Trans-echtpaar Jake en Hannah Graf bereiden zich voor om een ​​baby-meisje te verwelkomen

Jake en Hannah Graf zijn net als alle andere aanstaande ouders als ze angstig wachten op de geboorte van hun eerste kind. Voor de meeste is er maar een klein verschil - ze zijn een trans-koppel die allebei zijn overgegaan

Hannah is een ex-kapitein en Jake is een acteur - nu zijn ze klaar om een ​​Britse primeur te zijn wanneer ze hun baby-meisje verwelkomen in april 2020.

Na elkaar te hebben ontmoet en verliefd te zijn geworden in 2015, wist het echtpaar altijd dat ze ouders wilden zijn. Hannah, 32, herinnert eraan dat Jake, 41, altijd graag kinderen wilde hebben. 'Binnen een week na onze eerste date vroeg Jake of ik kinderen wilde. Hij zou de relatie niet verder hebben opgevoerd als ik 'nee' had gezegd. Ik wilde wel kinderen, maar ik had nooit gedacht dat ik ze zou krijgen. Ik dacht dat ik nooit een vriendje zou hebben, laat staan ​​dat ik zou trouwen. '

Ze wisten echter niet zeker of dit mogelijk zou zijn, omdat ze beide transgender zijn. Gelukkig stopte Jake vijf jaar geleden met zijn testosterontherapie gedurende 6 maanden om zijn lichaam voor te bereiden op het ophalen van eieren. Het echtpaar vond toen een surrogaat die bereid was de zwangerschap uit te dragen.

Om deze droom waar te maken, betaalde Hannah's moeder royaal £ 17000 aan een vruchtbaarheidskliniek in West-Londen om haar dochter te helpen moeder te worden. Ze is nu een trotse aanstaande oma! Hannah straalt 'Hier zijn we: ik word een moeder!'

Hannah was de hoogste transgenderofficier in het Britse leger totdat ze vorig jaar haar baan opzette om zich voor te bereiden op haar rol als echtgenote en moeder. Voorheen bekend als Captain Winterbourne, ze kreeg een MBE voor haar belangenbehartiging voor legerpersoneel voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Ze werkt nu in de financiële wereld.

Jake is een succesvolle acteur die onlangs tegenover Keira Knightley en Dominic West verscheen in de film Collette. Hij begon geslachtsverandering in zijn late jaren '20, en had eieren geoogst vijf jaar geleden.

Hij beschrijft het proces van het stoppen van zijn testosteron als een zeer verontrustend proces. 'Het was invasief en onaangenaam. Ik vond het behoorlijk ontmoedigend. Ik heb al ruim zes jaar testosteron gebruikt en ik was heel gelukkig als ikzelf te leven, maar ik wilde geen kinderen missen en er was maar één manier om er zeker van te zijn dat ik vader was. '

'Dus stopte ik zes maanden met het innemen van testosteron en ging ik naar een bekende Londense vruchtbaarheidskliniek. Ze waren heel eerlijk. Ze zeiden dat ze geen statistieken hadden om aan te tonen hoe succesvol het waarschijnlijk zou zijn. Ze hadden nog nooit zoiets gedaan.

In plaats van zijn onbevruchte eieren te bevriezen, werd Jake geadviseerd om een ​​spermadonor te kiezen om embryo's te creëren

Jake koos een anonieme donor, die toevallig veel op zijn toekomstige vrouw Hannah leek. 'Ik ben vrij kort en artistiek, onzin over wetenschap en logica, en ik wilde een spermadonor dat in evenwicht brengen. Dus koos ik voor een lange, sportieve ingenieur met bruine ogen. Ik heb iemand gekozen zoals Hannah! '

(Hannah heeft overigens bruine ogen, blond haar en een masterdiploma in engineering - en ze houdt van atletiek!)

Toen Jake en Hannah klaar waren om ouders te worden, moesten ze een surrogaat vinden die bereid was om de zwangerschap voor hen te dragen. Natuurlijk moesten ze ook hopen dat de implantatie een succes zou worden, iets waar veel mensen die IVF ondergaan mee te maken kunnen hebben.

De IVF was succesvol, en nu is het echtpaar verheugd om dit in april 2020 te verwachten. Hoewel hun families zeer ondersteunend zijn, zijn ze bang dat ze in de pers kritiek zullen krijgen. Geen enkele ouder ontvangt graag ongevraagd oordeel of minachting, en Jake en Hannah zijn niet anders.

Jake onthulde helaas: 'We hadden een zeer verontrustend bericht van een oude schoolvriend die ik in 20 jaar niet had gezien en die zei dat ze draagmoederschap' helemaal verkeerd 'vond. Toch sprak ze als een moeder die gelukkig genoeg was om drie kinderen te krijgen, en we vonden dat het haar zaak was om geen commentaar te geven. '

Hannah uitte ook haar bezorgdheid

'Het probleem is dat mensen een sterke mening hebben over draagmoederschap, net zoals mensen transgender zijn, zonder de zorg te dragen om het te begrijpen. Sommige mensen zien het als een ideologie die we anderen proberen op te dringen. Maar niets is minder waar. We zijn gewoon de gelukkigste versie van onszelf die we kunnen zijn. En we willen ook andere transgenders ondersteunen. '

Jake ging verder. 'We hebben zelfs mensen horen zeggen dat we een transbaby willen grootbrengen. Waarom zouden we dat in hemelsnaam voor ons kind kiezen? ' Zei hij ongelovig. 'We weten hoe ongelooflijk moeilijk het is om transgender te zijn en we willen precies het tegenovergestelde voor onze dochter.

Hoewel Jake en Hannah konden rekenen op financiële steun van familie, financierden ze hun hele vruchtbaarheidsreis

Naast de kosten van invriezen, bewaren en implanteren van de embryo's, moesten ze ook hun surrogaat compenseren.

Britse wetten bepalen dat draagmoederschap een puur altruïstische handeling moet zijn, maar uitgaven tot £ 15,000 worden meestal betaald aan de surrogaat om haar te compenseren voor verloren loon. Het echtpaar was in staat om hun surrogaat te vinden van de National Fertility Society.

Hannah zei: 'Het lijkt een beetje op dating. Je moet gedeelde waarden en dezelfde kijk hebben, en ik denk dat onze surrogaat - die een heel warme, praktische persoon is met haar eigen kinderen - het gevoel kreeg dat we een gelukkig stel waren dat van elkaar houdt; dat we goede ouders zullen zijn. Dat is tenslotte waar alle surrogaten naar op zoek zijn, niet?

Jake voegde eraan toe: 'We hebben haar vaak ontmoet. Ze noemt onze baby haar 'kleine huurder'. Ze houdt van zwanger zijn en ze voelde sterk dat ze een paar wilde helpen dat vooroordelen had moeten overwinnen. Vanaf het begin was ze heel open en nuchter. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, hadden we het gevoel dat we haar al eeuwen kenden, we konden het zo goed met elkaar vinden. '

Het echtpaar is van plan om hun dochter te vertellen hoe ze op de juiste leeftijd in de wereld is gekomen, wanneer de tijd rijp is. Ze hebben maar één wens - dat hun kleine meisje gelukkig en gezond is.

'Ons kleine meisje zal altijd onze steun en liefde hebben. We zijn gewoon de gelukkigste versie van onszelf die we kunnen zijn. En we willen ook andere transgenders ondersteunen. ' 'Als ons kleine meisje van roze houdt, heeft ze roze! Maar als ze blauw verkiest, is dat ook prima. '

Hannah en Jake ontmoetten hun surrogaat via de National Fertility Society.

De CEO, Sandra Bateman, vertelde ons: “ouder worden door draagmoederschap kan een lange emotionele reis zijn. Bij De National Fertility Society, we zijn erg gepassioneerd over het psychologisch ondersteunen van beoogde ouders (IP's) en draagmoeders, omdat draagmoederschap een grote verplichting is voor beide partijen. We zijn hier om de reis soepel te laten verlopen en advies en ondersteuning te bieden. ”

Heb je zelf draagmoederschap overwogen, of zoek je de diensten van een draagmoeder, of geef je dit cadeau aan een ander stel? We horen graag je verhaal op mystory@ivfbabble.com of waarom delen op sociale media @ivfbabble

Bent u op zoek naar een surrogaat of wilt u surrogaat zijn? Meer informatie op National Fertility Society
https://www.ivfbabble.com/2019/10/growing-families-sam-everingham-looks-changing-landscape-surrogacy/
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »