-worstelingen.

"Sinds ik 24 was, zei ik elk jaar: 'Ik krijg over drie jaar kinderen'", zegt ze. "Ik bleef het keer op keer zeggen." Banks vervolgt: "Als je denkt: 'Oké, ik ga het gewoon doen', dan is het niet zo gemakkelijk als je ouder wordt." Ze legde naar waarheid uit: "Ik heb daar een paar niet-gelukkige momenten mee gehad, zeer traumatische momenten."

Tia Mowry

Tia was de helft van Sister Sister in de jaren 1990 en de acteur is al een tijdje eerlijk en open met haar endometriose en vruchtbaarheidsproblemen. Haar boodschap is dat wanneer je niemand ziet die op jou lijkt, die op dezelfde manier lijdt als jij, het de dingen nog moeilijker maakt en je in stilte lijdt. Dit maakt het cruciaal dat de gesprekslijnen worden opengesteld!

“Tijdens al mijn worstelingen om zwanger te raken, heb ik nooit problemen gehad om voor mijn familie of vrienden open te staan ​​voor wat ik doormaakte. Zodra ik over mijn endometriose hoorde, vertelde ik het eigenlijk aan mijn tweelingzus omdat ik het haar wilde laten weten voor het geval ze met hetzelfde te maken zou krijgen. (Gelukkig heeft ze het niet.) Om eerlijk te zijn was het moeilijker voor mij om mijn toestand met het publiek te delen. Om de een of andere reden denken mensen als 'beroemdheid' altijd dat je leven perfect is. "

Gabrielle Union

Actrice Gabrielle leed aan het hartzeer van meerdere miskramen en heeft publiekelijk gezegd dat “mijn lichaam drie jaar lang gevangen heeft gezeten om zwanger te worden, ofwel op het punt om IVF te krijgen, midden in een IVF-cyclus zit of uit IVF komt ”.

Bij IVF brabbelen, zijn we volledig toegewijd aan het belang van het doorbreken van de stilte en taboes rond vruchtbaarheidsproblemen. Om deze reden, wwe zijn zo vereerd om deel uit te maken van de Fertility Show Africa!

Dit evenement is het eerste in zijn soort op het Afrikaanse continent en we zijn supertrots als sponsor van de sectie Ondersteuning om Afro-Caribische gemeenschappen aan te moedigen om gesprekken over onvruchtbaarheid te starten.

De op soja gebaseerde Vruchtbaarheidsshow Afrika wordt gehouden op 6th - 7th Maart 2020 in het Gallagher Convention Centre, Johannesburg, Zuid-Afrika

 

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »