De Israëlische zanger Ivri Lider over waarom homo zijn en een surrogaat gebruiken zo moeilijk is

Ivri Lider, een Israëlische popster, heeft net een uitverkocht optreden gegeven aan duizenden van zijn fans in Tel Aviv

Ivri zingt niet alleen, maar hij legt zijn fans uit wat elk nummer voor hem persoonlijk betekent, zowel toen hij ze schreef, en wat elk nummer nu voor hem betekent. Hij neemt ook selfies met zijn fans, loopt door de menigte en geeft knuffels.

Maar dit concert betekende vooral veel voor Ivri omdat het zijn eerste was sinds zijn terugkeer naar Israël na meer dan een maand weg.

'Ivri was in Alabama geweest en had een band met zijn dierbare nieuwe zoon Albi die daar werd geboren uit een draagmoeder

De 45-jarige Ivri werd gedwongen naar de VS te gaan om zijn zoon te krijgen, omdat draagmoederschap momenteel geen legale praktijk is in Israël. Hij heeft het eerder verteld Israëlische radio dat een recente wijziging van de wet inzake draagmoederschap in het land waarbij koppels van hetzelfde geslacht worden uitgesloten van het krijgen van kinderen van een draagmoeder "een gevoel van tweederangsburgerschap had gecreëerd". Hij zei dat het "erg irritant en beledigend" was.

“Het idee dat iemand anders je uitlegt dat je niet dezelfde rechten hebt en niet krijgt wat andere mensen hebben, maar aan de andere kant moet je geven wat andere mensen geven, is een probleem principe dat voor veel andere dingen een behoorlijk enge deur opent. ”

“Wanneer je begint te scheiden tussen degenen die het wel en niet kunnen doen, wordt het een probleem. Ik betaal belastingen zoals iedereen. Met liefde en geloof beschrijf ik ons ​​prachtige land als deze speciale en liberale plek in de regio en dit is iets waar ik in geloof. De vraag is wat voor land we willen zijn? '

Ondanks protesten in Israël tegen de uitspraak in 2018, mogen paren van hetzelfde geslacht nog steeds geen draagmoeder gebruiken om kinderen te krijgen, waardoor Ivri en zijn partner naar Alabama worden gedwongen

Ondanks de opschudding is Ivri nu duidelijk tevreden, omdat dit concert vol stond met teksten over liefde en familie, waarbij weinig Albi veel wordt genoemd. De kunstwerken van zijn vader hingen op de achtergrond en Ivri moedigde de menigte aan elkaar te knuffelen toen hij zijn verdriet vertelde over zijn moeder en partner die niet in staat waren om het concert bij te wonen.

Tijdens één nummer Ik was gelukkig om lief te hebben, zei hij, "sinds Albi werd geboren kreeg het hele lied een andere betekenis. Ik denk dat [het lied] is geschreven vanuit een plaats van romantiek en plotseling vond ik een nieuw soort liefde, een verbazingwekkende soort liefde ”.

Voor meer draagmoederschap verhalen bezoeken hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »