Het wegnemen van de gemeenschappelijke angsten die onvruchtbaarheid kan veroorzaken

Het moment dat uw arts u vertelt dat u niet op natuurlijke wijze zwanger kunt worden, is een klap voor het hart, maar het is ook een klap voor uw geestelijk welzijn

Onvruchtbaarheid stopt je in je spoor en grijpt elke gedachte die je hebt vast. De noodzaak om ouder te worden wordt het enige waar je aan kunt denken en met elke voorbijgaande maand wordt de emotionele druk erger. Helaas is de realiteit dat ivf zelden de eerste keer werkt en als je elke ronde doorloopt, kunnen je opties kleiner worden en je angst opbouwt.

Zoals we keer op keer hebben gezegd, is het zorgen voor je mentale welzijn net zo belangrijk als het zorgen voor je lichaam als je een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaat. Daarom zijn we zo blij te horen dat klinieken patiënten steeds meer ondersteunen door counseling en psychologische ondersteuning. Vraag uw kliniek of zij u kunnen ondersteunen. Als u niet met uw angsten omgaat, zullen ze het overnemen, dus hoe eerder u met de experts praat en leert hoe u de controle kunt overnemen, hoe beter.

Het is ook zo belangrijk om te begrijpen dat deze negatieve gevoelens met zo velen van jullie worden gedeeld, en met de juiste zorg zul je je niet altijd zo voelen

We spraken met Dr. Silvia Moreno Golmar, hoofd van de afdeling psychologie bij Clinica Tambre over enkele van de meest voorkomende angsten en problemen die ze hoort

Een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan is emotioneel echt een testtijd en daarom is het zo belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat onze patiënten met ons kunnen praten over hoe ze zich voelen. Angst en depressie zijn zulke veel voorkomende emotionele toestanden bij paren met vruchtbaarheidsproblemen en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze angst wordt bestreden.

Dit zijn slechts enkele van de meest voorkomende angsten en zorgen waarover onze patiënten met ons praten

Het gevoel geen complete man of vrouw te zijn.

De angst dat je misschien nooit ouder zult worden, is zo overweldigend dat je het nut van leven niet inziet.

De angst dat je niet van je kind zult houden alsof het van jou was, was als je een eicel of spermadonor gebruikt.

De angst dat je familie niet van je kind zal houden zoals ze zouden doen als je kind werd verwekt met je eigen ei of sperma.

Meningsverschillen met geliefden vanwege overtuigingen of perspectieven met betrekking tot reproductie.

De angst van andere vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden.

Verlies van seksueel verlangen. Sekslevens kunnen worden beïnvloed omdat de druk om zwanger te worden zwaarder weegt dan het plezier.

Het gevoel van isolatie.

Het gevoel van hulpeloosheid, frustratie, woede.

Met deze gevoelens is er vaak een gevoel van schaamte verbonden. Als gevolg hiervan mensen houd deze gevoelens en angsten verborgen.

Wat kunnen we doen om deze angsten te verlichten?

Praten met een expert zoals Dr. Moreno zal sommige van deze angsten helpen verlichten. Een expert geeft u coping-strategieën en helpt u te zien dat uw angsten en irrationaliteiten iets zijn dat u kunt beheren. Met counseling voor koppels kun je allebei praten over de veranderingen in je relatie en hopelijk de duidelijkheid geven om te zien dat je nog steeds van elkaar houdt, ook al heb je soms het gevoel dat je emotioneel mijlenver van elkaar verwijderd bent.

“Een heel belangrijk ding om te doen is echter te zijn zeker over de beslissing om uw behandeling te ondergaan ”. Zegt Dr. Moreno. “Of je nu een partner hebt of het alleen doet, zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent om je vruchtbaarheidspad te kiezen en dat je bereid en vol vertrouwen bent om verder te gaan met je beslissing.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat de reactie op uw baby, ongeacht de route die u kiest, van anderen (vrienden en familie) kan niet worden geregeld. Als een familielid de baby niet accepteert, dan is het zo. Dit wordt jouw baby. DE JOUWE!

Neem contact op met de TTC-gemeenschap en deel je angsten

De kracht en kracht die voortkomt uit het besef dat je niet alleen bent, is als geneeskunde. Door de stilte te doorbreken, verbreek je het isolement en het gevoel van schaamte.

Als je met Dr. Moreno wilt praten, laat haar dan een berichtje vallen op smoreno@clinicatambre.com

Om meer te leren over Clinica Tambre bezoek hier

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vertalen »