'Gedeeld moederschap' hielp een Brits echtpaar om hun baby in beide baarmoeder te dragen

Colchester-echtpaar Jasmine en Donna Francis-Smith zijn een van de eerste echtparen in het VK geworden die een baby hebben gekregen die is verwekt met de procedure 'gedeeld moederschap'

De prachtige baby Otis is verwekt met een embryo dat bestaat uit Donna's ei en een donorsperma. Donna heeft het embryo een tijdje geïncubeerd en vervolgens is het geïmplanteerd in Jasmine, die de zwangerschap uitdroeg.

Er zijn veel baby's geboren als gevolg van kunstmatige incubatie, maar Otis is een van de eersten in het land waar beide ouders aan de procedure hebben deelgenomen. Donna en Jasmine zijn ook een van de eersten die bekend zijn geworden met hun goede nieuws.

Lance Cpl Donna Francis-Smith, 30, is verrukt van haar nieuwe zoon. Zij zei De Britse Telegraaf: “We zijn overweldigd om eerlijk te zijn, het is enorm opgeblazen. Je krijgt veel paren van hetzelfde geslacht waarbij één persoon het hele ding doet en de ene persoon zwanger wordt en bevalt, terwijl we hier allebei op een massale manier bij betrokken zijn. We zijn sowieso een hecht stel, maar we hebben allebei ook een speciale band met Otis, die werd geholpen door de manier waarop we het hebben gedaan. ”

Gedeeld moederschap is een relatief nieuwe procedure en het kan een spel veranderen voor lesbische koppels

Jasmine, 28, zei dat de optie voor beide ouders om hun baby te dragen ervoor zorgde dat ze zich 'gelijk in het hele proces' voelden.

Het echtpaar had het geluk dat hun eerste ronde van IVF een succes was. “We zijn gewoon blij dat het zo goed heeft gewerkt en de informatie beschikbaar is. Het zal mensen in de toekomst helpen - het brengt je dichter bij elkaar in plaats van het gevoel te hebben dat de ene een band meer heeft dan de andere. "

Het London Women's Clinic is een van de weinige geselecteerde klinieken in het land die gedeeld moederschap aanbieden (ook bekend als intra-partner eiceldonatie)

Op hun website stellen ze dat het snel de meest gevraagde en populaire procedure wordt voor lesbische koppels. “Door IVF te gebruiken, schenkt een partner eieren aan haar partner en is de 'biologische moeder', terwijl de andere partner de baby draagt ​​en de zwangerschap ervaart als de 'biologische moeder'. Dit stelt moederschap in staat om vanaf de conceptie een gedeelde ervaring te zijn. ”

Wat vindt u van de procedure 'gedeeld moederschap'? Ben je geïnteresseerd in het proces voor jezelf of een vriend? Deel dit artikel en start een gesprek op het kopiëren van sociale media in @ivfbabble!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »