Een Deens onderzoek toont aan dat vitamine D vrouwen kan helpen zwanger te worden

Kan vitamine D het geheim zijn om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen zwanger te worden?

Een Deens landelijk cohortonderzoek suggereert dat het waardevolle eigenschappen kan hebben die kunnen helpen vruchtbaarheidsproblemen te overwinnen

Vrouwen die werden gediagnosticeerd als onvruchtbaar en die consequent hun voedingspatroon aanvullen met vitamine D, hadden aanzienlijk hogere kansen op een levende geboorte.

De studie vond plaats gedurende een volledig decennium en omvatte vijf jaar van een landelijk dieetprogramma dat was ontworpen om de consumptie van vitamine D te verhogen. Onderzoekers onderzochten de historische medische gegevens van 16,212 vrouwen die eerder de diagnose vrouwelijke onvruchtbaarheid hadden gekregen. Deze gegevens, variërend van records van 1 juni 1980 en 31 augustus 1991, werden verkregen van de Deense onvruchtbaarheid Cohort. Hun patiënt-ID-nummers werden vervolgens vergeleken met het Deense medische geboorteregister om te beoordelen of ze een kind hadden gekregen.

De periode omvatte vijf jaar van het vestingwerkprogramma voor margarine Vitamine D in Denemarken, en vijf jaar nadat het was afgelopen. Tussen 1962 en 1985 werd alle margarine in het land versterkt met 50 IE vitamine D per 100 gram. Dit is 13% van de gemiddelde dagelijkse vitamine D-inname.

Vrouwen die tijdens het vitamine D-tijdsbestek als onvruchtbaar werden gediagnosticeerd, hadden een verbazingwekkende 87% hogere kans op een levende baby dan de vrouwen bij wie onvruchtbaarheid werd vastgesteld nadat margarine niet meer werd versterkt.

Speciale aandacht werd besteed aan het uitsluiten van seizoens- en levensstijlfactoren en er werden geavanceerde statistische methoden gebruikt. De studie is opmerkelijk, omdat het lijkt te laten zien dat zelfs kleine hoeveelheden extra vitamine D een grote invloed op de vruchtbaarheid kunnen hebben.

Hugh Taylor MD, Verkozen president van de American Society of Reproductive Medicine, verklaarde: “Deze grote, landelijke studie toont aan dat kleine verhogingen van vitamine D-waarden aanzienlijke positieve effecten kunnen hebben voor onvruchtbaarheidspatiënten. Vitamine D-tekort komt vaak voor waar de blootstelling aan zonlicht beperkt is en veel van onze patiënten treft. Hoewel meer onderzoek nodig is naar vitamine D en de reproductieve functie van de mens, moeten we vrouwen die proberen zwanger te worden adviseren dat vitamine D-suppletie nuttig kan zijn. "

Meer studies moeten worden uitgevoerd, maar dit onderzoek toont veelbelovende resultaten voor vitamine D-supplementen. Veel prenatale vitamines bevatten vitamine D en het lijkt zeker de moeite waard om deze belangrijke vitamine te nemen.

Geeft deze studie je hoop? Als u zwanger wilt worden, neemt u dan vitamine D en foliumzuur om uw lichaam voor te bereiden en uw kansen op een gezonde levende geboorte te vergroten? We horen graag van je via mystory@ivfbabble.com of delen je mening op sociale media @ivfbabble

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »