Ons verhaal door Grant Ford

van Grant Ford

Hij zou de vader worden in alles behalve de biologie

Een vreemd concept voor velen. Voor de meesten. Een realiteit die een tijdje op de achtergrond bleef hangen, meer surrealistisch dan echt.

Tests, scans, bloedmonsters, tranen, flauwvallen, prognose, diagnose, woede, chirurgie, pijn en meer tranen. Medische terminologie waar je nog nooit van hebt gehoord: azoöspermie, testiculair falen, micro TESE, IUI, FSH en LSH.

Dit alles terwijl mijn verloofde (die later mijn vrouw zou worden) in ongeloof keek, niet in staat om te helpen of te weten wat te zeggen. Wetende dat onze droom om een ​​kind te krijgen door onze vingertoppen gleed - de ene tegenvallende afspraak na de andere. Percentages worden in elke fase verlaagd. Wat zeg je tegen een man die zijn basisdoel voor altijd heeft weggenomen?

Optimisme vervangen door pessimisme. Argumenten, moeilijke gesprekken, angst, verwarring

De ouders en naaste familie vertellen, was gewoon verschrikkelijk aan beide kanten. Vertrouwen in mensen werd steeds surrealistisch. Hoe langer het duurde, hoe meer hij het bezat, hoe meer hij het op zijn gemak vond om het uit te leggen en de reacties te verwerken. Dit wil niet zeggen dat hij de wereld en zijn vrouw vertelde, maar een select aantal - maar nog steeds waarschijnlijk meer dan hij dacht dat hij kon.

Het ene moment sterk voelen, het volgende moment wanhopig voelen

Regelmatig woon- en werkleven wordt afgewisseld met ziekenhuisafspraken. Wanneer je je perfect gezond voelt, is dat vreemd. In die atmosfeer zijn is moeilijk. Moeilijker voor diegenen die worstelen met echt moeilijke omstandigheden en resultaten. Hij voelde zich bijna een bedrieger. Alsof hij er niet echt zou moeten zijn. Van de zomer van 2016 tot begin 2018 waren pas getrouwde man en vrouw in beweging. Kon niet naar andere opties kijken totdat al zijn opties waren uitgeput. Een zeer moeilijke periode voor haar. Eentje die hij met heel zijn hart wenste te hebben verbeterd.

Psychologisch is het ingewikkeld

Omhoog en omlaag. Voor beide partijen. Als het goed gaat, gaat het goed in context. Hun context. Het is uniek voor elk koppel. Het is gemakkelijk om hoogte- en dieptepunten te zeggen, maar dat is anders. Aan de ene kant was hij blij dat ze een manier hadden gevonden om vooruitgang te boeken, zelfs een baby. Blij dat zijn vrouw gelukkiger was. Aan de andere kant voelde hij zich ongelooflijk in conflict en verdrietig.

Als een man was hij niet wat je zou beschrijven als een alfamannetje of een traditionalist, maar het deed nog steeds pijn elke dag dat hij geen kinderen kon krijgen. Zo nu en dan werd hij geïrriteerd, boos of betraand. Dit was gedurende het bijna twee jaar durende proces het geval geweest. Zonder dat hij het besefte, had het zijn geestelijke gezondheid, zijn rusttoestand aangetast. In combinatie met een paar andere incidenten en factoren begon hij angsten te ontwikkelen. Irrationele angsten, afleveringen van paniek, een algemeen gevoel van scherpzinnigheid. Er stond iets vreselijks te gebeuren, maar hij wist niet wat. Meestal verborg hij het. Voorlopig probeerde hij het voor elkaar te krijgen / te verbergen / ermee te leven. Er waren nu nog belangrijkere dingen om over na te denken.

De ochtend van 5 februari 2018. De operatie

Een zeer vreselijke nachtrust voor de grote dag. De overnachtingsaccommodatie was niet precies wat ze hadden verwacht. Dit was de laatste kans saloon voor hem. Angst niveaus bijna door het dak. Een surrealistische, wankele benen wandeling bij zonsopgang naar het ziekenhuis met zijn vrouw. Hij kon niet echt praten. Ze wist niet echt wat ze moest zeggen. Chirurgie onder algemene verdoving om zijn testikels open te snijden en te verkennen. Micro TESE. Een vergeefse poging om bruikbaar sperma te lokaliseren toen alle andere methoden en testen suggereerden dat er geen hoop was. Natuurlijk moest hij ervoor gaan. Zelfs als ze iets hadden gevonden, was de weg voor haar nog steeds heel moeilijk. De donoroptie is de meest waarschijnlijke olifant in de kamer

Nerveuze mannen zitten in hokjes voor vergelijkbare operaties

Hij dacht dat hij daar de enige zou zijn. Jurken droegen ze terwijl ze probeerden hun steeds nerveuzere mannelijkheid niet bloot te leggen. Good Morning Britain op tv en heel weinig chit-chat. Onmiddellijk na zijn operatie kreeg hij te horen dat ze wat weefsel hadden gevonden dat er veelbelovend uitzag. Op een basisniveau voelde hij zich semi-tevreden, zelfs optimistisch toen hij te maken kreeg met zijn zwaar gevoerde medische jockriem en al te voor de hand liggende mank. De Addison Lee-taxi terug naar Burgess Hill vanaf Euston Road was lang, hobbelig en pijnlijk toen de industriële pijnstillers begonnen te slijten.

De volgende twee weken op de bank liggen omdat hij niet in staat was om zelf sokken aan te trekken omdat hij bang was dat de steken zouden worden gesplitst, was nog erger. Wachten op nieuws over zijn zwemmers. Vervolgens op dezelfde dag een brief en een telefoongesprek. Beide met hetzelfde slechte nieuws.

Slecht nieuws

Slecht nieuws, maar op zijn minst een nieuw hoofdstuk. De slinger slingerde uiteindelijk naar zijn vrouw. De aandacht is nu weg van degene met de problemen. De olifant in de kamer was nu een realiteit - spermadonatie via IUI of IVF was de nieuwe manier voor hen. De tests, scans, analyses en vervolgafspraken begonnen opnieuw, deze keer voor haar en deze keer was de prognose een stuk positiever. Hij was opgelucht, zelfs gelukkig. Na al die tijd te hebben gewacht op haar beurt, suggereerden de resultaten een waarschijnlijke zwangerschap - allemaal gewoon en gezond daar beneden.

Na bijna twee jaar twijfels was er een mini-doorbraak

Het was niet degene waarop hij had gehoopt, maar het was iets om vast te houden. Het betekende ook minder invasieve en langdurige inseminatiebehandeling voor zijn vrouw, wat duidelijk een zilveren voering was.

LEES HET VOLGENDE DEEL VAN VERHAAL FORD'S VERHAAL HIER

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »