Terug naar de tekentafel toen plan A niet werkte.

Vorige week hoorden we van een heel, heel gelukkige lezer die heel blij was om eindelijk het nieuws met ons te delen dat ze eindelijk zwanger is! Haar reis, zoals zovelen, was vol met zoveel wanhopige ups en downs, maar dankzij het genie van Dr. Elena Romero at Clinica Tambre, ze kan eindelijk vanaf de daken schreeuwen dat ze het heeft gedaan !!!

We hebben dr. Elena gevraagd ons uit te leggen welke wijzigingen ze in het protocol van haar patiënt heeft aangebracht na een eerdere mislukte ronde.

Waarom had het paar IVF nodig? Kun je een korte uitleg geven over de voorwaarden die ze hebben?

Dit echtpaar had 2 jaar zonder succes geprobeerd zwanger te worden. Ze was 28 jaar oud en hij was 40 toen ik ze voor het eerst ontmoette. Alle basisvruchtbaarheidstests waren normaal, dus we vonden geen reden voor hun steriliteit:

De prognose was heel goed voor hen, maar ik raadde een direct aan IVF-behandeling vanwege het tijdstip van steriliteit. Ze gingen akkoord en gingen er meteen mee door.

We deden een antagonistisch protocol met 225 UI van FSHr. Ze had 8 follikels> 16 mm op de dag van de trigger, 7 eieren werden verzameld (6 daarvan volgroeid), maar helaas werden er slechts 2 bevrucht na ICSI en bereikte slechts 1 blastocyststadium met een tussenliggende kwaliteit die werd overgedragen. Zwangerschapstest was negatief.

Waarom faalde de IVF van de patiënt de eerste keer?

We hebben een evaluatie van de behandeling gedaan en de conclusies waren:

  1. De eikwaliteit leek veel slechter dan verwacht voor haar leeftijd.
  2. Het aantal zaadcellen was correct na gebruik van het ontdooide monster, maar uiteraard wilden we vanwege de bemestingssnelheden een enkel- en dubbelstrengs fragmentatietest doen om te zien of hier een probleem was dat niet eerder werd vermoed.
  3. Ik raadde aan het stimulatieprotocol te verhogen om haar respons te maximaliseren en probeerde de kwaliteit te verbeteren met een gecombineerde behandeling van FSHr300UI + hMG 150UI

Hij deed de fragmentatietest en had een heel slecht resultaat met een dubbele DNA-fragmentatie van 86% die heel erg hoog is. We legden hen uit dat we met deze niveaus de selectie van de spermatozoa in het laboratorium vóór ICSI niet konden verbeteren en we adviseerden om het percentage te proberen te verlagen door mannelijke antioxidanten met DHA + curcuma gedurende 3 maanden te gebruiken.

Hij herhaalde de DNA-fragmentatietest daarna en, tot onze verbazing, was het percentage bijna hetzelfde (84%). Normaal hebben we zeer goede resultaten met andere patiënten die deze behandeling voortzetten.

Welke veranderingen heeft u in hun behandeling aangebracht?

Ik gaf ze toen twee opties:

  1. Probeer de IVF met behulp van het selectie-apparaat voor niet-gefragmenteerde spermatozoa. Dit moet worden gedaan met een nieuw monster op dezelfde dag van het ophalen van het ei, maar met een fragmentatie> 80% zeggen de technici dat er geen garanties zijn dat het correct zal werken. In dit geval zouden we PGS gebruiken, omdat we van mening zijn dat het percentage aneuploïde embryo's zou kunnen toenemen vanwege de DNA-fragmentatie.
  2. IVF met gedoneerd sperma.

Ze besloten om de eerste optie te proberen, wetende dat de dingen niet werkten zoals de vorige keer.

Deze keer had ze een grotere respons op de stimulatie, 13 eieren werden bereikt na het ophalen (10 volwassen), 5 van hen bevrucht en 3 blastocysten waren biopsie voor PGS. Slechts 1 ervan was gezond, dus in de volgende cyclus maakten we haar endometrium klaar voor een ontdooide embryotransfer die succesvol was!

Waarom denk je dat ze deze keer succesvol waren?

Ik denk dat ze dit keer zwangerschap bereikten vanwege een betere eierstokreactie en een betere selectie van de spermatozoa.

Welk percentage mensen wordt zwanger tijdens hun eerste ivf-ronde?

De zwangerschapspercentages voor vrouwen na hun eerste IVF zijn zeer variabel, omdat deze in veel factoren afhangen, de belangrijkste is haar leeftijd. Bij vrouwen jonger dan 35 jaar kan ongeveer 50-60% zwangerschap bereiken na de eerste embryotransfer (van 1 blastocyst).

Gerelateerde artikelen

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »