Doe wat goed voor je voelt

Niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden is zo moeilijk en niemand zal ooit begrijpen hoe ruw de emotionele pijn is, tenzij ook zij onvruchtbaarheid hebben ervaren

Het is brutaal. Het is constant. Het staat altijd voorop bij elke gedachte. Proberen om het dagelijks leven in evenwicht te brengen met de druk van een mogelijke dreigende emotionele instorting vergt veel vaardigheid en zorgvuldig zelfmanagement.

Dus vroegen we onze lezers hoe ze ermee omgingen wanneer ze werden geconfronteerd met emotionele en moeilijke situaties.

De baby shower nodigt uit

“Ik en mijn lieve vrienden zijn al samen sinds de universiteit. Er zijn 6 van ons en we houden van elkaar, maar ik heb elk van hen zwanger zien worden. Mijn paniek begon te ontstaan ​​nadat mijn vierde vriend haar tweede kind kreeg. Toen de uitnodiging van mijn vijfde vriendin voor haar baby shower op de deurmat belandde, viel ik in elkaar. Toen ik naar alle andere babyborrels was geweest voor mijn andere vrienden, voelde ik me zorgen over het afwijzen uit angst om te beledigen, maar de realiteit is dat ik wist dat ik gewoon niet de kracht had om kalm te blijven. In een kamer vol kinderen en hun gloeiende moeders, zelfs als ze mijn geweldige vrienden waren. Ik wilde wat ze ZO SLECHTS hadden. Ik kon het mezelf gewoon niet aandoen, dus wees ik het af. Het betekende niet dat ik niet van mijn vriend hield, of dat ik niet blij voor haar ben. Het betekende dat ik voor mezelf moest zorgen. Ik moest me beschermen.

Ik wil dat je weet dat het OK is om je boos en jaloers te voelen. Het is OK om de vreugde van iemand anders niet te willen vieren. Het is OK om niet voor de baby van iemand anders te willen winkelen. Dit ben jij niet egoïstisch zijn. Dit is je huidige gemoedstoestand en moet worden verzorgd. Zo zal het niet altijd zijn.

Ik dacht niet dat mijn vriend zou begrijpen waarom ik niet kon komen, omdat ik bij alle anderen was geweest, dus vertelde ik het haar.

Ik heb wat tijd gereserveerd om me te helpen wat headspace te krijgen voor mijn volgende ronde van IVF. Ik vroeg mijn moeder om namens mij een klein cadeautje voor de baby te kopen, zodat ik de pijn kon vermijden om Jo Jo Maman Bebe opnieuw te bekijken!

Vraag jezelf af wat er nog meer pijn gaat doen ... je tranen doorslikken bij de babydouche of je vriend vertellen dat je niet aanwezig kunt zijn? Als ze echte vrienden zijn, zullen ze er nog steeds zijn als je sterker bent. '

In een volle buis zitten en mensen zien zitten voor een vrouw met een insigne 'baby aan boord'

“Ik zal nooit de dag vergeten waarop ik tijdens de spits mijn stoel moest opgeven voor een vrouw met een 'baby aan boord-insigne'. Ik was op weg naar mijn werk op een maandagochtend na de meest gruwelijke week. Mijn IVF had de week ervoor gefaald. Mijn wereld was neergestort. Ik bracht het grootste deel van de week door in een bal. Ik heb niet echt gegeten of geslapen en voelde als een schelp. Ik was zwak en kwetsbaar en wist niet helemaal hoe ik de wereld moest trotseren. Maar de rekeningen moesten worden betaald en dus moest ik mezelf van de vloer pellen en weer aan het werk gaan. Door het spitsuur voelde ik me zo klein en bang. Mijn lichaam was zacht en de minste aanraking deed me terugdeinzen.

Tot mijn verbazing was de stoel aan het einde van de rij leeg, dus ik sliep erin. Ik was zo uitgeput, emotioneel uitgeput en nog steeds gezwollen. Ik ging zitten, sloot mijn ogen en probeerde mezelf naar een andere plek te brengen. Twee minuten later voelde ik echter een tik op mijn knie. Het was een vrouw, met een baby aan boord-insigne trots vastgemaakt aan haar jas, en vroeg me of ze mijn stoel mocht hebben.

Ik staarde haar even aan en kwam toen langzaam op. Ze glimlachte naar me. Toen we daar samen stonden, zagen we er precies hetzelfde uit, alleen creëerde ze een kind en ik had zojuist het mijne verloren. Ik wilde haar vertellen dat ik die stoel eigenlijk net zo nodig had als zij. Ik wilde haar vertellen dat ik zou instorten als ik niet wat opluchting kreeg, maar in plaats daarvan glimlachte ik mijn grootste nep-glimlach en zei "natuurlijk". Ik moest toen voor haar gaan staan, met nergens anders om te gaan, terwijl ze haar handen op haar zwangere buik legde.

Die dag was er een die ik nooit zal vergeten. Ik vind het nog steeds heel moeilijk als ik die insignes zie. Om mezelf te proberen te troosten, begon ik mezelf te vertellen dat deze vrouwen het helemaal niet gemakkelijk hadden en dat ze meerdere ivf-rondes moesten doorlopen om te krijgen waar ze zijn. Ik zeg dan tegen mezelf dat ik de volgende zal zijn, en ik stel mezelf voor, groot en rond, trots mijn pin dragen en mensen vragen om voor me op te staan. Op de dagen dat ik niet de kracht heb om positief te zijn ... Ik rijd gewoon! "

Met vrienden naar de kroeg gaan

"Dit was een van mijn favoriete dingen die ik altijd met mijn vrienden deed. Ik zou altijd een grote pinot bestellen, dan nog een, en misschien nog een daarna. We zouden onszelf de volgende dag in roddel en band verliezen over onze kater. Het was na een paar jaar TTC dat ik me realiseerde dat ik een aantal drastische veranderingen in mijn levensstijl moest aanbrengen. Ik ging naar een sportschool, at beter en verminderde mijn alcoholinname. Het opgeven van drank kwam echter op een prijs - mijn vrienden. Het was gewoon niet hetzelfde. Ik zou zien hoe ze steeds meer gepleisterd werden terwijl ik nipte aan mijn bruisende water, en om eerlijk te zijn, verveelde ik me. De roddels hadden niet dezelfde aantrekkingskracht toen ze met nuchtere oren werden gehoord! Ik voelde me vervreemd en was bang dat ik mijn vrienden voor altijd zou verliezen. Ik probeerde mijn bruiswater te ruilen voor een niet-alcoholisch bier, maar wie maakte ik een grapje ... ik miste mijn pinot!

Dus in plaats van te proberen zo'n lastige situatie te laten werken, besloot ik de manier waarop ik met mijn vrienden omging te veranderen. Ik vond de meest geweldige coffeeshop in het centrum van de stad (veel te klein voor moeders en wandelwagens !!) en riep mijn vrienden bij elkaar. Ik legde hun uit dat ik ze nodig had, ik had hun roddel nodig, ik had ons nodig, maar dat ik een tijdje weg moest gaan van de kroeg en de eindeloze glazen pinot. Dus in plaats van naar de kroeg te gaan, gaan we nu uit eten. Ik sta mezelf een glas wijn toe dat ik over de maaltijd kan uitstrekken, en met betrokken voedsel drinken mijn vrienden ook niet zoveel! In plaats daarvan zijn we ook koffie gaan drinken. Ik heb mijn vrienden niet verloren zoals ik vreesde dat ik zou doen. Ik denk zelfs dat ik nog dichter bij hen sta, omdat het gebrek aan drank betekent dat ik me eigenlijk alles herinner wat ze me vertellen !!

Vergeet niet dat drank niet de lijm is die je vriendschap verbindt. '

Als u zich in een ongemakkelijke situatie bevindt

Of het nu etentjes zijn met vrienden die kinderen hebben, coffeeshops in de ochtend vol met mummies, gebruik het pantser dat u nodig acht.

Jij bent waar het om gaat. Je zult je niet altijd zo voelen, dus doe wat nodig is om je goed te voelen.

Hoe overleef je dag in dag uit terwijl TTC? Hoe blijf je kalm? Hoe vind je de energie om te glimlachen ter wille van anderen? Hoe hang je 'normaal' rond met vrienden? We horen graag van je. Stuur ons een berichtje op sara@ivfbabble.com

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »